20 yaşındayım öğrenciyim, 3 yıldır ailemden uzak başka şehirde okuyorum. Öğrenci olanlar bilir, öğrenci evinde aileden uzak yaşıyorsanız, düzenli doğru dürüst beslenmez, genellikle fast food'la beslenirsiniz. Geçtiğimiz 3 yılda bu tip beslenmeden, çok fazla alkol kullanımdan, sigara kullanımından vb. sağlıksız alışkanlıklardan 3 ay önce midemde ve diğer sindirim organlarımda hassasiyet yarandı. İlk başda kaşıntıyla başladı, sonrasında deride alerji kızamıkları görünce doktora gitdim, doktor saydıklarım yüzünden oluşan bir durum olduğunu ilaç tedavisi ve hipoallerjik diyet yazdı. Sigarayı sorduğumda, yapa bilirsem tedavi süresince bırakmamı, yapamıyorsam günde 2-3 dal içmemi söyledi. Normal de günde en az 1 paket sigara içen biriyimdir. Önceleride bırakmayı denemiş, ilk başladığımda yeni içdiğimden rahat bıraka bilidiğimi fark etib, zaten istediğimde bıraka biliyorsam sorun yok ne zaman istersem o zaman bırakırım demişdim. Tabi sonrakı yıllarda durum öyle olmadı bırakmak istediğimde 2-3 günden fazla dayanamıyordum. Neyse gelelim son 3 aya, doktorun tavsiyesi sonrası günde 5-6 dal içmeye başladım ilk ay 5-6 kere bırakmayı denedim yapamadım, 2 ci ay 10 gün bırakdım sonra yine başladım, 3'cü ay başlarken yani 28 Mayısda yeni aldığım sigara paketinin bitmesini beklemedim bırakmaya karar verdim. Yaşadığım durumdan dolayı sigara tedavi sürecimi yavaşlatlyor hatta, bedenimin tedaviye yanıt vermemesine sebeb oluyordu. 2 gün sonra bırakalı 1 ay olucak, ilk 15 gün baya zor keçti canım çok fazla sigars çekiyordu, 15 gün sonrasında ara sıra sigara içen birini gördüğümde veya ansızın içemek istiyorum ama ilk baştakı gibi karşı konulmaz bir hiss olmuyor, karşı koymak giderek daha da kolaylaşıyor. Bıraktığım zaman ki yarım sigara paketim haylen çekmecemde duruyor, ilk başta paketi atmaya gücüm yetmemiş tekrar içmek istersem elimin altında dursun diye oraya koymuşdum, şimdi ise "dostunu yakın, düşmanını daha yakın tut" felsefesinde ki gibi düşmanımı yakın tutuyor, fakat beni kontrol etmesine izin vermiyorum. Sigara içmek ne kadar zevk alsam da, zararı faydasından fazla olduğundan umarım temelli kurtulmuşumdur bu illetden.