Sohbet Sigarayı bırakma karari aldım.

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
uzun yıllar sigara içenlerin koku ve tat alma duyusu düzelmiyor maalesef. ben hiç içmedim tadına dahi bakmadım. zaten astım hastalığım var bi' yerden burnuma sigara kokusu geldiği zaman kötü oluyorum. ama hayatımdan memnunum. inşallah kötü yola düşmem de başlamam bu illete. siz de lütfen her şeyden önce kendini düşünüyorsanız içmeyin. kendinizi düşünmüyorsanız başkalarını düşünün lütfen. havayı kirtletmiş oluyorsunuz. benim gibi hastalığı olanlara zarar vermiş oluyorsunuz. o iğrenç kokuyu sigara içmeyen insanlar alıyor. cebinize, sağlığınıza yazık. lütfen bırakın ve daha iyi şeylere mesela spora yönelin. bu arada evde yalnız kalmayın her zaman oyalanacak bi' şeyiniz olsun yoksa aniden başlayabilirsiniz.
Katılıyorum. Mesela kaldırımda yürürken önde biri içiyor o kokuyu çekmemek için ya önüne geçiyorum ya da yolumu değiştiriyorum. Bazen refleks olarak bir bakiyorum ki nefesimi tutmuşum.:^)

Mi6kullanicisi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren Karakur
Cihazım
Mi 6
Konular
141
Katılıyorum. Mesela kaldırımda yürürken önde biri içiyor o kokuyu çekmemek için ya önüne geçiyorum ya da yolumu değiştiriyorum. Bazen refleks olarak bir bakiyorum ki nefesimi tutmuşum.:^)
ben de nefesimi tutuyorum biraz ileriye gidince nefes alıyorum

delibalta

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
mi5
Konular
32
Şu sigara vebasında kendim için en iyi çözümün azaltmak olduğunu anladım bırakanlardan çok günde 3 taneden fazla içmeyenlere imreniyorum:D

Muradovs

MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bar Şefi
Konular
275
Bende 4-5 kere bıraktım başladım, kesinlikle sigara içen arkadaşlarınız varsa onlardan uzak durun bir süre hatta içmesinler yanınızda 1 yıl süresi var 1 hafta dan sonrası kolay diyenlere bakmayın hiçte öyle değil.

erener

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mi9T
Meslek
Biyomedikal Tek.
Konular
13
Ben sigarayı bırakalı 4 seneyi geçti. Sigara bırakma kliniğine başvurup Champix denen ilacı kullanmıştım. İlaç beyindeki reseptörleri uyararak sigara isteğini yok ediyor. Ben çok kararlı gitmiştim kullanan bazı arkadaşlarım bırakamadı. Şayet kendi iradeniz ile bırakamıyorsanız destek almanızı öneririm. Sigarayı bıraktığım dönemde ilacı sigorta karşılıyordu şimdi halen böyle mi bilmiyorum. Kendiniz eczaneden alabilirsiniz ama çok pahalı bir ilaç. Kliniğe başvurduğunuzda EKG gibi testler isteyebiliyorlar. Umarım kurtulursunuz bu illetten.

Serhat Gümüş

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat Gümüş
Cihazım
mi mix 3
Konular
7
25 - 26 yıl sigara içen ve sigara içmekten vazgeçeli 3 yıl olan biri olarak öncelikle çok doğru bir karar almışsın, inşallah devam edersin. Lütfen yazdıklarımı oku :
Anlamalısın ki sigarayı bırakamazsın ! Ama anlamalısın ki mekten vazgeçebilir, içmemeyi tercih edebilirsin
Sigaraya ihtiyacın yok ! rahatlamak için, yemekten sonra, kızdığın zaman , stresten kurtulmak için.. ihtiyacın yok!
İlk adım budur yani sigara içmekten vazgeçebilmektir. Zihnen bunu başardığında gerisi çorap söküğü gibi gelecek.
Sabah yataktan kalktığında sanki gece çalışmışsın gibi yorgun kalkıyorsun değil mi ? Vücut hiç dinlenemiyor, sanki devamlı çalışmışsın gibi.
Bunun sebebi basit, mütemadiyyen vücudunun ihtiyacı olan oksijen yerine sigara yoluyla karbonmonoksit soluduğun için kasları besleyemiyorsun, oksijenle beslenmeyen kaslar devamlı yorgun hissetmene sebep oluyor. Sigara içmekten vazgeçince ilk farkettiğin dinçleştiğin enerjinin yerine gelmesi olacak çünkü kasların oksijenle beslenecek, rahatlayacaksın. Boğazında biriken balgam birden yok olacak öksürme ihtiyacın sona erecek.
Şimdi , öncelikle sigara bir madde bağımlılığıdır,
Maalesef ulaşılması çok kolay, insan neslini tüketmek için yaratılmış en korkunç silahlardan biridir. Bu günlerde insanların tükettiği sigara ile bundan 100 sene evvel içilen tütün aynı değildir. Bugünkü madde, insanların bağımlı olmaları, satın almaya devam etmeleri ve sonunda sigara sektörü sahiplerinin sahibi olduğu hastanelerde son bulan bir sistemin ana ürünüdür !
İçmekten vazgeçebilmek için benim izlediğim yol nikotin sakızı çiğnemek olmuştu. ( mutlaka yanında bir bardak su bulundur ) Nikotin sakızının 2. paketini aldığımda farkettim ki vücuduma nikotin vermeye devam ediyorum, gidip meyveli sakız aldım, 15 gün sonunda süreç bitmişti, çok şükür 3 yıldır içmiyorum.
Bu süreç gerçek bir mücadele, zihnen odaklanırsan kazanırsın, inşallah içen herkes vazgeçer çünkü bu meret gerçekten insanlığın çok büyük düşmanıdır.

rockerman83

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
redmi note
Konular
1
Ben sigarayı bırakalı 4 seneyi geçti. Sigara bırakma kliniğine başvurup Champix denen ilacı kullanmıştım. İlaç beyindeki reseptörleri uyararak sigara isteğini yok ediyor. Ben çok kararlı gitmiştim kullanan bazı arkadaşlarım bırakamadı. Şayet kendi iradeniz ile bırakamıyorsanız destek almanızı öneririm. Sigarayı bıraktığım dönemde ilacı sigorta karşılıyordu şimdi halen böyle mi bilmiyorum. Kendiniz eczaneden alabilirsiniz ama çok pahalı bir ilaç. Kliniğe başvurduğunuzda EKG gibi testler isteyebiliyorlar. Umarım kurtulursunuz bu illetten.
O ilacı kendi basina alıp kullanmamasinda yarar var. Sizin gibi kliniğe başvurmalı önce. Bünyeden bünyeye değişen yan etkileri var.

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SeDark

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Asad
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
22
20 yaşındayım öğrenciyim, 3 yıldır ailemden uzak başka şehirde okuyorum. Öğrenci olanlar bilir, öğrenci evinde aileden uzak yaşıyorsanız, düzenli doğru dürüst beslenmez, genellikle fast food'la beslenirsiniz. Geçtiğimiz 3 yılda bu tip beslenmeden, çok fazla alkol kullanımdan, sigara kullanımından vb. sağlıksız alışkanlıklardan 3 ay önce midemde ve diğer sindirim organlarımda hassasiyet yarandı. İlk başda kaşıntıyla başladı, sonrasında deride alerji kızamıkları görünce doktora gitdim, doktor saydıklarım yüzünden oluşan bir durum olduğunu ilaç tedavisi ve hipoallerjik diyet yazdı. Sigarayı sorduğumda, yapa bilirsem tedavi süresince bırakmamı, yapamıyorsam günde 2-3 dal içmemi söyledi. Normal de günde en az 1 paket sigara içen biriyimdir. Önceleride bırakmayı denemiş, ilk başladığımda yeni içdiğimden rahat bıraka bilidiğimi fark etib, zaten istediğimde bıraka biliyorsam sorun yok ne zaman istersem o zaman bırakırım demişdim. Tabi sonrakı yıllarda durum öyle olmadı bırakmak istediğimde 2-3 günden fazla dayanamıyordum. Neyse gelelim son 3 aya, doktorun tavsiyesi sonrası günde 5-6 dal içmeye başladım ilk ay 5-6 kere bırakmayı denedim yapamadım, 2 ci ay 10 gün bırakdım sonra yine başladım, 3'cü ay başlarken yani 28 Mayısda yeni aldığım sigara paketinin bitmesini beklemedim bırakmaya karar verdim. Yaşadığım durumdan dolayı sigara tedavi sürecimi yavaşlatlyor hatta, bedenimin tedaviye yanıt vermemesine sebeb oluyordu. 2 gün sonra bırakalı 1 ay olucak, ilk 15 gün baya zor keçti canım çok fazla sigars çekiyordu, 15 gün sonrasında ara sıra sigara içen birini gördüğümde veya ansızın içemek istiyorum ama ilk baştakı gibi karşı konulmaz bir hiss olmuyor, karşı koymak giderek daha da kolaylaşıyor. Bıraktığım zaman ki yarım sigara paketim haylen çekmecemde duruyor, ilk başta paketi atmaya gücüm yetmemiş tekrar içmek istersem elimin altında dursun diye oraya koymuşdum, şimdi ise "dostunu yakın, düşmanını daha yakın tut" felsefesinde ki gibi düşmanımı yakın tutuyor, fakat beni kontrol etmesine izin vermiyorum. Sigara içmek ne kadar zevk alsam da, zararı faydasından fazla olduğundan umarım temelli kurtulmuşumdur bu illetden.

erener

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mi9T
Meslek
Biyomedikal Tek.
Konular
13
Evet reçetesiz şekilde satılabiliyor ilaç. Bende bir yan etki yapmadı ama kullanan bazı arkadaşlarım Full HD renkli rüyalar gördüklerini söylediler :) kliniğe başvurarak almakta fayda var kalp tansiyon vb. şeyler varsa bu ilacı doktorlar yazmıyorlar zaten.

Üst Alt