- Adım
- Alihan
- Cihazım
- Mi 6
- Konular
- 2
Merhabalar öncelikle iyi forumlar,Direk olarak sorunuma geçeyim bundan yaklaşık 5 ay önce bulunduğum ilçeden tanıdık bir telefoncudan ixaomi mi 6 telefon aldım 0 bir şekilde,Aldıktan sonra 3 gün sonrasında telefonuma miui 9 güncellemesi geldi bende doğal olarak yaptım.Yaptıktan sonra ertesi gün telefon sim kartını görmedi bende doğal olarak aldığım yere gittim,Aldığım yer telefon un bu tarz sıkıntıları olabiliyor dedi bende anlayışla karşıladım ve akşam üzeri telefonu getirmemi söyledi,Bu işlerden anlayan birisine yaptıracakmış bende tamam diyim akşam telefonumu götürdüm ve adam telefonu tekrar miui 8.5 a çevirdi ben telefonu 1 ay süre civarı bu şekilde kullandım ve artık rahatsız olamaya başladım yeni iyileştirmeler gelmişti ve kullanamıyordum,Artı telefon sürekli güncelleme bildirimi atıyordu,bende kurcaladım telefonu biraz telefonu açma ve kapama tusuna bastım bir şekilde twrp diye birşey cıktı bende araştırmaya başladım bu nedir diye,Ve bu durumdan rahatsız oldum sonuçda bana sorulmadan açıklama yapılmadan bu tarz bir program yükleniyor 0 aldığım bir telefona,Tekrar telefoncu ya gittim bu durumdan rahatsız olduğumu söyledim ve aynı kişi twrp üzerinden miui 9 u yükledi ve belirli bir ücret verdim,Ürünü uzunca bir süre böyle kullandım güncelleme yaptı kendi kendine bir sorun cıkmadı memnun dum 1 hafta önce telefonu sıfırlamaya karar verdim ve sıfırladım sıfırlamaz olaydım tekrar aynı sorun oldu ne sim kartını görüyordu nede wifi ağını blok vardı sanki neyse telefoncuya gittim telefonumu yapan kişi şuanda mesgul oldugunu söyledi 15 gün olmayacağı söyledi ve benim yarın doğubank a gitmemi söyledi orada hallede bilirlermiş,Bu arada ınstagram üzerinden satış yaptığım için doğal olarak da sipariş leri göremediğim için yerimde duramadım ve araştırmaya başladım senelerden beri pc ile işli dışlıyım yaparım diye düşündüm,Ve miui 9.3 global rom yüklemeye karar verdim fastboot üzerinden herşeyi hallettim tekrar aynı sorun oldu,Ve bunu yaparkende cihazın bootloader kilidini kapatmışım bunu fark ettiğimde içime kotu bir his düşmüştü zaten,Ertesi gün doğubank a gittim ve adama durumu anlattım adam keşke yapmasaydın dedi ve şimdi kilidi açan hesabı bulmak gerekiyor dedi,Bizde telefonu yapan adama ulaştık ve durumu anlattık ve bize kullandığı hesapları atmasını istedik ve bize 2 tane hesap attı denedik olmadı üstüne benim hesabımı da denedik yine olmadı ve adam dediki şuanda telefon çöp bir çözümü şuanlık yok sen beni arada sırada yokla dedi olursa hallederiz dedi.Bende telefoncuya gittim doğal olarak dedim ki bu cihazlar size bootloader kilidi açık olarak mı geliyor dedim hayır dedi yapan kişi için kilidi açmasa zaten yapamazdı dedi.Ve ben yapan kişi ile iletişime geçtim cihaz bana geldiğinde açıkdı dedi ne yapacağımı şaşırmış durumdayım umarım sıkılmadan okursunuz.Yardımlarınızı bekliyorum.