Seramik mi normal mi?

Inferno

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
.
Cihazım
Xiaomi
Konular
1
Merhaba arkadaslar. 1 hafta icerisinde xiaomi mi6 128gb alacağım. Seramik mi normal mi karar veremedim.
Seramik avantaj ve dezavantajlari nedir kullanan arkadaslar yazarsa hem bana hem de ileride bu seçimi yapacaklara fikir vermis olur. Degerli yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

jokerinabisi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
recep
Cihazım
xiaomi mi 5s
Konular
37
Tabiki de seramik ama unutma düşünürsen yanar ve oyundan çıkarsın selametle hocam

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Ben Seramik kullanıyorum, alma amacım ise kılıfsız kullanırsam arka taraf çizilmesin diyeydi. Ayrıca Cihazın diğer Mi6'lardan daha farklı görünmesini istiyordum; Kamera Çentiklerinin Altın kaplama olması çok hoşuma gitmişti, Arkadaki Logonun altın renginde işlenmiş olmasıyla birlikte. Ayrıca, cihaz ilk çıktığında alan kişilerin Orta Kasa'da Boya atması sorunu olduğunu duyunca, belki Seramikte farklı metaryal ile Orta Kasa boyanmış diye Seramik aldım. Cihazı alalı 4.5 ayı geçti ve boya atma sorunu yaşamadım Orta kasada.

Avantajları, Çizilmeye karşı daha dayanıklı, Arka Kamera Çentikleri Altın kaplama ve Mi Logosu da Altın renginde olduğu için daha farklı görünüyor. Ayrıca Normal Cama göre çok daha fazla parlıyor Seramik Kaplama kısmı.

Dezavantajları, zaten ağır olan cihaz daha da ağırlaşıyor, Cihazın Arka kısmı daha kaygan hale geliyor. Çizilmelere daha dayanıklı olsada, darbelerde ise daha fazla hasar alabileceği söyleniyor fakat kesin şudur diyen bir bilgi bulamadım. Daha da kaygan olduğu için, kılıfsız kullanılamıyor (Bana göre).

Artık seçiminizi ona göre yaparsınız.

Organicmusty

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Musty
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
24
Xiaomi Mi6'yı kılıfsız kullanan üzülür arkadaşlar, cihaz komple cam ve herhangi bir IP 67-68 vb. sertifikası yok
Sonra burada ekran gitti yok arka taraf catladı, paramparça oldu ne yapmayılım diye başlıklar/mesajlar okuyoruz. Tabii ki %100 koruma sağlamıyor silikon kılıf ama büyük ölçüde korur telefonu
Dikkatli olun.

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Xiaomi Mi6'yı kılıfsız kullanan üzülür arkadaşlar, cihaz komple cam ve herhangi bir IP 67-68 vb. sertifikası yok
Sonra burada ekran gitti yok arka taraf catladı, paramparça oldu ne yapmayılım diye başlıklar/mesajlar okuyoruz. Tabii ki %100 koruma sağlamıyor silikon kılıf ama büyük ölçüde korur telefonu
Dikkatli olun.

Hocam yanlız Ip sertifikası ile Kılıfsız kullanımı bağdaştıramadım ben. Ip sertifikası olunca cihaz kırılma ve parçalanmalara karşı daha mı dahayanıklı oluyor?

Organicmusty

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Musty
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
24
Hocam yanlız Ip sertifikası ile Kılıfsız kullanımı bağdaştıramadım ben. Ip sertifikası olunca cihaz kırılma ve parçalanmalara karşı daha mı dahayanıklı oluyor?
Düzeltme için teşekkür ederim, cihazda IP sertifikası değil gorilla glass vb. bir tür cam kullanılmamış, böyle söylesek daha doğru olur.

xxhttpxx

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
mehmet nizam
Cihazım
xiaomi mi6
Konular
0
Merhaba. Ben de seramik kullanıcısıyım. Ama cam almanı tavsiye ediyorum. Dezavantajı para ve ağırlığının cam modele göre fazla olması. Benimkinin de orta kasasında alt ve üst tarafta atmalar oldu. Sürekli kutudan çıkan kılıfla kullandığım halde. Alalı 1,5 ay oldu.

Dogankara54

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dogan
Cihazım
Xiaomi mi5
Konular
12
Kardeşim ben ilk ten cam aldım normal ama çok çiziliyor fln dendi ben akrabama sattım şuan seramik olanı kullanıyorum diğerine göre çizilmesi daha az seramik daha iyi bence ağırlık olarak diyeti ile ben bir farklılık göremedim ikinin ağırlığı aynı bana göre fark olsa bile 5 gram oynar taş patlasın bence seramik

enes45

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
enes
Cihazım
RedmiNote 8 Pro
Konular
5
Düzeltme için teşekkür ederim, cihazda IP sertifikası değil gorilla glass vb. bir tür cam kullanılmamış, böyle söylesek daha doğru olur.
Teknoeyir'in video incelemesinde gorilla glass 5 kullanıldığı söyleniyor.
İnceleme videosu;

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular