Satış SATILIK SIFIR BEYAZ Mi4 64GB [3G MODELİ] 1150 tl

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Tüm forumlar ayni herkes birbirine cemkirmek istiyo herkes herşeyin en iyisini biliyo hosgörü 0.

ilani acan arkadasin ilanini okuyupda imei nasl yapcağını anlamayan arkadas ne bu siteye girer nede böyle bi tel alir gider bi mağazadan samsung alir bakar keyfine. ilan bnce anlaşilir. arkadasların itiraz ettiği konuyuda zaten değiştirin diyo ilan sahibinde herhangi birşey göremedim.

2. konuda ilan sahibinin belirttiği adres göstermezse 6 ay sonra kapanirda 1 e 1 doğrudur hic attiğiniz linki bile okumadım(yok mevzuat yok bilmem ne su bu gecin bunları ) biliyorum cünkü arkadasima oldu. türkcelle uğrastik durduk sonra( arkadasim adres vermesine ragmen ordaki personelin hatasi idi) bu sekilde kayitlanan bir telede gecmiş olsun 2. bir kayıt yapılmyo malum yoldan baska secenek kalmiyo

Forumlarda sunu gördüm forumda düzenli takilan 3 5 kişi forumun sahibi gibi oluyo fazla yorum yazmayan takilmayan biri cıktımı hemen kafasini eziyim mantiği ile ilerliyo

hayirli satişlar kardesim

Böyle bir üslup ile yazılan bir yazının, yazının anafikrine oldukça uzak kalması ne kadar da ilginç?
Kişi önce ne yazdığını ve yazdığı şey ile anlatmak istediği şeyin aynı olup olmadığını bilmeli. Yani beyindeki düşüncelerin parmaklara etkisi aynı olmalı. Cevap olarak yazdığı mesajları da adam akıllı bir anlamalı.

1. Burada kimse sizin gibi birbirine çemkirmiyor.
2. Burada kimse kimseden daha iyi bilmiyor. Sizin bile, bizim bilmediğimiz şeyler bildiğinizden eminim.
3. "Pasaport kaydı yapılmıştır" ifadesinin sizin kafanızda nasıl bir anlam taşıdığı bizi ilgilendirmiyor. Biz Türkçe anlamına bakıyoruz. Ancak görüyoruz ki böyle bir durum söz konusu değil. Sözkonusu olan şey imei değişimi gibi yasal olmayan, illegal bir işlemin yapılması. Bu işlemin herkes tarafından yapılıyor olması bu işi legal hale getirmiyor. Sizin keyfiniz öyle istiyor diye legal olarak düşünülemez.
Ayrıca dikkat edecek olursanız bizler mesajlarımızı yazdıktan sonra ilan sahibi mesajı degistiremedigini ifade etmiştir. Bu yüzden "zaten değiştirin diyo" şeklindeki yaklaşımınız bazı twitter muhabbetlerinden öteye geçemiyor.
4. 6 ay sonra kapanması konusunu ise hiç mi hiç anlamamışsınız. Biz öyle birşey yok demedik. Aksine eğer evraklarda eksik olursa elbette kapanır dedik. Yani ilginç te olsa sizin yazdığınız şeyi yazdık. Bizim dediğimiz şey 6 aylık kayıt diye birşey olmadığı.
5. Yazdığımız hiçbir şey yalan yada yanlış değil. Henüz kimse aksini yazamadı. Yazabilirseniz siz yazıp bize doğruyu öğretin, biz de bundan mutluluk duyalım. Dolayısıyla çok bilmişlik yada kafasını ezelim gibi bir mantık düşünülemez. Eğer yanlış, insanların kafasını karıştırabilecek, yanıltabilecek şeyler yazılmışsa bunlar elbette düzeltilecektir. Öncelikle düzgün ve kimseyi incitmeyecek ifadelerle yanlış olan hususları belirttik. Eğer bu ilk ifadeleri ezmek olarak görüyorsanız, anlayışınızda ciddi olarak sorunlar var demektir. Ardından gelen ifadeler haksız yere yapılan ithamlar yüzündendir. Kimse ilan için, fiyat için yada ilan sahibi için birşey yazmadı. Bu mesajımın da bu kadar sert olması sadece sizin ifadelerinizi size karşı yazmam yüzündendir. Yani aslen bu mesajın üslubu size aittir.

Kendi sorunlarınızı lütfen başka konulara taşımayın. Mesaj yazdığınız konuları önce adam akıllı bir okuyup ondan sonra cevap yazın lütfen. Eğer benimle bir sorununuz varsa bana, başka bir arkadaşla sorununuz varsa ona özel mesaj atarak derdinizi anlatabilirsiniz. Öyle önünüze gelen konularda, çemkirmek gibi hiç hoş olmayan ifadeler kullanıp insanların sinirlerini zıplatmanın alemi yok. Bu konuda da cevap yazmayın lütfen. Silinecektir. Konu yeterince karıştı zaten.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
ByKatre'nin asıl derdi, yurtdışında telefon getirip satan rakiplerle alakalı sanırım. Hakaret etmediğim ve site kuralları dahilinde olduğum için aynı tavrı sizden de beklerim. Pasaport konusunu neden bu kadar uzattığınızı da anlamak mümkün değil, sonuçta satıştaki telefon imei işlemi sorunsuz bir şekilde halledilip gönderilecektir. Konuma ilginizden dolayı ayrıca teşekkür ederim gençler.

ByKatre sizin için herhangi bir şey yazmadı. Yani "Bir dipnot düşmekte fayda var. Pasaporta kaydedilen IMEI'ler 6 ay sonra falan kapanmaz." cümlesi için "onun derdi başka" şeklindeki bir ifade oldukça manasız. Derdi olan kişiler zaten kendilerini açıkça belli ediyorlar. O cümle, Türkçe bilen herkesin gayet net olarak anlayabileceği gibi bir hatırlatmadan, yazdığınız yanlış bir bilginin düzeltilmesinden başka bir şey değildi. Çünkü bu cümleyi okuyan insanların bilinçaltlarında sanki 6 aylık pasaport kaydı diye birşey varmış gibi kalacak. Konu, siz "çok bilmiş" şeklinde haksız yere bir ithamda bulununca çığrından çıktı ve yanlış ısrarınız yüzünden uzadı.

Sonunda sizin için tatlıya bağandı ve sorun kalmadı. Hayırlı satışlar dilerim.

arganba

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Argan
Cihazım
Mi4&Note
Konular
1
Konudaki tartışmaya girmeyeceğim ama bir konuda bilgilendirme yapayım. Evet, pasaport kayıtlı cihazlar bir süre sonra kapanabilir. Yani pasaport kayıtlı 0 cihaz diye şahıslardan alacağınız telefonlara da dikkat etmenizi öneririm. Sonuçta insanımız sistemin açıklarını bulmayı bir şekilde beceriyor. Bir ara pasaporta kaydettirdiği cihazı BTK'ya başvurup sildirme gibi bir yöntem kullandılar. Şu an o yöntemin önü kapanmış olabilir ama yabancı ikameti, eksik belge verme gibi yöntemler kullanıp sonrasında kaydın ortadan kalkmasını sağlayanlar oldu. Bir arkadaşımın iPhone 5'i 4-5 ay sonra bu yüzden bloke oldu.
Bence pasaport kaydını siz yapmadığınız sürece size ait bir eski IMEI ile tamir işlemi daha güvenlidir.

Üst Alt