Yardım Şarj aşırı hızlı bitiyor

• Konbuyu başlatan Üye silindi 278685
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 109
  • Görüntüleme 6K
Ü

Üye silindi 278685

Guest
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui 12.5.4 Eu
Telefon Modeli
POCO X3 PRO VAYU
Bootloader Kilidi
Açık
Sorunun magisk modüllerinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum . Hızlı şarj amaçlı bir modül yükledim önceden daha az gidiyordu şarjım şimdi ise bir saat içerisinde nerdeyse %25 e yakın bataryam gidiyor . Bu aospta asla olmuyor . Bana en hafif miui rom u önerir misiniz ? Miui go plus , Miuimix , eu , pulse bunlardan hangisini kullanmam gerekir . Kernel mi değiştirmem gerek yada ne yapmam gerek . Ayrıca forumda bu konudan ikinci kez açtığım için hepinizden özür dilerim .

Galaxy Yıldızı

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emin
Cihazım
Mi 10 t
Konular
3
yiaaaceren, bence şarj olayı, ki cidden sinir bozucu bir olay, aosp rom ile devam edin derim. Evet MIUI arayüz olarak çok güzel ancak ben bile aosp asla geçmem diye düşünürken şuan romlar arasında dolaşıyorum veya inceliyorum sürekli vs.. 1.5 saat şarj etme süresi de kullanım süresi de sıkıntı.. cihazı ekstra zorlayacak şeyler yüklemeyin böyle kullanın sıkıntı artmasın ya da fazla görsellikten feragat edip aosp ile devam edin derim^^

(Telefoncu korkusunu çok iyi anlıyorum, çoğunun anlamadığı halde şu şu arızası var diyip para koparma peşinde amacı. Bunun için de zaten duyulmuş ve **tarafsız olarak deneyimleyen öneren kişilere danışmak gerekiyor.
Bir tanıdıgımda poco x3 pro var son sürüm enhanced trxm kurulu. Cihazı kullandım akıyor cihaz. 2 3 günde şarjı yetiyor. 10 saatten fazla ekran süresi alıyor. Hiç bi lag falan görmedim

Oyla:
Ü

Üye silindi 278685

Guest
Bir tanıdıgımda poco x3 pro var son sürüm enhanced trxm kurulu. Cihazı kullandım akıyor cihaz. 2 3 günde şarjı yetiyor. 10 saatten fazla ekran süresi alıyor. Hiç bi lag falan görmedim
İşte bak bende olan sorun millette olmuyor ve şuan çıldırmak üzereyim . Bataryada da ciddi bir hasar yok buna rağmen telefon bu halde sürünüyor . İndirme yapmaya başladığım anda telefon aşırı ısınmaya ve aşırı şarj yemeye başlıyor. Bu kadar ısınması cidden anormal .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sizin aklınıza gelen bir şey var mı peki ? Galaxy Yıldızı

Oyla:

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
Zaten sorun MIUI sürümünde :D . Ama bu olay nedense tek bende oluyor . Aynı rom arkadaşımda da var bende de . Ama özellikle indirme yaparken benim şarjım hangi uygulama olursa olsun yüksek internet kullanımına geçtiği an hem cihaz ısınıyor hemde pil harcamaya başlıyor . Evde bu adaptörden başkası yok ve şarj adaptörü alsam şarj olma döngüsü bozukluğa da gidebilir diye korkuyorum . Ve magiskte de sorun olduğunu düşünüyorum ben .

Aosp rom o kadar boş olmasına rağmen sadece şarjın düşüş hızını etkiliyor ama nerdeyse yine aynı ekran süresini alıyorum buna da şaşırdım ben . Ve MIUI 13 ü sırf widgetlar ve arayüz için kullanıyorum yoksa MIUI 12.5.9 da bırakıcaktım :(
Bende rom atmayı severim ve bir çok rom attığım var.cihazda zaten anormallik olduğunda ya romdan yada ekstra uygulama yada rootla alakalı modül eklentiden kendini gösterir.
Wifiden pek ısınma olmaması lazım mobil veri farklı şebeke az çekmesi 4.5g bandları vs olabilir.hatta oparatör kaynaklı bile olabilir.
Son sürüm iyidir demek doğru olmaz.misal benim cihaza mıuı 12 a11 fazla geldiğinden a10 tabanonda devam ediyorum.bariz kasılma ve ısınma yapıyor.buda kullanım arayuzu ve pile etki ediyor neden bu sorunlar varken a11 kullanayım ne artısı olacak ki .

Mi 9 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
İşte bak bende olan sorun millette olmuyor ve şuan çıldırmak üzereyim . Bataryada da ciddi bir hasar yok buna rağmen telefon bu halde sürünüyor . İndirme yapmaya başladığım anda telefon aşırı ısınmaya ve aşırı şarj yemeye başlıyor. Bu kadar ısınması cidden anormal .

Senin cihaz imei yazılı mı ,eğer öyleyse imei yazımında sorun var demekki

Oyla:

Galaxy Yıldızı

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emin
Cihazım
Mi 10 t
Konular
3
yiaaaceren, bence şarj olayı, ki cidden sinir bozucu bir olay, aosp rom ile devam edin derim. Evet MIUI arayüz olarak çok güzel ancak ben bile aosp asla geçmem diye düşünürken şuan romlar arasında dolaşıyorum veya inceliyorum sürekli vs.. 1.5 saat şarj etme süresi de kullanım süresi de sıkıntı.. cihazı ekstra zorlayacak şeyler yüklemeyin böyle kullanın sıkıntı artmasın ya da fazla görsellikten feragat edip aosp ile devam edin derim^^

(Telefoncu korkusunu çok iyi anlıyorum, çoğunun anlamadığı halde şu şu arızası var diyip para koparma peşinde amacı. Bunun için de zaten duyulmuş ve **tarafsız olarak deneyimleyen öneren kişilere danışmak gerekiyor.
Bir tanıdıgımda poco x3 pro var son sürüm enhanced trxm kurulu. Cihazı kullandım akıyor cihaz. 2 3 günde şarjı yetiyor. 10 saatten fazla ekran süresi alıyor. Hiç bi lag falan girmesim
Sürüm düşürüp şarjı yiyen indirme oyun falan test ettiniz mi? Gelen mıuı sürümde etki ediyor olabilir.mıuı sürümü stabil magisk kurmadan deneyin,biraz sabırlı olup en azından 2 şarj deneyin derim.Birde bataryanızı hızlı şarj değilde 5v 2a lik adaptörlerle şarj edin..

Mi 9 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderi

Siz hangi romu kullanıyorsunuz stock rom mu custom rom mu kernel falan var mi ben custom rom tercih etmiyorum bl açık kalınca cihaz saçma sacma çalışıyor onu fark ettim. Rootta atmam hiç. Ama miui sürümleri arasinda cok gezdim.bende mi 10t var . 12.5.4 te sarj olurken telefon buz gibiydi. Surekli telefonu sarjda kullansam bile buz gibi olurdu ama cihaz aşırı yavaş çalışmaya başladı. Sonra android 20a düşürdüm. Pil performans her sey iyi . Ama tepki iyi değilmiş gibi hissettiriyor. Şimdi 12.1.3 kullanıyorum. Sarj olurken 39 dereceye kadar ısınıyor. Enhancedte 33 dereceyi bile geçmiyordu ama cihaz yavaş çalışıyor. Bootloaderiniz açıksa farklı miui sürümleri deneyebilirsiniz. Cihazınız globalse global mi yazılımı yukleyip bl kapatirsiniz. Isınmanın miui yazilimiyla ilgili olduğunu düşünüyorum.

Oyla:
Ü

Üye silindi 278685

Guest
Senin cihaz imei yazılı mı ,eğer öyleyse imei yazımında sorun var demekki

Hayır orjinal haliyle kullanıyorum ve fabrikasyon hata falanda yok . Güncellemeler sonucu böyle oldu . Fastboot rom falan hiç birisi işe yaramadı MIUI 13 için . İndirme yaptığım an şarj aşırı gitmeye başlıyor . Arkadaşlarımda hiç bir sorun yok ama .
Sana bende sorun çıkan çıkmayan sürümleri sayayım .
MIUI 12.0.4 ( Gayet iyidi ama lagliydi ve eski Huawei arayüzü gibiydi )
MIUI 12.5.1 ( En stabil test ettiğim sürümdü )
MIUI 12.5.4 ( En berbat sürümdü telefonun şarjı cebimde kendi kendine 4 saat içinde bitti )
MIUI 12.5.5 ( Kasma donma hiç bir şey yok ama bunda da pil sorunu normal olarak vardı sadece 6 saat ekran süresi aldım )
MIUI 12.5.7 ( Telefon gereksiz yere ısınıyordu )
MIUI 12.5.9 ( En stabil bulduğum ikinci sürümdü ama android 12 de ve MIUI 13 te Çin'e gelen uygulama kasası yoktu ve peynir ekmek gibiydi )

Bir tanıdıgımda poco x3 pro var son sürüm enhanced trxm kurulu. Cihazı kullandım akıyor cihaz. 2 3 günde şarjı yetiyor. 10 saatten fazla ekran süresi alıyor. Hiç bi lag falan girmesim

Siz hangi romu kullanıyorsunuz stock rom mu custom rom mu kernel falan var mi ben custom rom tercih etmiyorum bl açık kalınca cihaz saçma sacma çalışıyor onu fark ettim. Rootta atmam hiç. Ama miui sürümleri arasinda cok gezdim.bende mi 10t var . 12.5.4 te sarj olurken telefon buz gibiydi. Surekli telefonu sarjda kullansam bile buz gibi olurdu ama cihaz aşırı yavaş çalışmaya başladı. Sonra android 20a düşürdüm. Pil performans her sey iyi . Ama tepki iyi değilmiş gibi hissettiriyor. Şimdi 12.1.3 kullanıyorum. Sarj olurken 39 dereceye kadar ısınıyor. Enhancedte 33 dereceyi bile geçmiyordu ama cihaz yavaş çalışıyor. Bootloaderiniz açıksa farklı miui sürümleri deneyebilirsiniz. Cihazınız globalse global mi yazılımı yukleyip bl kapatirsiniz. Isınmanın miui yazilimiyla ilgili olduğunu düşünüyorum.
Telefonum global ve yurt dışı . Bootloader kilidi açık . Tüm stock ve custom MIUI 13 romlari denedim arkadaşlarımda sorun yok ama bende sadece indirme yaparken aşırı şekilde ısınma ve pil harcama sorunu var . Bu internetin çok kullanıldığı yerlerde de oluyor . IMEI artırmadım . Bataryam zarar da görmedi . Onca fastboot rom atıp içini temizlememe rağmen böyle halde .
Şuan kangaroox kernel . MIUI 12.0.4 modem ve persist dosyası flashlandı . MIUI 13 pulse rom var . Ortalama indirme yada ağır internet kullanan işlem yapmazsam Instagram da falan 9 saat ekran süresi alıyorum .

Oyla:

Galaxy Yıldızı

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emin
Cihazım
Mi 10 t
Konular
3
Hayır orjinal haliyle kullanıyorum ve fabrikasyon hata falanda yok . Güncellemeler sonucu böyle oldu . Fastboot rom falan hiç birisi işe yaramadı MIUI 13 için . İndirme yaptığım an şarj aşırı gitmeye başlıyor . Arkadaşlarımda hiç bir sorun yok ama .
MIUI 12.5.4 ( En berbat sürümdü telefonun şarjı cebimde kendi kendine 4 saat içinde bitti )
MIUI 12.5.5 ( Kasma donma hiç bir şey yok ama bunda da pil sorunu normal olarak vardı sadece 6 saat ekran süresi aldım )
MIUI 12.5.9 ( En stabil bulduğum ikinci sürümdü ama android 12 de ve MIUI 13 te Çin'e gelen uygulama kasası yoktu ve peynir ekmek gibiydi )
Benim bu surumde sarjim cok iyi gidiyor. 60 hz kullaniyorum 2 saat ekran sursesi vardi 92 deyken pcye taktim 1 dk kadar. İstatistik sıfırlandı. 1 saat 49 dk daha ekran süresi olmuş 4 saate yakin ekran surem var sarj daha 83.

Telefonum global ve yurt dışı . Bootloader kilidi açık . Tüm stock ve custom MIUI 13 romlari denedim arkadaşlarımda sorun yok ama bende sadece indirme yaparken aşırı şekilde ısınma ve pil harcama sorunu var . Bu internetin çok kullanıldığı yerlerde de oluyor . IMEI artırmadım . Bataryam zarar da görmedi . Onca fastboot rom atıp içini temizlememe rağmen böyle halde .
Şuan kangaroox kernel . MIUI 12.0.4 modem ve persist dosyası flashlandı . MIUI 13 pulse rom var . Ortalama indirme yada ağır internet kullanan işlem yapmazsam Instagram da falan 9 saat ekran süresi alıyorum .
Benim tecrubelerime gore bir de sistemi kurduktan sonra hiçbir guncelleme yapma. Guvenlik uygulamasi olsun hiçbirini yapma bence. Yapinca sarj daha cabuk bitiyor. Sistem agirlasiyor. İnstagram youtube sonradan indirdigin uygulamaları guncelle. Ben chromeu dahi güncellenmiyorum. 87 surumunde duruyor. Güvenlik sürümüm 4.8
1 bir de benim kurulum sonrası bir sürü ayarim var onlari yaparım

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-03-21-02-22-47-002_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2022-03-21-02-22-47-002_com.miui.securitycenter.jpg
    221,4 KB · Görüntüleme: 12
Oyla:
Ü

Üye silindi 278685

Guest
Benim bu surumde sarjim cok iyi gidiyor. 60 hz kullaniyorum 2 saat ekran sursesi vardi 92 deyken pcye taktim 1 dk kadar. İstatistik sıfırlandı. 1 saat 49 dk daha ekran süresi olmuş 4 saate yakin ekran surem var sarj daha 83.

Benim tecrubelerime gore bir de sistemi kurduktan sonra hiçbir guncelleme yapma. Guvenlik uygulamasi olsun hiçbirini yapma bence. Yapinca sarj daha cabuk bitiyor. Sistem agirlasiyor. İnstagram youtube sonradan indirdigin uygulamaları guncelle. Ben chromeu dahi güncellenmiyorum. 87 surumunde duruyor. Güvenlik sürümüm 4.8
1 bir de benim kurulum sonrası bir sürü ayarim var onlari yaparım
Hocam bende daha sürüm yok zaten :D . Ne geldiyse öyle kullanıyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-03-21-02-36-04-584_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2022-03-21-02-36-04-584_com.miui.securitycenter.jpg
    231,8 KB · Görüntüleme: 12
Oyla:

Galaxy Yıldızı

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emin
Cihazım
Mi 10 t
Konular
3

Senin kernel farklı modem ve diger dosyaların farklı uyumsuzluk olabilir. Bence en begendigin stock romu kur. Trxm 12.5.6 mi neydi galiba o da.cok iyiydi. 1 saat oyun da 100dw 10 mu ne şarjı gitmişti. Root kernel her seyi kaldir. O poco x3 proyu kullandım asiri hizli seriydi. Rom atma ihtiyacı yoktu bence. Bl kapat. Sonra ben sana kendi ayarlarımı atayim onlari yaparsin. Su an ekran surem 5. Saate girecek nerdeyse 82 sarj var.benim kurulum sonrası ayar yapmam 20 dkden fazla vaktimi aliyor

Oyla:
Ü

Üye silindi 278685

Guest
Senin kernel farklı modem ve diger dosyaların farklı uyumsuzluk olabilir. Bence en begendigin stock romu kur. Trxm 12.5.6 mi neydi galiba o da.cok iyiydi. 1 saat oyun da 100dw 10 mu ne şarjı gitmişti. Root kernel her seyi kaldir. O poco x3 proyu kullandım asiri hizli seriydi. Rom atma ihtiyacı yoktu bence. Bl kapat. Sonra ben sana kendi ayarlarımı atayim onlari yaparsin. Su an ekran surem 5. Saate girecek nerdeyse 82 sarj var.benim kurulum sonrası ayar yapmam 20 dkden fazla vaktimi aliyor
Bunları kurarak düzelttim zaten telefonu yoksa normalde 5 saat ekran süresi alıyordum . Şuan 9 saate çıktı . Yazdırma gibi servisler kapalı . Herşey kapalı . Telefon kasmıyor zorlanmıyor . Ama herşey indirme yapmaya başlayınca başlıyor

Oyla:
Üst Alt