Yardım Sar değeri konusunda endişeleniyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Xhaka

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Virgil
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
7
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Rom
Telefon Modeli
Mİ 8 Lİte - A2 Lite
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba ben Mi 8 Lite aldım iade ettim ve A2 Lite siparişi vermeyi düşünüyorum bunda %90 kulaklık jak girişinin olmasının etkisi var. Neyse araştırma kıyaslama yaparken sar değerlerine rastladım nedense piyasada en yüksek değerlere sahip üst sınır 2 diye 1.7-1.8 değerleri görmezden gelemiyorum bu konu hakkında fikirleriniz neler merak ediyorum. Vücut bölgesinde yüksek olduğu için aşağı tarafa sıkıntı yapar diyorlar. ^^ Baş ağrısı vb. şikayetler yapabilir, acaba bu değerler çift hat kullanıldığı zaman olan değerler mi yoksa tek hat için mi? tek hat olsaydı yazarlardı diye düşünüyorum orada da kelime oyunu olmuş olabilir. Biraz bekleyip Huwaei mate 20 Lite almayı düşünmeye başladım hazır indirime girmiş 2250 TL olmuşken ama o telefona o kadar para verilmez diye aradaki neredeyse 1000 TL fiyat farkını da kabullenemiyorum. Ucuz olsun diye buradan da kısmış olmasınlar?

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Ben şöyle bir olaya tanık oldum 2 tane Mi 8 Lite cihaz ile denedim baz istasyonu yakın olmasına rağmen 4.5 G bağlanmıyor H+ üstüne çıkmıyor, uzak olunca daha iyi çektiği oluyordu mesela açıyorsun bağlanma süresi 15 saniyeyi buluyordu ve 1 Mbps hız alamıyordum. Öyle düşününce Qualcomm olma ihtimali yok anteni ya kendileri yapıyor yada çok kalitesiz bir yerden temin ediyorlar bu yüzden değerler yüksek oluyor diye düşünüyorum.
O da olabilir. Yazilimsal bir sorun da olabilir. Xiaomi ile operatorler arasinda bir uyusmazlik var sanirim. youtubeda da videolar vardir. Xiaomi lte baglantisi kurar kesinlikle.

Oyla:

Xhaka

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Virgil
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
7
O da olabilir. Yazilimsal bir sorun da olabilir. Xiaomi ile operatorler arasinda bir uyusmazlik var sanirim. youtubeda da videolar vardir. Xiaomi lte baglantisi kurar kesinlikle.
Güncelleme ile çözülür umarım hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Telefonu fabrika ayarlarina döndürüp denemissinizdir sanirim. Olmadi varsa garantiye gonderin. Hic olmadi satin ve baska telefon alin

Oyla:

Xhaka

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Virgil
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
7
Telefonu fabrika ayarlarina döndürüp denemissinizdir sanirim. Olmadi varsa garantiye gonderin. Hic olmadi satin ve baska telefon alin
Jak girişinin olmaması konforsuzluk yarattığı için benim için büyük problem yarattığı için iade etmiştim cepportu bekliyorum. İndirime girerse Mi 8 olmasa Pocophone F1 almayı düşünüyorum bakalım duruma göre hayırlısı.

Oyla:

keskince

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
UFUK GÜNAÇTI
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Dostlar, 28 yıllık elektronik mühendisiyim, alt branşım / uzmanlığım haberleşme. Kısa bir kaç bilgi paylaşayım;
Sar değeri dediğimiz ölçü ne kadar radyasyona maruz kaldığınızdır. Verilen limitler zararsız anlamına gelmez. O değer 0,01 bile olsa zararlı demektir. Teknoloji ve kapitalizm bir araya geldiğinde zararlı diyemedikleri için bu şekilde limitlerle algı yanıltması yaparlar. Tüm elektromanyetik alan sahibi alet ve cihazlar zararlıdır. Buna uzaktan kumanda da dahil. Ancak yüksek frekans cihazları çok daha fazla zararlıdır. Fm verici den başlar, kablosuz telefonlar, telsizler mobil şebekelere kadar gider. Frekans yükseldikçe bu zarar oranı artar, Yani GSM 1800 şebekesi GSM 900 den çok daha zararlıdır. Verilen limitler çift yada tek hat için olabilir. Burada mantık şudur, her iki hatta aktifse cihaz her şebeke için bir sinyal gönderecektir. Dolayısıyla çift hatlı cihazların değerleri her zaman fazladır. Şebekeye uzaklık yazıldığı gibi cihazın fazla radyasyon yaymasında son derece önemli bir etkendir. Ancak şebekenin size çok yakın olmasındansa orta mesafede olmasını tercih edin. Çünkü çok yakında oldunuzmu bazdan alacağınız hasar elinizdeki telefona rahmet okutur.
Sözün özü; tüm frekans salınımı yapan cihazlar zararlıdır, mümkün olduğunca uzak durmakta ömrünüzün kaliteli bir şekilde tamamlanması için büyük yarar vardır.
Son bir şey; sadece 1 geceliğine yattığınız odada fişte bir şey, telefon tv, tasarruflu ampul vs bırakmayın. Yani hiç bir elektrikli yada elektronik cihaz olmasın öyle yatın. Sabah farkı göreceksiniz.
Hepinize az teknolojili çok sağlıklı günler dilerim...

Oyla:

Xhaka

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Virgil
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
7
Dostlar, 28 yıllık elektronik mühendisiyim, alt branşım / uzmanlığım haberleşme. Kısa bir kaç bilgi paylaşayım;
Sar değeri dediğimiz ölçü ne kadar radyasyona maruz kaldığınızdır. Verilen limitler zararsız anlamına gelmez. O değer 0,01 bile olsa zararlı demektir. Teknoloji ve kapitalizm bir araya geldiğinde zararlı diyemedikleri için bu şekilde limitlerle algı yanıltması yaparlar. Tüm elektromanyetik alan sahibi alet ve cihazlar zararlıdır. Buna uzaktan kumanda da dahil. Ancak yüksek frekans cihazları çok daha fazla zararlıdır. Fm verici den başlar, kablosuz telefonlar, telsizler mobil şebekelere kadar gider. Frekans yükseldikçe bu zarar oranı artar, Yani GSM 1800 şebekesi GSM 900 den çok daha zararlıdır. Verilen limitler çift yada tek hat için olabilir. Burada mantık şudur, her iki hatta aktifse cihaz her şebeke için bir sinyal gönderecektir. Dolayısıyla çift hatlı cihazların değerleri her zaman fazladır. Şebekeye uzaklık yazıldığı gibi cihazın fazla radyasyon yaymasında son derece önemli bir etkendir. Ancak şebekenin size çok yakın olmasındansa orta mesafede olmasını tercih edin. Çünkü çok yakında oldunuzmu bazdan alacağınız hasar elinizdeki telefona rahmet okutur.
Sözün özü; tüm frekans salınımı yapan cihazlar zararlıdır, mümkün olduğunca uzak durmakta ömrünüzün kaliteli bir şekilde tamamlanması için büyük yarar vardır.
Son bir şey; sadece 1 geceliğine yattığınız odada fişte bir şey, telefon tv, tasarruflu ampul vs bırakmayın. Yani hiç bir elektrikli yada elektronik cihaz olmasın öyle yatın. Sabah farkı göreceksiniz.
Hepinize az teknolojili çok sağlıklı günler dilerim...
İlgilenip yazdığınız için teşekkürler, dediklerinizde haklısınız her yerimiz her tarafımız elektromanyetik alan. Geçen hafta evdeki ampüllerin hepsini led yaptım oda iyi olmuş :) ve artık modemi kapatıp yatacağım 10 yıl hatta daha fazla zaman önce telefonlar yatmadan önce koridora konulurdu artık kaçınılmaz olduğu için kimse umursamıyor sabah dinç uyanmak için doğal ve minimum elektromanyetik alanda uyumak sabah dinç kalkmaya yol açıyor bu bilimsel olarak ve kişisel deneyimle kanıtlanmış bir şey zaten tekrar.

Oyla:

yarenersonmez

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaren
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
23
Teknoloji platformları olan ve bilişim sektöründe bulunan bir kaç kişi şimdi isim versem tanımazsın büyük youtuberler değil. :)
Sağlam diye bildiğiniz kaynaklar kesinlikle sağlam değil hocam. İnsanların söylediklerini doğru kabul edip bunun arkasında durmadan önce kısaca araştırmanızı tavsiye ederim. Sadece 10 dakika içerisinde yaptığım araştırma sonucu elde ettiğim bilgileri "sağlam kaynaklarınız"ı yeniden değerlendirmeniz üzere sizlerle paylaşıyorum:

Bir Radyoloji teknikeri ve mühendislik öğrencisi olarak @keskince hocamın söylediklerine %100 katılıyorum. Verdiğim cevabı tekrar yazarak konuyu noktalamak istiyorum:
1- Telefon için belirtilen değer çift sim kart kullanımında geçerlidir
2- Avrupa koşullarında satışa çıkarılan telefonlar sar değeri konusunda belli bir kriterden düşük olmalıdır ve bu kriter uzun süreçte vücudumuza gelebilecek zararların en az olabileceği şeklinde sınırlandırılmıştır
3- Telefonda çok uzun süreli konuşmalar yapmadığınız sürece(1 saatten daha fazla) baş ağrısı olmaz, bu tür durumlar genelde psikolojik olur
Mesajıma bir madde daha ekleyeyim hatta;
Telefondan almış olduğunuz radyasyon baş ağrısı yapacak olsaydı, radyasyon miktarı çok daha fazla olan röntgen cihazında kafa filmi çektiren birinin ağrıdan ölmesi gerekirdi o halde ama böyle bir durum yok tabi ki :)

Konu hakkında daha fazla tartışmaya gerek kalmadığını düşünüyorum. Eğer hala aklında bu konuya dair soru işaretleri olan arkadaşlarımız varsa bu konuya yazabilirler:
https://forum.miuiturkiye.net/konu/sar-degeri-hakkinda-soylentilere-yorum.8690/

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt