Sohbet Sanırım Telefonu Satacağım

Bir Acayip Adam

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Kayıp
Cihazım
Mi 11 Ultra
Konular
10
Multithreading kapasitesi söz konusu olunca o işlemcinin clockrate'i kadar işlemcinin nasıl optimize edildiği de çok önemlidir. Bunu şurdan anlarsın; aynı işlemiyi kullanan cihazlar arasında performans farkı olması çok doğal. Xiaomi'ye tıpkı ben de senin gibi para vererek aldım ve paramın karşılığında da belirli performans kriterlerini yerine getirmesini bekledim. Senin de burda fanboyluk yapman maalesef talihsiz bir durum hocam :) 4 yıldır native android uygulamalar yazarak hayatımı idame ettiriyorum. Bir android uygulama, işletim sistemi ve işlemci arasında neler olup bittiğini öğrenmek için bolca zamanım oldu.

Edit: Hocam ayrıca bahsettiğin 15 sene önceki cihazlar sadece çağrı alışverişi yapıyordu ve arka planda saatten başka hiçbir thread çalıştırmıyordu. Şuanki cihazların boştayken neler yaptığını loglasan ödün kopar :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam çok haklısınız, yazılım ve donanım birbirinden ayrılamaz bir bütündür. Zaten iPhone'ların bu kadar performanslı çalışmasının sebebi de işlemci ile yazılımın tek elden çıkması, birbiri için yaratılmış olmasıdır.

2010'dan beri Android telefon kullanıyorum. Samsung hariç hiçbir Android cihazı stock rom ile kullanmadım sayılır. Bu telefonu da alır almaz ilk işim bootloader kilidini açıp beklemek ve akabinde Endonezya romunu temiz kurulum ile flashlamak oldu. Ama maalesef tatmin olmuş değilim :) Bu durumdan sadece ben de şikayetçi değilim. Yabancı forumlarda da 730G'li cihazlar hakkında birçok konu mevcut. Ancak bizim ülkede araba olsun telefon olsun TV olsun ekran kartı olsun, biri bir ürüne para vermişse onu evladından daha fazla savunuyor, bir eksikliği varsa görmezden geliyor. Evet arkadaşlar haberiniz olsun, 730G beş para etmez bir işlemci ve mediatek'lerin seviyesinde..
oneplus ile durumunuz nasıl acaba kullanımı performansı nasıl iyi mi kötü mü

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Arkadaşlar bu telefonu büyük bir heves ile almıştım ancak işlemciye bağlı birçok konuda hayal kırıklığına uğradım.

Özellikle işlemcinin orta segment olduğunu bu kadar hissedeceğimi sanmıyordum. Örneğin bir video düzenleme yaptığımda videonun işlenmesi çok uzun sürüyor.
Bu durum aşırı can sıkıcı. Aynı şey WhatsApp'dan video gönderirken veya Instagram'dan bir şey paylaşırken de yaşanıyor. İşlemcinin kapasitesi yetmiyor içerikleri render etmeye. En saçma şeylerden biri de ekranı açıp kapatırken müzik açıksa müziğin anlık olarak kesilmesi :) Bir bilgisayar mühendisi olarak bunun sebebini biliyorum. İşlemcinin multithreading kapasitesi aynı anda hem müzik çalmaya hem de ekranı açıp kapatırken arka planda gerçekleşen işlemleri yapmaya yetmiyor. Bu kadar güzel bir telefona böyle rezil bir işlemci koymaları çok kötü olmuş. Oyun performansı konusunda ise bir fikrim yok ancak piyasadaki birçok cihazdan geri kalacağı aşikar.

Kamerası çok güzel, özelikle 5x optik zoom ve makro çekim performansı çok iyi ancak 8 10 saniye süren resim işleme süresi rezalet. Ayrıca HD ön izleme yapmaya çalışırken de telefon 4 5 saniye boyunca resmi netleyemiyor. Bu problemler günlük hayatta her ne kadar birçok şeye engel olmasa da yine de benim gibi Galaxy S serisinden geçen biri için alışılması zor şeyler. Ve eminim MIUI 12 ile işler daha da kötü olacak bu telefon için.

Şuan için Endonezya romu yüklü cihazda. Yukarıda bahsettiğim durumlar için yapılabilecek bişey var mı?
bu telefon için bahsettiğin aynı şeyleri bende farkettim. bende mi9 se vardı sattım 1 ay OP Nord kullanıp beğenmeyerek buna geçtim. mi9se nin işlemcisi daha düşüktü ama bu telefon kadar zorlanmıyordu. Oneplus nord a zaten laf yok 1-2 ufak yazılım hatası dışında on numara ama arayüzü sevmedim. Sırf daha akıcı olsun diyede 2019 aralıkta çıkmış olan 9.12.16 mi room betasına döndüm. Eski sürüm miui 11 android 10 dan daha iyi. android 9 dan çıkmam ben bu telefonda eğerki güzel bi kernel gelmez ise yeni sürümlerle birlikte.
Mühendis olduğunu ve işlemcinin hem müzik çalmaya hem ekranı açmaya gücü yetmediğini söylemen talihsiz bir açılma olmuş, 15 sene önceki telefonlar bile bunu sorunsuzca yaparken 730g gibi bir işlemcinin bunu yapmaya gücü yetmiyor demek :) 8 aydır kullanıyorum bahsettiğin sorunları yaşamadım şahsen.
bu arkadaş bi yorum yapmış beğenenlerde olmuş. 15 sene önceki telefonların yazılım ağırlı neydi acaba ? daha 10 sene önce yazılımların boyutu 300 400 mb civarındayken şuan bi rom 2.5 gb

snapdrogon 810 üstüne birde bu telefonda işlemci faciası yaşayacağım anlaşılan. bu mesajıda görsem muhtemelen tercih etmezdim bu telefonu . keşke telefon sohbeti konusunda olsaymış bu tartışma :D

Dip: birkaç gün ondemand'da deneyeceğim belki governar ayarları iyi yapılmamıştır.

Son düzenleme:

inamiyui

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammet
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
23
Merhaba. Açıkçası bu yaşadığınız sorunların hemen iç birini ben bu cihazda yaşamadım. Uzun bir süre endonezya rom kullandım şimdi de masik 12 p romunu kullanmaktayım. Yazılım ile ilgili bir sıkıntınız olduğunu düşünmekteyim. Çoklu işlemci kullanımı konusunda kötü değil. İşleme ve yazma hızı olarak da evet belki piyasadaki bazı cihazlardan geri kalabilir ama bu çözülemeyecek bir sorun değildir ayrıcı işlemcinin de öyle bahsettiğiniz kadar da rezil bir işlemci olmadığı kanaatindeyim. Yani cihazı satmaya sebep olmamalı. Kine Master isimli video düzenleme programı ile gün içinde bir çok video düzenlemesi yapıyorum ve donanım ile yazılım uyumu fazlasıyla yetiyor. Hiç takılma yaşamadım. Kişisel fikrimi sizinle paylaşayım. Temiz bir şekilde romu tekrar yükleyin yada farklı bir rom kullanın. Tabii son karar sizin. Saygılar.
Şuan hangi ROM kullanıyorsunuz?

gimmeluck

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ozan
Cihazım
mi5
Konular
38
Ress romunu kullanmaktayım.
hocam EU rom 11.1.2 stable andorid 10
kullanıyorum,

oyun oynamıyorum. cepte yani. ( PCde sabahlamalrı saymıyorum :D )
bu zamanda sosyal medya işleri için "yeterli" bir işlemci ve en önemlisi benim için KAmerasıydı. ( amatör ilgileniyorum ayrıca slr kameram var)
tabi ki çok daha güçlü işlemci isterdim ama fiyat birden değişiyor. Sensörden taviz veremem, ufaklıgın %70 videoları fotoları arşivleri bu cihazla..

özetle böyle bir sensörü işlerken
fotograf işlemede ve bazı video modlarında processing ifadesi çıkıyor evet.

bunu yaptıgı fotolar yüksek megabyte lı olanlar, ve bunu yaptıgı videoların da bitratei yüksek.

standart kullanımda processing yazısı görmüyorum
telefonu cok yogun kullanıyorum.

Ama TR fiyatıyla 5000-5500 tl kesinlikle alınmaz.Xiaomi zaten TR fiyatıyla alınacaksa anlamını yitirir. Saay maraflarını ödemek istemiyorum.
imei başka ülkelerde çalıntı önlemek için kullanılıyor , bizde ise vatandaş söğüşlemek için.

sonuçta, 3500 tl ye bu kameraya harika bir ürün. o yüzden biraz processing etsin varsın.

Ama kamerada yogun işlem dışında processing veya takılma yaşamadım.

yani aynı seösnrü kullanan 865li işlemcili Mi10T pro var, ama işte fiyat.

redmi note vs alalım? yaa orta segment o , biraz daha para ver mi serisinnden al..

mi note lite alalım? f/p 2600 tl.
aa bi dakka
biraz daha para ver , OİS li ve 1/1,33 dev sensörlü KAmeralı mi note 10 al yaa...

biraz daha para ver o sensörü daha iyi faydalan mi10T Pro al o zaman..

bunun sonu yok ki.. biraz daha ver biraz daha ver.... araba alırken de öyle olmuştu :D

benim büçeme göre 3500 tl ye harika kamera orta segment işlemcili işimi çok iyi görecek bir tel aldım.

seni mi10T PRO keser 4600 tl civarı.
harika sensör+ 865

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
kullanıyorum,

bu zamanda sosyal medya işleri için "yeterli" bir işlemci ve en önemlisi benim için KAmerasıydı. ( amatör ilgileniyorum ayrıca slr kameram var)
tabi ki çok daha güçlü işlemci isterdim ama fiyat birden değişiyor. Sensörden taviz veremem, ufaklıgın %70 videoları fotoları arşivleri bu cihazla..

bunu yaptıgı fotolar yüksek megabyte lı olanlar, ve bunu yaptıgı videoların da bitratei yüksek.

Ama TR fiyatıyla 5000-5500 tl kesinlikle alınmaz.Xiaomi zaten TR fiyatıyla alınacaksa anlamını yitirir. Saay maraflarını ödemek istemiyorum.
imei başka ülkelerde çalıntı önlemek için kullanılıyor , bizde ise vatandaş söğüşlemek için.

sonuçta, 3500 tl ye bu kameraya harika bir ürün. o yüzden biraz processing etsin varsın.

redmi note vs alalım? yaa orta segment o , biraz daha para ver mi serisinnden al..

aa bi dakka
biraz daha para ver , OİS li ve 1/1,33 dev sensörlü KAmeralı mi note 10 al yaa...

bunun sonu yok ki.. biraz daha ver biraz daha ver.... araba alırken de öyle olmuştu :D

benim büçeme göre 3500 tl ye harika kamera orta segment işlemcili işimi çok iyi görecek bir tel aldım.

harika sensör+ 865

Ben telefondan şikayetçi değilim ki yanlış kişiye mesaj attın sanırım :)

inamiyui

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammet
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
23
kullanıyorum,

aa bi dakka

harika sensör+ 865
Çok haklısınız gerçekten. Ben de Note 10 Lite 2750₺'ye aldım yurt dışı cihaz. Gönül isterdi Mi 10T Pro alalım veya daha iyi bir telefon alalım ancak bütçe buna yetti. Değeri 2750₺ bile etmez ama malesef yapabileceğin bir şey yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ress romunu kullanmaktayım.
ROM hakkında bilgi verir misiniz? Ya da bir konu açıldı mı?

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Önceleri 3 çeşit telefon vardı. Amiral gemisi, orta segment ve alt segment.

Artık bu böyle değil. Alt - orta - üst kendi içlerinde parçalara ayrıldı. Kamera, işlemci, ram, şarj, kalite, renk gibi bir çok etmene göre telefon çıkıyor. Daha yazılımı saymıyorum bile. Bu sebeple sizin ihtiyacınız hangi yönde ağır basıyorsa o cihazı tercih edin. Yoksa bir cihaz alayım, uygun olsun ama aynı anda video biçimlendirme hızı yüksek olsun aynı anda 120x zoom yapsın birde bunu yaparken ısınmadan sarjı 3 gün gitsin. rock~~ Yok böyle bir cihaz.

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Önceleri 3 çeşit telefon vardı. Amiral gemisi, orta segment ve alt segment.

Artık bu böyle değil. Alt - orta - üst kendi içlerinde parçalara ayrıldı. Kamera, işlemci, ram, şarj, kalite, renk gibi bir çok etmene göre telefon çıkıyor. Daha yazılımı saymıyorum bile. Bu sebeple sizin ihtiyacınız hangi yönde ağır basıyorsa o cihazı tercih edin. Yoksa bir cihaz alayım, uygun olsun ama aynı anda video biçimlendirme hızı yüksek olsun aynı anda 120x zoom yapsın birde bunu yaparken ısınmadan sarjı 3 gün gitsin. rock~~ Yok böyle bir cihaz.
Şimdi oyle doğru. Ama burdakı olay 730g nın 712 ye kıyasla zayıf kalması benım açımdan :D ben ztn 712 ve 760g yı kullandıgın ıcın bu telefonu aldım. Oyun oynamak gıbı bır amacım yok varsın fotoğrafıda gec işlesin. Ama klavyede yazarkende takılma olmasın yanı :D oncekı romlarda o bıle olmuştu

illgTR8

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlkerysnbkn
Cihazım
Redmi note 8 pr
Meslek
Ögrenci
Konular
14
Arkadaşlar bu telefonu büyük bir heves ile almıştım ancak işlemciye bağlı birçok konuda hayal kırıklığına uğradım.

Özellikle işlemcinin orta segment olduğunu bu kadar hissedeceğimi sanmıyordum. Örneğin bir video düzenleme yaptığımda videonun işlenmesi çok uzun sürüyor.
Bu durum aşırı can sıkıcı. Aynı şey WhatsApp'dan video gönderirken veya Instagram'dan bir şey paylaşırken de yaşanıyor. İşlemcinin kapasitesi yetmiyor içerikleri render etmeye. En saçma şeylerden biri de ekranı açıp kapatırken müzik açıksa müziğin anlık olarak kesilmesi :) Bir bilgisayar mühendisi olarak bunun sebebini biliyorum. İşlemcinin multithreading kapasitesi aynı anda hem müzik çalmaya hem de ekranı açıp kapatırken arka planda gerçekleşen işlemleri yapmaya yetmiyor. Bu kadar güzel bir telefona böyle rezil bir işlemci koymaları çok kötü olmuş. Oyun performansı konusunda ise bir fikrim yok ancak piyasadaki birçok cihazdan geri kalacağı aşikar.

Kamerası çok güzel, özelikle 5x optik zoom ve makro çekim performansı çok iyi ancak 8 10 saniye süren resim işleme süresi rezalet. Ayrıca HD ön izleme yapmaya çalışırken de telefon 4 5 saniye boyunca resmi netleyemiyor. Bu problemler günlük hayatta her ne kadar birçok şeye engel olmasa da yine de benim gibi Galaxy S serisinden geçen biri için alışılması zor şeyler. Ve eminim MIUI 12 ile işler daha da kötü olacak bu telefon için.

Şuan için Endonezya romu yüklü cihazda. Yukarıda bahsettiğim durumlar için yapılabilecek bişey var mı?
Evet bende note 8 pro kullanıyordum babam note 8 şöyle diyeyim arasında dağ kadar fark var toplu video silerken büyük boyutlu, uygulama geçişleri, video işleme farkı görmek için teknolojiden anlamaya gerek yok ben bu kadar bekmeliyordum. bende önceden çünkü note 5a kullanmıştım MIUI 9 ve 10 da gerçekten çok memnundum akıcılık (yazılım hatasına bile rastlamiyodum) çok memnundum sonra babam note 8 alınca acayip hız bekledim diyorum ya note 5a snapdragon 425 le böyle performans veriyorsa snapdragon 665 li note 8 nasıl performans verir diye düşündükçe böyle heyecanlaniyodum ama note 8 i alınca kısmen hayal kırıklığına uğradım yazılım hataları var beklediğim gibi performans yok o an note 8 i beğenmemeye başladım ve bende sonradan note 8 pro aldım gerçekten memnunum hatta ilk aldigimda telefonun hızına yetişemedim ama içimde bir yer bu telefon global rom da böyle performans veriyorsa custom romlarda nasıl performans verir diye düşünmeden edemiyor bataryadan da memnunum suanlik custom rom a geçmeyi düşünmüyorum belki ilerki zamanlarda olabilir

Üst Alt