Sohbet Sahibinden Get İle Satış Yapacaklar; yapmayın!!

• Konbuyu başlatan TeAmo
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 118
  • Görüntüleme 8K

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
Ürünü şubede teslim alın, kapıdan girdiğiniz andan itibaren tüm süreci videoya çekin (bir arkadaşınız kameraman gibi çeksin).
Ürünü orada açıp içini, dışını, çalışmasını kontrol edin. Zaten sorun varsa anlaşılır.
Paketten kırık çıkmadığı sürece Sahibinden bilemez sizin bozuk gönderip göndermediğinizi ama mahkemede işinize yarar.
O arkadaşla WhatsApp konuşmaları var telefonda donanımsal sıkıntı olmadığını kendi ağzı ile yazdı. Birde bu işlemleri yaptıktan sonra tüketici hakları bizi ipleyecek mi oda var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ürünü şubede teslim alın, kapıdan girdiğiniz andan itibaren tüm süreci videoya çekin (bir arkadaşınız kameraman gibi çeksin).
Ürünü orada açıp içini, dışını, çalışmasını kontrol edin. Zaten sorun varsa anlaşılır.
Paketten kırık çıkmadığı sürece Sahibinden bilemez sizin bozuk gönderip göndermediğinizi ama mahkemede işinize yarar.

17 nolu mesajınızı silmenizi tavsiye ederim. Suç işleyeceğinizi açıkça beyan ediyorsunuz.
O kişi de burayı takip ediyorsa bu onun için bir kanıt olur.
Suç işleyecegimi belli etmedim. Eğer ürünüm bozuk gelirse kargo yetkilisi iç donanım için tutanak tutamam dış yüzey için tutanak tutabilirim diyor. Sahibinden.com ise tutanak olmadan işlemi durdurmam diyor sıkıntı burda.
Adama iftira atayım vs demiyorum. Eğer bozuk gelirse ürünü tutanak tutmaya uygun hale getirmekten bahsediyorum.

Son düzenleme:

cerhan82

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
Mİ 6
Meslek
Biyolog-Kalite Md.
Konular
3
O arkadaşla WhatsApp konuşmaları var telefonda donanımsal sıkıntı olmadığını kendi ağzı ile yazdı. Birde bu işlemleri yaptıktan sonra tüketici hakları bizi ipleyecek mi oda var.

whatsapp konuşmaları geçerli delil olarak değerlendirilir.
Konuşmaları hem yedekleyin hemde ekran görüntüsünü kaydedin.
Kişinin hasarsız teslim aldığını ama hasarlı olarak göndereceğine dair beyanı varsa ve birde para istiyorsa dolandırıcılığa girer.
Ürünün hasarlı gelmesi halinde direkt olarak savcılığa suç duyurusunda bulunursanız daha çabuk çözülür.

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
whatsapp konuşmaları geçerli delil olarak değerlendirilir.
Konuşmaları hem yedekleyin hemde ekran görüntüsünü kaydedin.
Kişinin hasarsız teslim aldığını ama hasarlı olarak göndereceğine dair beyanı varsa ve birde para istiyorsa dolandırıcılığa girer.
Ürünün hasarlı gelmesi halinde direkt olarak savcılığa suç duyurusunda bulunursanız daha çabuk çözülür.
Onların hepsinin WhatsApp üzerinde delili var hocam. Sadece tehdit etme kısmı arama da geçti. Sonra WhatsApp dan son sözü görüşeceğiz seninle oldu. Ama daha öncesinde konuşmalarımizda cihazın sorunsuz olduğunu defalarca söyledi.

cerhan82

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
Mİ 6
Meslek
Biyolog-Kalite Md.
Konular
3

Suç işleyecegimi belli etmedim. Eğer ürünüm bozuk gelirse kargo yetkilisi iç donanım için tutanak tutamam dış yüzey için tutanak tutabilirim diyor. Sahininden.com ise tutanak olmadan işlemi durdurmam diyor sıkıntı burda.
Adama iftira atayım vs demiyorum. Eğer bozuk gelirse ürünü tutanak tutmaya uygun hale getirmekten bahsediyorum.

Ürünün kapağını kırmaktan bahsettiniz. Bu bir eylem sonuçta bir suça dönüşür.
Yani sağlam gelen bir ürünü siz kırdınız, bu durumda kötü niyetli olan siz olup, ayrıca adaleti yanıltmaktan da suçlanacaksınız.
Zira karşı taraf kargoya verme sürecini videoya kaydetmiş olabilir.
O videoda kapak sağlam olarak kutu içine konulup güzelce korunduysa siz iftira atmak ve sahtekarlıkla suçlanırsınız.

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
Ürünün kapağını kırmaktan bahsettiniz. Bu bir eylem sonuçta bir suça dönüşür.
Yani sağlam gelen bir ürünü siz kırdınız, bu durumda kötü niyetli olan siz olup, ayrıca adaleti yanıltmaktan da suçlanacaksınız.
Zira karşı taraf kargoya verme sürecini videoya kaydetmiş olabilir.
O videoda kapak sağlam olarak kutu içine konulup güzelce korunduysa siz iftira atmak ve sahtekarlıkla suçlanırsınız.
Doğru söylüyorsunuz hocam. O zaman nasıl gelirse o şekilde tutanak tutuluyorsa tutulsun. Tutmazlar ise olduğu gibi savcıliga gidelim.

cerhan82

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
Mİ 6
Meslek
Biyolog-Kalite Md.
Konular
3
O laptop olayını bende okudum aras kargo yüzünden giden laptopu diyorsun sanırım. Evet buna da şükür. Daha telefon gelmedi alıcı telefonlara bakmıyor belki de uğraşmak istemeyip sağlam gönderecek bilmiyorum.
Ama kargo şubesinde hepsi tanıdığım insanlar. Bir yerini bozuk yollarsa orda açıp kontrol edeceğim. Baktım bozuk mu arka kapağı kırcam. Kargocular ile iletişime bugün tanıdığım abilerim hepsi. Şimdi içi bozuk diye tutanak tutamıyoruz ama ürün kırık diye tutabiliriz dediler. Bende arka kapağı kırıp ürün kırık geldi diye tutanak tutturcam. Sonrasını Sahininden üzerinden nasıl çözersek artık. Uğraşcam sonuna kadar en fazla 300 tl lik telefonum hurda olur.

Bu yazı karşı tarafın elinde olursa hiçbir hak iddia edemezsiniz. Ve üstüne dişli bir avukatla iftira ve dolandırıcılık davası açıp sizden tazminat bile alır.

Benim tavsiyem tüm süreci kayıt altına alın. İyice ürünü kontrol edin.
Gönderdiğiniz gibi değilse tutanak tutturup, yazışmalar ile birlikte savcılığa şikayette bulunun.
Elinizde sağlam olduğuna dair onay karşı tarafın beyanı var.
Şunları şunları yapacağım dediğinize dair de bir beyan var.
Gelen iadenin hasarlı olduğuna dair tutanakta var (diyelim).
Gerisini karşı taraf düşünsün.
Şu saatten sonra karşı tarafı aramayın ama mesaj atın.
Sözlü değil yazılı delile bakılır öncelikle.
Sizi mesajla tehdit ederse, yada kıracağını bozduğunu, bozacağını vs söylerse arkanıza yaslanın, savcılık halleder.
Tehditin cezası yeter ona.

Son düzenleme:

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
Bu yazı karşı tarafın elinde olursa hiçbir hak iddia edemezsiniz. Ve üstüne dişli bir avukatla iftira ve dolandırıcılık davası açıp sizden tazminat bile alır.

Benim tavsiyem tüm süreci kayıt altına alın. İyice ürünü kontrol edin.
Gönderdiğiniz gibi değilse tutanak tutturup, yazışmalar ile birlikte savcılığa şikayette bulunun.
Elinizde sağlam olduğuna dair onay karşı tarafın beyanı var.
Şunları şunları yapacağım dediğinize dair de bir beyan var.
Gelen iadenin hasarlı olduğuna dair tutanakta var (diyelim).
Gerisini karşı taraf düşünsün.
Şu saatten sonra karşı tarafı aramayın ama mesaj atın.
Sözlü değil yazılı delile bakılır öncelikle.
Size yazıyla tehdit ederse, yada kıracağını bozduğunu vs söylerse arkanıza yaslanın, savcılık halleder.
Tehditin cezası yeter ona.
Tamam hocam çok teşekkür ederim yardımınız için yarın onay sürecinin son günü. Bakalım belki de uğraşmayıp onay verecek.

mert25

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mert25
Cihazım
xiaomi mi6
Meslek
Öğretmen
Konular
31
Aslında her iki tarafta korunuyor.
Siz ürünü sağlam veya bozuk gönderdiniz ve karşı taraf teslim aldı.
Paketten bozuk çıktığına dair dair herhangi bir tutunak tutulmadı.
Yani ürünü sağlam olarak teslim aldığını kabul etmiş oldu.

Ama sonra ürünü herhangi bir sebepten dolayı iade etti.
Ürünü sağlam yada kendi bozarak size yeniden kargoladı.
Sahibinde de iade olduğu görülecek.

Sonrasında kargo firmasınının şubesinde (garanti olsun diye) ürünü teslim alırsınız.
Açtığınızda üründe hasar var ise tutanak tutturursunuz ve fotoğraf ile kayıt altına alıp, durumu sahibindene bildirirsiniz.

Sonrasında sizden fotoğraf isteyebilirler (benden istenmişti).
Sizde ürünü gönderdiğinizde karşı tarafın sorunsuz teslim aldığını,
buna kanıt olarak teslim alındığında hasarlı olduğuna dair kargo firmasına tutanak tutturulmadığını
ama iade gelenin hasarlı olduğuna dair sizin tutanağınızı, ilk gönderim videoları ve son halini sunarsınız.

Karşı tarafın elinde bir tutanak yok sizde ise var olacak.
Böylece sahibinden çözmese bile mahkemede çözülür.

Benim tavsiyem ürünü şubede teslim alın.
Bir arkadaşınız şubenin kapısından girmenizden itibaren video çekmeye başlasın ve tüm teslim alma sürecini kaydetsin.

Bu konuda gittigidiyor çok daha prensipli ve kurumsaldır.

Aksine mahkemeler habersiz ve izinsiz kaydedilen konuşmaları geçerli delil olarak kabul etmiyor. Ve suç olduğu için cezai işlem riski var.
bence yanılıyorsunuz, bununla ilgili mahkeme kararları var

XSoDia

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ömer
Cihazım
Redmi K30
Meslek
Çok Serbest Meslek
Konular
47
Hocam Mal çok geçmiş olsun ben bunlara ölücü diyorum bedava versen üstüne para isterler.Get ben de kullanıyorum Çünkü başıma geldi bi kere parayı gönderdim ne kargo geldi ne de para o yüzden get iyi bi sistem ama bazen böyle suistimal edenler olabiliyor

Üst Alt