MIUI TN v2.2 Çin tabanlı Custom ROM, debloat edilmiş, gereksiz sistem uygulamarı yok. Rom rootlu olarak geliyor diye belirtmiş geliştirici, bilginiz olsun, ben Magisk'i kendim yükledim unuttuğum için
Google için, telefonun kurulumunu yaptıktan sonra bildirim merkezine gelen Google Play servislerinin etkin hale getirilmesi yeterli. ROM'da tükçe dil desteği yok, İngilizce kullanmanız gerekiyor ya da modül ile Türkçeye çevirebilirsiniz ama ben denemedim.
ROM'u yüklemek için cihazınızın bootlader kilidinin açık olması gerekir, Bootloader kilidinin nasıl açılacağı ve Türkçe dil için Magisk modülünü forumda arama yaparak bulabilirsiniz. Kurulum adımlarına gelince, ROM'u indirin ve klasöre çıkartın sonra bilgisayarın C diskine atın. Telefonu Fastboot moduna alın ve bilgisayara bağlayın ve C diskine attığınız klasörden fastboot_first_install.bat dosyasını çalıştırın, karşınıza komut ekranı gelecek hiçbir şey yapmayın. Kurulum bitince telefon kendini yeniden başlatıyor zaten.
Ben Rom'u sevdim, gayet akıcı ve performansı güzel. Pil konusunda bir şey söylemem için biraz erken çünkü daha yeni kurdum ama şu an için güzel gidiyor.
Yedek almayı unutmayın, tüm veriler silinecek.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.