Soru ROM Atılmış K20 Pro Cihazıma Otomatik Güncelleme Yapmalı Mıyım?

zettacyx

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail Ercan
Cihazım
Redmi K20 Pro
Konular
4
Merhaba arkadaşlar. K20 Pro cihazım var. İlk MIUI yüklendiğinde telefon yeniden başladığında TWRP menüsünde takılı kalmıştı ne yapsam, system desem çıkamamıştım. En sonunda wipe yaparak telefonu sıfırlayarak açabilmiştim. Rom atıldı, şuan MIUI 12.0.1 Global yüklü. Cihaz adı da Mi 9T Pro olarak gözüküyor. İlk yüklendiğinde bu sürüm yeni bir MIUI gelmişti ama kararlı değil beta sürümdü. Ben de daha güncel diye şebeke üzerinden, ayarlardan güncellemeyi indirmiştim. Bu sefer de TWRP menüsü geldi ama system butonuna basarak çıkabilmiştim. Telefon yeniden başladı. Güncelleme bitmemişti sanırım. Dokunmatik gitmişti. Hiçbir yere dokunamıyor ya da parmak izini kullanamıyordum. Açma kapama tuşuna basılı tutarak telefonu yeniden başlattım. Dokunmatik sorunu düzeldi. Ama güncelleme yüklenmemiş normal haline dönmüştü. o zamandan beri uzun bir süre güncelleme yüklemedim beni korkuttu o olay biraz. Şimdi bir baktım da MUIU 12.0.3 kararlı süürm gelmiş. Yüklemeli miyim? Yüklersem sorun olur mu? TWRP hala yüklü müdür acaba, çünkü yeniden başlarken TWRP menüsünde sıkışması çok korkutuyor beni sıfırlamadan çıkamıyorum galiba. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler buraya kadar okuduysanız.

akkor006

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
k20 pro
Konular
12
Merhaba arkadaşlar. K20 Pro cihazım var. İlk MIUI yüklendiğinde telefon yeniden başladığında TWRP menüsünde takılı kalmıştı ne yapsam, system desem çıkamamıştım. En sonunda wipe yaparak telefonu sıfırlayarak açabilmiştim. Rom atıldı, şuan MIUI 12.0.1 Global yüklü. Cihaz adı da Mi 9T Pro olarak gözüküyor. İlk yüklendiğinde bu sürüm yeni bir MIUI gelmişti ama kararlı değil beta sürümdü. Ben de daha güncel diye şebeke üzerinden, ayarlardan güncellemeyi indirmiştim. Bu sefer de TWRP menüsü geldi ama system butonuna basarak çıkabilmiştim. Telefon yeniden başladı. Güncelleme bitmemişti sanırım. Dokunmatik gitmişti. Hiçbir yere dokunamıyor ya da parmak izini kullanamıyordum. Açma kapama tuşuna basılı tutarak telefonu yeniden başlattım. Dokunmatik sorunu düzeldi. Ama güncelleme yüklenmemiş normal haline dönmüştü. o zamandan beri uzun bir süre güncelleme yüklemedim beni korkuttu o olay biraz. Şimdi bir baktım da MUIU 12.0.3 kararlı süürm gelmiş. Yüklemeli miyim? Yüklersem sorun olur mu? TWRP hala yüklü müdür acaba, çünkü yeniden başlarken TWRP menüsünde sıkışması çok korkutuyor beni sıfırlamadan çıkamıyorum galiba. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler buraya kadar okuduysanız.
Merhaba bende aynı telefonu kullanıyorum. Twrp nin kalkıp kalkmadığını anlayabilmen için , telefonu komple kapat
Ses açma ve telefon açma butonuna aynı anda bas
Logo geldiği anda güç butonunu bırak ve sadece ses açma tuşuna bas.
Eğer twrp geliyorsa kalkmamıştır.
Twrp açılacak olursa da reboot bas oradan sistem reboot yap.
Telefon normal şekilde açılır.
İnternette twrp kaldırma videoları mevcut

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Telefon yedeğinizi aldıktan sonra, Twrp ile Recovery rom veya Mi flash tool ile Fastboot rom kurabilirsiniz

Kurmak istediğiniz romu indiriniz .Magisk indiriniz.

* Cihazınızı TWRP modun da başlatınız.

* TWRP ile Wipe -Format Data / Yes yapıp Reboot - Recovery ile Tam Temizlik yapınız.

* Twrp ile Wipe » Advanced Wipe düğmesine tıklayınız " Dalvik / Art Cache - Cache - System - Data '' Seçip , Swipe to Wipe yapınız.

* Kurulumunu yapmak istediğiniz romu cihazınıza aktarınız/kopyalayınız.

* TWRP ana menüsüne dönünüz, Install üzerine dokunun ve cihazınıza aktardığınız Romu seçiniz.

* Romu seçtikten sonra, Swipe to Confirm Flash yapınız.

* ROM’unuz başarıyla yüklendikten sonra,sol alt köşeden Art dalvik / cache yapınız ve Navigasyon tuşlarını kullanarak twrp ana menüden Reboot - Recovery yapınız.

* Cihazınız tekrar TWRP de açılacaktır.İndirmiş olduğunuz *Magisk zıp dosyasını telefon da ki Twrp klasörüne kopyalayınız.

*TWRP / Install kısımından Magisk zıp dosyasını seçip flashlayınız. Art dalvik / cache » Reboot - System yapınız.

* İlk Kurulum ortalama 5 dk kadar sürmektedir.

zettacyx

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail Ercan
Cihazım
Redmi K20 Pro
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefon yedeğinizi aldıktan sonra, Twrp ile Recovery rom veya Mi flash tool ile Fastboot rom kurabilirsiniz

Kurmak istediğiniz romu indiriniz .Magisk indiriniz.

* Cihazınızı TWRP modun da başlatınız.

* TWRP ile Wipe -Format Data / Yes yapıp Reboot - Recovery ile Tam Temizlik yapınız.

* Twrp ile Wipe » Advanced Wipe düğmesine tıklayınız " Dalvik / Art Cache - Cache - System - Data '' Seçip , Swipe to Wipe yapınız.

* Kurulumunu yapmak istediğiniz romu cihazınıza aktarınız/kopyalayınız.

* TWRP ana menüsüne dönünüz, Install üzerine dokunun ve cihazınıza aktardığınız Romu seçiniz.

* Romu seçtikten sonra, Swipe to Confirm Flash yapınız.

* ROM’unuz başarıyla yüklendikten sonra,sol alt köşeden Art dalvik / cache yapınız ve Navigasyon tuşlarını kullanarak twrp ana menüden Reboot - Recovery yapınız.

* Cihazınız tekrar TWRP de açılacaktır.İndirmiş olduğunuz *Magisk zıp dosyasını telefon da ki Twrp klasörüne kopyalayınız.

*TWRP / Install kısımından Magisk zıp dosyasını seçip flashlayınız. Art dalvik / cache » Reboot - System yapınız.

* İlk Kurulum ortalama 5 dk kadar sürmektedir.

Peki Recovery ROM ile Fastboot ROM arasındaki fark nedir?

akkor006

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
k20 pro
Konular
12
Fastboot romu bilgisayardan mi flash programı ile kurabiliyorsunuz.
Recovery romu ise twrp gibi uygulamalar ile kurabilirsiniz.
İkisinde de istediğiniz sürüm romlar kurulabiliyor.

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618

Rom içerikleri arasında bir fark yoktur. Yükleme yöntemleri farklıdır.
Recovery Rom Twrp, Orange fox vb recovery araçlarıyla kurulmaktadır.Root kullanmak istiyor iseniz, Twrp ile işlemler yapmak istiyor iseniz recovery rom önerilir. Manuel olarak güncellemeleri kurmalısınız.
Fastboot romlar, Mi flash ile kurulmaktadır.Temiz kurulum yapmak, twrp root vb araçları kullanmamak istiyor iseniz Fastboot rom önerilir.
Ota üzerinden güncellemeleri alabilirsiniz.

akkor006

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
k20 pro
Konular
12
Recovery Rom Twrp, Orange fox vb recovery araçlarıyla kurulmaktadır.Root kullanmak istiyor iseniz, Twrp ile işlemler yapmak istiyor iseniz recovery rom önerilir. Manuel olarak güncellemeleri kurmalısınız.
Fastboot romlar, Mi flash ile kurulmaktadır.Temiz kurulum yapmak, twrp root vb araçları kullanmamak istiyor iseniz Fastboot rom önerilir.
Ekleme yapmakta fayda var.
İki kurulum yönteminde de sonradan telefona Root atılabilmektedir.

akkor006

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
k20 pro
Konular
12
Ekleme yapmakta fayda var.
İki kurulum yönteminde de sonradan telefona Root atılabilmektedir.

Sistem kurduktan sonra Root kurulumu zorunlu değil, sadece keyif işidir.
Gerek varsa kurulur eğer yoksa Root kurulumu yapılmaz.

zettacyx

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail Ercan
Cihazım
Redmi K20 Pro
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ota üzerinden güncellemeleri alabilirsiniz.
Ota güncellemelerini almak için fastboot mu kurmam gerekli?

Üst Alt