anca cevap yazabiliyorum kusura bakmayın.
yorum ve güzel temenniler için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.Allah sizlere daha iyilerini nasip etsin.
şimdiye kadar samsung pişman etmedi umarım etmez
bir konuya açıklık getirmek isterim.benim s21 fe ile note 10 pro ile kıyaslama niyetim yoktu.sanırım ben kendimi yanlış ifade ettim.
şimdi ben bu telefonu alırken özellikle 120hz olmasını istedim.bakın buraya dikkat xiaomi burda diyor ki "bu telefonda 120 hz özellik koyduk kullanabilirsin".
ben telefonu aldım (otomatik parlaklık kullanıyorum)
120 hz'e aldım.youtube uygulaması, chrome da youtube videoları, kamera uygulamasında olsun (aklıma gelenler) giriş ve çıkış yaparken tabiri caizse pır pır yapıyor ekran.(en düşük parlaklıkta çok belli oluyor).
bu sorun ile ilgili 2021 yılında yayınlanmış haber.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
2-3 sene geçmiş en ufak yol katedilememiş.yani demek istediğim bu sorunu 0 (sıfır) cihaz da denedim onda da vardı.3.parti programlar diye düşünebilirsiniz hadi o öyle kendi kamera uygulamasında bile bu sorun var ona çözüm yok.
şimdi geleyim yazılım konusuna.
bir sürü sorun varda birinden bahsedeyim.özellikle son 6 aydır instagram tek kelime ile rezalet.bildirimler geç geliyor.(sildim tekrar yükledim nafile ilk başlarda düzeliyor sonra tekrar aynı),takılmalar,reels videolarındaki soluk renk saçmalığı.hatta bir arkadaş konu olarak açmış.
Instagram'da bazı reels'ler bu şekilde soluk gözüküyor ekranı küçültunce düzeliyor renkler sizdede varmı bu durum çözümünü bulamadım araştırdim ilk defa böyle bir sorun yaşıyorum 🙂 İlk görsel reels'in tam boyut halı ve soluk dikkat ederseniz Buda orjinal rengi reels'in uygulamayı bu şekilde...
forum.miuiturkiye.net
ses açma kapama tuşuna basınca sağdan ses seviyesi çıkınca renk düzeliyor gidince eski haline geri dönüyor.instagrama kaç tane güncelleme geldi sayısını bilmem hala düzelmedi sorun.
yani demek istediğim özellik veriyor verimli kullanamıyorsun, uygulamalar stabil değil.bu bahsettiğim sorunlar aman aman olmazsa yaşayamam sorunlar değil elbette.ama neden ben 120 hz parası vermişken (az veya çok farketmez ben o özellik var diye almışım telefonu) verimli kullanamıyorum.bu araba alıyorsun 80 i geçemezsin gibi birşey oluyor.bunlar benim şahsi düşüncelerim.
bu yazdıklarım kimseye birebir cevap değil yanlış anlaşılmasın.sadece konuya açıklık getirmek istedim.