Bu güncelleme için uzun kullandığımı düşünüyorum. Artılarını ve eksilerini yazacağım.
Artıları
Telefon arama problemi çözüldü.
Fotoğraf düzenleme yenilenmiş, yeni filtreler var.
Daha akıcı arayüz
Bir tık daha iyi ram kullanımı, hala kötü ama.
Bir tık daha iyi pil kullanımı
Eksileri
Bildirim çubuğunu yeni olan yapınca indirirken kasıyor
Mesaj seçerken çıkan seçenekler bazen kocaman çıkıyor.
Ram kullanımı kötü
Dokunmatik hafiften kayık gibi
Sistem uygulama güncellemesi bölümü çalışmıyor. Baya güncelleme geliyor birde. Ben elle yapamıyorum bir süre sonra kendi kendine yapıyor.
Çok nadir telegram simgesi çıkıyor. Kapatmaya çalışırken açılıyor ve işin ortasında rahatsız ediyor.
Pic in pic özelliği çok bozuk. Uygulama filan değiştirirken o küçük ekran bozuluyor bazen kenara kaydıracağım büyüyor geride küçültemiyorum.
Bildirim çubuğunda medya oynatma bildirimini video veya şarkı bitince silince genelde o bildirim geri geliyor bu sefer hiç silemiyorum öyle takılı kalıyor.
Navigasyon barı sıkıntılı. Bazen takılı kalıyor. Ekranı kapatıyor. Rahatsız edici. YouTube'da yatay moddayken yeni bildirim merkezinin ayarların bulunduğu yeri indirince takılı kalıyor. Bildirim kısmını indirince olmuyor. Eski bildirim merkezinde olmuyor.
Arada bir tak diye uygulamayı kapatıyor. Niye bilmiyorum.
Çok net söylüyorum bir dahaki telefonum xiaomi olmayacak. Arama problemini çözüyorlar başka şeyleri bozuyorlar bu sefer. Üstelik 1 aydan uzun sürede geldi. Xiaomi yazılım konusunda gerçekten rezil. Düzgün bir sürüm çıksa orada duracağım ama yok tek bir tane sıkıntısı olmayan sürüm yok.