Yardım Redmi Note 9 pro (joyeuse) Hard Brick yardım

maydemir

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi5S Plus
Konular
3
Herkese selamünaleyküm. Öncelikle cihazın Bootloader kilidini açtıktan ve TWRP kurduktan hemen sonra her xiaomi cihazımda yaptığım gibi ilk durağım xiaomi.eu oldu. Ancak bende forumlardaki bir çok global sürüm sahibinin düştüğü hataya düşerek yanlışlıkla Hindistan romunu flashladım ve sonrasında ne recovery nede fastboot moda girer oldum. Bir saniyeliğine redmi veya fastboot logosu görünüp bootloop'a düşüyor cihaz. Neyse uzatmadan test point ile çözüleceğini düşünerek cihazın arka kapağını açtım ve test point noktalarına dokunarak MiFlash ile global kararlı fastboot romlardan birini EDL modunda flashlamak istediğimde MiFlash devamlı olarak ''hello packet error'' hatası veriyor. Kullandığım miflash sürümü (MiFlash20160401) diğer sürümlerde devamlı ''Uzunluk sıfırdan küçük olamaz'' hatasıyla karşılaştım. Rom'u ''C'' klasörüne koydum, flash tool içine attım nafile. Bu konularda az da olsa deneyimim var ancak daha önce 10 larca xiaomi cihazımda yaşamadığım kötü bir deneyimle karşı karşıyayım. Bazı forumlarda Yetkili hesap ile flashlama yapılacağı söyleniyor ancak sorduğumda fahiş fiyatlar isteniyor. Üstelik uzaktan bağlantıyla yapılmasına nazaran. Bu konuda yardımcı olacaklardan Allah şimdiden razı olsun.

107haylaz107

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arif
Cihazım
red mi note 9 P
Konular
3
Bizde böyle düşünerek yükleme yaptık ve sonuç bu malesef

Oyla:

maydemir

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi5S Plus
Konular
3
Benim anlamadığım hindistan romu yükledin diye neden brick olduğu. Herkes yüklüyor hindistan romunu. Eu nün hindistan romu yüklenince cihaz bozulurmu yani ?
Hindistanda 9s modeli pro olarak satılıyor. Dolayısıyla anakart farklı kamera sensörleri farklı (48 mgp) ve NFC yok. Haliyle siz 64 mgp kamerası ve farklı anakartı olan cihaza o rom'u kurarsanız cihaz brick olur. Ancak Xiaomi son dönemde gerçekten akıl almaz politikalar yürütüyor. Şimdi Hindistan'daki fabrika işin içine girince Redmi Note9 modeliyle beraber kaos oluşmaya başladı. XDA foruma bakın çoğu kullanıcı bu yüzden cihazlarını brick yapmış. Aslına bakarsanız Custom Rom geliştiricilerin suçu bu. Xiaomi Eu yayınladığı roma (indian variant) notunu düşmezse olacağı bu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Boz nereden edinirim
Box dediğiniz bu işten gerçekten anlayan tamircilerin alacağı ve kullanacağı aletlerdir. Ayrıca bir dünya box var Jtag var Dongle var EDL kabloları var. Çok geniş bir dünya ve kimisinin fiyatları 2 hatta 3-4 bin tl.

Oyla:

dirbazcan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
can
Cihazım
Mi6
Konular
2
Yetkili hesapla çözüldü. Uzak bağlantı ile.
Ama nasıl? Hangi romu attınız.hangi program ile ve nasıl bi yöntemle attınız.
Çünkü bende yetkili ile bağlanıp rom atıldı m cihaz açılmadı. Rom atanlarda takmadı.parayı alınca dönüp gittiler.

Oyla:

maydemir

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi5S Plus
Konular
3
Ama nasıl? Hangi romu attınız.hangi program ile ve nasıl bi yöntemle attınız.
Çünkü bende yetkili ile bağlanıp rom atıldı m cihaz açılmadı. Rom atanlarda takmadı.parayı alınca dönüp gittiler.
1.0.4 Global stock yazılım atıldı. Uzaktan bağlantı yapılacak pc'ye win x64 (7 veya 10) ve kesinlikle ingilizce kurulacak. Ayrıca bölge ayarı da US olacak. Test Point ve EDL bağlantısı hazır durumda olmalı.

Oyla:

mehmet2022

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet öz
Cihazım
note 5
Konular
2