Merhaba Arkadaşlar
Note 9 Pro için arama uygulaması ve pil kullanımı sebebiyle Endonezya rom a geçtim.
Tecrübelerimi paylaşmak isterim.
1- Netflix yüklenmemesi "cihazınız bu sürümü desteklemiyor" uyarısı ile karşılaştım. Apkmirror üzerinden yükledim. Güncelleme alır mı hep boyle mi yapacağım bilmiyorum.
2.arama uygulaması Xiaomi nin kendi uygulamasi fakat beni tatmin etmedi. Ses kaydı umurumda değil zaten suç. Rehberdeki kişinin firma ve ünvanını arama ekranında görmek istiyordum. Sadece firmayı gösteriyor unvan yok. Samsung A5 2016 veya Huawei p smartta sorun yok.
Arama cevaplama iğrenç neredeyse ekranın yarisina kadar yukarı çekmek gerekiyor. Dokunup açmak yok sanırım.
3.exchange hesabı Office 365 hesabı ekleme bunda da yok ki android 7 Samsung telefonumda vardı. Yine outlook uygulaması yüklemek zorunda kaldım, kişi senkronizasyonu için.
4.kendi mail uygulaması yok haricen apkmirror dan yüklemek gerekiyor. Office 365 i otomatik tanımıyor. Bunda da reklam vardır kesin diye vazgeçtim sildim.
5.mi tarayıcı gibi karman corman bir tarayıcı geldi romla kaldıracağım diye anam ağladı. Terminal aracılığıyla kaldırdım. Miui hidden midden uygulamaları da bir işe yaramıyor bu arada.
6.facemoji keyboard diye birşey var birde kaldıramadım onu... Xiaomi nin stok uygulamalarını kaldıramıyor muşuz. Nerede kaldı Google in dayatması Xiaomi de bir sürü blotware yüklüyor ve devre dışı bile birakamiyorsun. Bu arada yine Google in bir sürü uygulaması var ama onlar kalkıyor veya devre dışı birakilabiliyor.
7.mesajlar uygulamasına bankadan link geldi tiklayamiyorsun. Kopyala yapıştır yapmak zorundasın. Browserda otomatik açılmıyor.
8.pil konusunda bir şey diyemiyorum aynı gibi geldi. Global sürüm ile.
Şimdilik bu kadar aklıma gelirse eklerim yine. Bu arada globale geri dönüp bootloader i kapatmayı düşünüyorum sıkıntı olmaz sanırım.