Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ÇözüldüRedmi note 8'de yaşadığım bildirim sorunları
Evet fotoğrafına bayıldım mesela!
ama bir telefon bildirimden de süründürüyorsa..
ne bileyim, bakalım nasıl çözülecek
çoook teşekkrler tüm bilgilerin için
Aslında öğrenmek istediğim için üye oldum
Ama herkesin bir yeteneği ilgisi vardır, ben hep teknolojide sınıfta kaldım.
Ve işim gereği devamlı özellikle whatsapp'tan bildirim almam çoooook önemli. Şimdi yine patron yazdı ama ses gelmedi mesela, artık çıldıracağım
Keşke rom, twrp, bootloader vs. ne demek hiç bilmiyorum Armut piş, ağzıma düş yapmak da istemiyorum ama üye olmadan önce benzer konu başlıklarına hep bakıp araştırdım ama yine benim anlayabileceğim içerikler olmadığı için tüm ifadeler, terimler, süreçler hep yabancı geliyor bana.
Bilgili ve deneyimli arkadaşlardan, gönlü olan varsa, bana ilkokul çocuğuna anlatır gibi ) adım adım anlatmaya gönüllü biri çıkar mı aramızda? Çok iyi dinleyiciyim, hızlı öğrenirim ama yeter ki bir öğretmenim olsun )
Evet fotoğrafına bayıldım mesela!
ama bir telefon bildirimden de süründürüyorsa..
ne bileyim, bakalım nasıl çözülecek
çoook teşekkrler tüm bilgilerin için
rom olmadan çözümü olmayacak gibi görünüyor ama bir kez daha sorayım, sizin rom dışı önerebileceğiniz bir çözüm yolu var mıdır acaba ilk sayfadaki sorunlar için?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
(ben şimdi offline olacağım, yarın yine bakarım, inşallah yarın güzel bir gün olur herkes için ve hem de telefon sorunları çözülür )
ben redmi'yi de xiomia redmi markası olarak düşünüyordum hep
tamamdır, almamaya çalışacağım
rom olmadan çözümü olmayacak gibi görünüyor ama bir kez daha sorayım, sizin rom dışı önerebileceğiniz bir çözüm yolu var mıdır acaba ilk sayfadaki sorunlar için?
(ben şimdi offline olacağım, yarın yine bakarım, inşallah yarın güzel bir gün olur herkes için ve hem de telefon sorunları çözülür )
[/QUOTE xiaomi nin zaten redmi yani Huawei nin honoru gibi alt markası , satış taktiği ,kapitalizm sağolsun #(.Ve temalardan arama yerine 'orbit v11' yazarak bulunuz ve indirip temayı kullanınız...
bi yerde mutlaka bisey var yani ben daha 4 yillik miui hayatimda hatta daha oncesinde mi4 kullandim.kisa vadeli onu saymazsam 4yil. hic ama hic bildirim sorunu yasamadim keske yasasam.dicemki soyle soyle yaparak.cozdum.ama.hic malesef yasamadim arkadaslarimdada yasayan yok cok enteresan mi8se note8 mia3 mia2lite kullanan arkasaslarim var cevremde suan hic birisinde bi sorun yok.
bu arada ghost screen belli olmuyor diyenlere bakmayin ghost screen cogunlukla ekranda sabit bi uygulama kalirsa olur ornegin ben evdeki samsung tv de yasiyorum lanet olasi sey garanti bittikden sonra cikti haberleri izlerken alttaki kirmizi isaretli yer hangi kanala gecersem geceyim isaret gibi orada kaliyor. bilgisayarimda mevcut toshiba z10ta tablet bilgisayar whatsappda sol tarafda duran kisim isaret gibi duruyor 2 3 dakka. bunu soyle cozuyorum mesela gece modunu acip parlakligi kisiyorum al sana cozum hic bisey olmuyor tvde cozum yok.
telefondada ekran parlakligini otomatik yapmayin yari parlaklikda kalsin sabit olarak. daha sonrada ekranda sabit ikonu kalacak sekilde bi uygulama calistirmayin ornegin esim bunu 1.5 yil uyguladi bikere unuttu ondada ekranda ghost screen olustu cocugu uyuturken supurge sesi calan uygulama vardi markette supurge sesini acip birakiyordu herzaman ekrani kapat dedigim halde ekrani acik halde 4saat calismis ve isden geldigimde ben gordum ekran 3 gun boyunca oyle kaldi sonra azalarak duzeldi garanti bitmesine 10gun kala yolladim garantiye ekran degisti geldi... yani duzgun kullanilirsa sorun yok ancak dikkat etmedigin gun gider.
Yalnız sorulara ve sorunlara pek dikkat edilmemiş gibi... Facebook ve whatsapp bldirimleri hiç gelmiyor olsaydı evet rom çözüm olabilirdi ancak dikkat ediniz bildirimler geliyor arkadaşlar. Sadece ablamızın istediği şekilde değil. Yani bildirimlerin sıralamasını, kilit ekranındaki bildirim kutusunun boyutunu, ışık yerine ses gelmesini istiyor ve bunların hiç birini android veya MIUI ayarlamıyor. Tamamen uygulama kaynaklı gibi görünen problemler.
Facebook bildirimleri için bir kaç konu daha var forumda. Son facebook güncellemesi sonrasında herkes her romda bu sorunu yaşamış. Bildirim yarın görünüyor ve beğeni bildirimleri gelmiyor... Sadece Xiaomi de değil pek çok cihazda aynı sorun var ve sorun facebook kaynaklı. Çözüm olarak ise eski sürüm yüklenmesi veya DPI değiştirilmesi tavsiye edilmiş.
WP bildirimlerinde ses gelmemesi ise varsayılan bildirim sesi kullanılmadığında oluyor. Bildirim sesi varsayılan yapıldığında sorunun düzelme ihtimali yüksek gibi geliyor. Ya da en kötü yedekler drive'a alınıp whatsapp kaldırılıp tekrar yüklenebilir.
Bir de ghost screen yanlış anlaşılmış. Herkes biliyor tabii ki ama ifade ederken yanlış anlaşılmaya müsait ifade edilmiş. Ghost Screen her cihazda her zaman olabilir ve garanti dahilinde onarımı yapılır. Eğer siz rom atarsanız cihazınız garanti dışı olacağı için bu onarıma para vermeniz gerekir. Arkadaşlarımızın uyarısı bu nedenle. Yoksa rom atınca ghost screen olur gibi bir durum kesinlikle yok.
Yalnız sorulara ve sorunlara pek dikkat edilmemiş gibi... Facebook ve whatsapp bldirimleri hiç gelmiyor olsaydı evet rom çözüm olabilirdi ancak dikkat ediniz bildirimler geliyor arkadaşlar. Sadece ablamızın istediği şekilde değil. Yani bildirimlerin sıralamasını, kilit ekranındaki bildirim kutusunun boyutunu, ışık yerine ses gelmesini istiyor ve bunların hiç birini android veya MIUI ayarlamıyor. Tamamen uygulama kaynaklı gibi görünen problemler.
Facebook bildirimleri için bir kaç konu daha var forumda. Son facebook güncellemesi sonrasında herkes her romda bu sorunu yaşamış. Bildirim yarın görünüyor ve beğeni bildirimleri gelmiyor... Sadece Xiaomi de değil pek çok cihazda aynı sorun var ve sorun facebook kaynaklı. Çözüm olarak ise eski sürüm yüklenmesi veya DPI değiştirilmesi tavsiye edilmiş.
WP bildirimlerinde ses gelmemesi ise varsayılan bildirim sesi kullanılmadığında oluyor. Bildirim sesi varsayılan yapıldığında sorunun düzelme ihtimali yüksek gibi geliyor. Ya da en kötü yedekler drive'a alınıp whatsapp kaldırılıp tekrar yüklenebilir.
Bir de ghost screen yanlış anlaşılmış. Herkes biliyor tabii ki ama ifade ederken yanlış anlaşılmaya müsait ifade edilmiş. Ghost Screen her cihazda her zaman olabilir ve garanti dahilinde onarımı yapılır. Eğer siz rom atarsanız cihazınız garanti dışı olacağı için bu onarıma para vermeniz gerekir. Arkadaşlarımızın uyarısı bu nedenle. Yoksa rom atınca ghost screen olur gibi bir durum kesinlikle yok.
tam yazacaktım ki siz benden önce yazmışsınız detaylı olarak. Evet facebook konusu uygulamayla alakalı bir önceki sürümünde herhangi bir problem yok 263. sürüm sorunsuz bildirimleri whatsapp ise uygulama bildirim ayarları ile alakalı dediğiniz gibi.
Ek olarak ghost screen olayı her an olabilir bu şans işi diyebilirim farklı romda kullanılsa orjinal olan global versiyonu yüklerken BL kilidi kapatılıp servise verildiğinde herhangi bir garanti dışı yada ücretli onarım söz konusu olmuyor tecrübe ile sabittir.