Yıllarca Android kullanan,iPhone 4s'den sonra Android'e geçiş yapan birisi olarak konuşuyorum;
Güncelleme ile performans düşmesi en az Apple'da yaşanıyor.2015 de çıkan 6s(6 IOS güncellemesi aldı) hala çatır çatır güncelleme alıyor,ve gündelik hayat için hala yeterli bir telefon.Bana çıkarıp 2015 de alınıp hala günlük hayatı rahat çıkartan bir android gösterin lütfen
.Ya da 6 tane arayüz güncellemesi alan bir model söyleseniz de yeterli,gündelik için kullanılmasına gerek yok,beklentiyi de sizin için düşürüyorum.
İkinci olarak bildirim gelmeme sorununu bu kadar takmanız garip,ara ara yaşasam da o kadar nadir denk geldiğim bir sorun ki inanın ben kullanıyorum sizin kadar sorun etmedim
.
Üçüncü olarak da pahalılık konusunu Apple'a yansıtmanız da gülünç,Apple cihazlarının arkasında.Şuan Amerika da X ve sonrası cihazları alıp iPhone 13'ü 600 dolardan veren bir markadan konuşuyoruz.Ülkemizde ise artan fiyatlardan bir amiral gemisi Android 15 bin liraları bulmuşken,5 yıl çatır çatır güncelleme alacak ve performansı düşmeyecek bir cihazı eleştiriyorsunuz bu bana biraz komik geldi.
Sızma işlemi vs diyorsunuz,lakin verileri en çok koruyan firma Apple'dır.Aboneliklerinizi Apple ile yaptığınız zaman ödeme bilgilerinizi dahi abonelik yaptığınız firmalar ile paylaşmaz.
Bahsi geçen yorumlarınızın %90'ına katılmıyorum diyebilirim kısaca,lakin saygı duyuyorum.
Burada marka savunuculuğu da yapmıyorum kimse yanlış anlamasın,ancak bir laf vardır ''Yiğidi öldür,hakkını yeme.'',elbette Apple'ın eleştirecek çok yanı vardır belli şeyleri kısıyordur vs,ancak eldekilerin en iyisi bu.
Bu zamana kadar amiral gemisi Android de IOS'da kullanan birisi olarak,günümüz koşullarında bir androide bir araba parası vermektense,eğer vermek mecburiyetindeysem,IOS'a veririm,herkesin de görüşürü kendine olur.
Ek olarak benim hiç bir açıklama da yapmama gerek yok,Android ve IOS'un uzun kullanım,batarya,arayüz,ve performans testleri Youtube'da çakılı istediğiniz kanaldan istediğiniz kadar izleyebilirsiniz.Sosyal medya platformlarındaki optimizasyon olayı da cabası bu arada.
Eğer Apple'a karşı iseniz Android ile size bol şans dilerim hocam,IOS'u kusursuz bulmuyorsanız,Xiaomi'yi nasıl görüyorsunuz ayrı bir merak içerisindeyim
+Bonus olsun hızlı şarj yoktan kastınız nedir ?,20w orjinal hızlı şarj adaptörü kullanıyorum 1 saat içinde fullüyor ortalama,illaki diğer markalar gibi absürt değerlerde adaptörler mi üretmesi gerekiyor anlayamadım.Güncellemeden sonra özellik kullanılamaz hale gelmesini de ilk defa duyuyorum