Sohbet Redmi Note 8 Pro'dan iPhone'a geçiş

• Konbuyu başlatan Bergee
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 31
  • Görüntüleme 2K

muhammed540

...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Uzun süredir note 8 pro kullanıcı olarak gerçekten her güncelemedeki buglardan ve rom azlığından ötürü sıkılmıştım. Bir güncelleme geliyor bluetooth sıkıntısı yaşıyoruz bir güncelleme geliyor performans sıkıntısı yaşıyoruz artık bu durum beni iyice soğutmuştu cihazdan custom romlarda da ufak tefek buglar vardı sürekli bir şeylerden fedakarlık yapmanız gerekiyordu ne yazık ki. Note 8 Pro için bana sonsuz desteklerini yardımlarını esirgemeyen başta " kera706 ve muhammed540 " hocalarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Artık iPhone 8 Plus'a geçiş yaptım ilk başta şarj süresi bayağ sıkıntı yarattı çok hızlı bitiyordu. iPhone 6S kullanırken almış olduğum deji marka bir pil vardı onun iphone 8 plus için olanını aldım. iphone 8 plus'ta 2600 küsür bir mAh değeri vardı orjinal bataryasında günde 2 3 kere şarja takıyordum şimdi bu aldığım mucize batarya da 3400 mAh var ve 1,5 günü çok rahat çıkartıyor :D iPhone kullanıcılarına orjinal batarya alana kadar bunu almasını öneririm cihazı aldığımda %100 pil sağlığı vardı fakat, şarj inanın dayanmıyordu. Deji sağolsun 6S kullanırken de sorunumu o çözmüştü şimdi 8 plustada o çözdü :D
Çok iyi yapmışsınız. Ben de bu yaz muhtemelen Samsung'a geçiş yapacağım. Xiaomi'nin Çin romlarındaki özellikleri globale getirmemesi insanı üzüyor maalesef. Bir yerden sonra da tadı tuzu kaçıyor artık

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Çok iyi yapmışsınız. Ben de bu yaz muhtemelen Samsung'a geçiş yapacağım. Xiaomi'nin Çin romlarındaki özellikleri globale getirmemesi insanı üzüyor maalesef. Bir yerden sonra da tadı tuzu kaçıyor artık
Siz de Apple alın hocam :D

Bergee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berke
Cihazım
iP8 Plus&X3 NFC
Meslek
Art Designer
Konular
80

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Android ile daha işim olmaz hiçbir şekilde hocam. Pil performansından dolayı android seçmiştim hala android kısmı ios'a nazaran daha iyi pil konusunda ama ios'ta bunu bir şekilde çözebildim en azından idare ediyor bu şekilde ve kasma donma hiçbir sorun yaşamıyorum android olsa arada bir donar arada bir kasardı çok şükür kurtuldum :D Ek olarak kamera performansı vs. vs. hala önde ya 6sten geçtim rn8 proya rn8 prodan geçtim iphone 8 plus'a yok abi bir android bir iphone olamıyor yazılım kısmı ve bu kadar düşük sistem özelliklerine rağmen bu kadar güçlü bir performans android tutmuyor bana kalırsa başaramıyorlar artık ios'a rakip bir windows phone gibi farklı bir yazılım çıkmalı.... Windows Phone olsaydı şuan onu kullanıyor olurdum muhtemelen androidten kat be kat iyiydi :(
insanların yapmış olduğu hatalardan biri bu. Android alırken 3-4 bin lira verip alıyor. Yok kasma var, donma var, sorunlar var diyor. Daha sonra 10bin lira verip iPhone alıyor dünya varmış diyor. 10bin liraya Android cihaz alsanız o sorunları yaşamazdınız.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
insanların yapmış olduğu hatalardan biri bu. Android alırken 3-4 bin lira verip alıyor. Yok kasma var, donma var, sorunlar var diyor. Daha sonra 10bin lira verip iPhone alıyor dünya varmış diyor. 10bin liraya Android cihaz alsanız o sorunları yaşamazdınız.
Bu konuda büyük yanılgı var amiral gemisi xiaomininde sorunları var. Mi 10t ye bile aosp rom kuruyorlar, mi 9 modeli 5 ay boyunca kamera galeri sorunu yaşadı, forumda mi 10 kullanıcısı bildirim gelmeme sorunu yüzünden Samsunga geçti yine forumdan mi 11 ultra kullanıcısı Android 12 miui 13 ota güncellemesi yüzünden bl kapalı Rootsuz herseyin normal olduğu cihaz brick oldu xiaomi yüzünden.
Gelelim ios konusuna herkes sorunsuz harika bi yazılım olduğu konusunda ütopya yaşıyor Googleda ios 15 sorunları yazarak şikayetvar.comda veya Apple forumlarında araştırma yaparak İOSta bile bildirim gelmeme bazı islevsellerin bozulması veya bazı yazılımsal buglarin olduğu görülüyor hiç bişey kusursuz değil malesef.

mad_080

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Mi9T 6/128
Konular
4
Mi10t pro mi10t mi9t poco x3 nfc 2 adet note 8.Biz ailecek cok memnunuz xiaomiden. Eksikleri var mi kesinlikle var.Elesetirenlere saygi duyuyorum. Sadece mtk islemcili, sorunlu, pek tutulmayan custom rom cikmayan modelleri almamaya calisiyorum.

miuici11

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
&
Cihazım
redmi note10pro
Konular
15
öncelikle hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle
ios kesinlikle kusursuz bir yazılım değil.özellikle bazı sorunları androidi aratır cinsten (özellikle ios 13 ten sonra ana güncellemeler insana telefonu kırdırır)
ama android kadar çok bug ve sorunları olan bir yazılım olduğunu düşünmüyorum.ios un cezbedici yönleri kamera ve akıcılık benim görüşüm.özellikle akıcılık stabilite konusuna değinmek isterim 6000 küsur para verip aldığım redmi note 10 pro telefonunda sorunlarla uğraşmaktan yıldım resmen.(ekran titreme sorunu forumda konusunu açtım, drop sorunları, buglarla dolu olması)i7 de sorun yok muydu say say bitmez :) ama redmi de karşılaştığım günlük kullanımı etkileyecek kadar büyük sorunları yoktu (batarya konusu hariç)
redmi telefonlar alt model o kadar etmez fiyatlar yükseldi gerçek değeri 3000 tl kıyaslaman yanlış olur diyebilirsiniz.Haklılık payınız olur.
Ancak o zaman da şu durum ortaya çıkıyor ben i7 yi 2018 yılında 3500-4000 tl arasında aldım.note 10 pro da bugün diyelim 3000-3500tl değerinde.
i7 nin çıkış tarihi 2016 note 10 pro nun 2021 donanım farkı, gelişen teknoloji vs.vs ki redmi pro modeli yani i7 ise plus ın bir alt modeli.
hal böyle olunca insan note 10 prodan daha iyi bir performans bekliyor ama şahsi görüşüm sonuç hüsran.
şimdi bu söylediklerim biraz xiaomi yi bağlayan sorunlar belki diğer android telefonlarda bu tip sorunlar yoktur.
Ancak benim diğer modellerde de gördüğüm android telefonlarda farklı farklı sorunlar hep bulunuyor. (amiral gemisi diye tabir edilen telefonlar hariç 8-15 bin tl arası o sınıftaki telefonları deneyimleme şansım olmadı var mı yok mu bilgim yok)
iphone telefonlar bir kere o kadar para etmez.telefon pahalı parçaları pahalı hep maddiyatı yüksek.bunu bir kenara yazmak gerekiyor.ama stabilite konusunda androidin biraz daha yol alması gerekiyor.yani android stabil olsun diye gidip 10.000-15.000 tl para vermek istemem.
maalesef ki 5000-6000 tl ye iphone telefonların daha iyi bir performans verdiği de bir gerçek.

Halim66

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halim
Cihazım
Redmi Note 10s
Konular
15
hocam senin dolar tl kurundan dolayı kaynaklı .
yabancı senin gibi almıyor
300 dolar senin asgari ücret paran.
adamın ise 300 doları asgari ücretin 5de 1 i bile değil.
ee malum böyle olunca fiyat yüksek geliyor sana

firmaların farklı politikaları var
apple sadece belli bi seviyede cihaz üretiyordu.
yani 6 var 6s var gibi . aynı yılda
samsung ise amiral orta üstü , orta , alt seviye vs üretiyor.
xiaomi de samsung gibi
ee malum bu kadar cihaz üretirse bi yılda hepsinin stabil çalışma ihtimali zor. çünkü daha çok eleman ister.
bu da kar payını azaltır şirket küçülür
htc mesela
bi zamanlar çok fazlaydı şirket devamını getiremedi düştü.
sony vs
asus lenovoda piyasaya girdi ama devam ettiremediler

cihaz alırken ne için alacağımız önemli.
iphone xioami samsung vs önemli değil.
senin özelliklerini ve bütçene ve ne zamana kadar kullanacaksın orası önemli.

ben yaklaşık 3 sene redmi note 5a prime kullandım.
şu son 2 ay sıkıntı çektim sadece
telefonla meşgul olmayan biri için çok normal birşey bence

şuan note 10s var ve 3 4 sene götürür bana göre .fiyatı da uygun bana.
ama başkasına göre çöp .
oyun oynayan biri çöp der.
fotoğraf çeken biri çöp der.

miuici11

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
&
Cihazım
redmi note10pro
Konular
15
hocam senin dolar tl kurundan dolayı kaynaklı .
yabancı senin gibi almıyor
300 dolar senin asgari ücret paran.
adamın ise 300 doları asgari ücretin 5de 1 i bile değil.
ee malum böyle olunca fiyat yüksek geliyor sana

firmaların farklı politikaları var
apple sadece belli bi seviyede cihaz üretiyordu.
yani 6 var 6s var gibi . aynı yılda
samsung ise amiral orta üstü , orta , alt seviye vs üretiyor.
xiaomi de samsung gibi
ee malum bu kadar cihaz üretirse bi yılda hepsinin stabil çalışma ihtimali zor. çünkü daha çok eleman ister.
bu da kar payını azaltır şirket küçülür
htc mesela
bi zamanlar çok fazlaydı şirket devamını getiremedi düştü.
sony vs
asus lenovoda piyasaya girdi ama devam ettiremediler

cihaz alırken ne için alacağımız önemli.
iphone xioami samsung vs önemli değil.
senin özelliklerini ve bütçene ve ne zamana kadar kullanacaksın orası önemli.

ben yaklaşık 3 sene redmi note 5a prime kullandım.
şu son 2 ay sıkıntı çektim sadece
telefonla meşgul olmayan biri için çok normal birşey bence

şuan note 10s var ve 3 4 sene götürür bana göre .fiyatı da uygun bana.
ama başkasına göre çöp .
oyun oynayan biri çöp der.
fotoğraf çeken biri çöp der.
Hocam söylediklerinde sonuna kadar haklısın benim hem fiyatlandırma (3000 tl olduğunu varsaydım redminin) ile ilgili hem model segment ile ilgili söylediklerimle senin söylediklerin uyuşuyor aynı düşüncedeyiz.bende tl üzerinden zaten olması gereken fiyatı örnek verdim o yazımda.stabilite konusunda haklısın az önce başka bir konuya daha yazdım iphone model sayısı ve çeşidi belli.uygulama optimizasyonu kolay.ama androidde durum böyle değil ve uygulama optimizasyonu imkansız doğrudur.herkesin telefondan beklentisi farklıdır sizinde dediğiniz gibi kimisi alır sorunsuz kullanır kimi sorunlarla boğuşur birazda şans meselesi.
Benim aslında kısaca demek istediğim şu ben android kullanmak istiyorum ve kullanıyorum şu anda.
androdin ve iphone nun aynı fiyattaki telefonları sizin ve benim bahsettiğim sebeplerden aynı performansı sergilemiyor.

Üst Alt