öncelikle hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle
ios kesinlikle kusursuz bir yazılım değil.özellikle bazı sorunları androidi aratır cinsten (özellikle ios 13 ten sonra ana güncellemeler insana telefonu kırdırır)
ama android kadar çok bug ve sorunları olan bir yazılım olduğunu düşünmüyorum.ios un cezbedici yönleri kamera ve akıcılık benim görüşüm.özellikle akıcılık stabilite konusuna değinmek isterim 6000 küsur para verip aldığım redmi note 10 pro telefonunda sorunlarla uğraşmaktan yıldım resmen.(ekran titreme sorunu forumda konusunu açtım, drop sorunları, buglarla dolu olması)i7 de sorun yok muydu say say bitmez
ama redmi de karşılaştığım günlük kullanımı etkileyecek kadar büyük sorunları yoktu (batarya konusu hariç)
redmi telefonlar alt model o kadar etmez fiyatlar yükseldi gerçek değeri 3000 tl kıyaslaman yanlış olur diyebilirsiniz.Haklılık payınız olur.
Ancak o zaman da şu durum ortaya çıkıyor ben i7 yi 2018 yılında 3500-4000 tl arasında aldım.note 10 pro da bugün diyelim 3000-3500tl değerinde.
i7 nin çıkış tarihi 2016 note 10 pro nun 2021 donanım farkı, gelişen teknoloji vs.vs ki redmi pro modeli yani i7 ise plus ın bir alt modeli.
hal böyle olunca insan note 10 prodan daha iyi bir performans bekliyor ama şahsi görüşüm sonuç hüsran.
şimdi bu söylediklerim biraz xiaomi yi bağlayan sorunlar belki diğer android telefonlarda bu tip sorunlar yoktur.
Ancak benim diğer modellerde de gördüğüm android telefonlarda farklı farklı sorunlar hep bulunuyor. (amiral gemisi diye tabir edilen telefonlar hariç 8-15 bin tl arası o sınıftaki telefonları deneyimleme şansım olmadı var mı yok mu bilgim yok)
iphone telefonlar bir kere o kadar para etmez.telefon pahalı parçaları pahalı hep maddiyatı yüksek.bunu bir kenara yazmak gerekiyor.ama stabilite konusunda androidin biraz daha yol alması gerekiyor.yani android stabil olsun diye gidip 10.000-15.000 tl para vermek istemem.
maalesef ki 5000-6000 tl ye iphone telefonların daha iyi bir performans verdiği de bir gerçek.