Rehber Redmi Note 8 pro Unbrick Nasıl Yapılır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
Konunun başında ki ile sonunda ki cümle tezat sanki. Ben yalnış anladıysam ayrı tabi.
Hayır değil.Herkes bootloader kapanınca spflashtool da preloader varsa bile yetkili hesap istiyor zannediyor.Preloader yetkili hesap gibidir bana göre,o olduğu sürece IMEI repair de yapılıyor, romdan Roma da geçiş yapılabiliyor yetkili hesap olmadan.Ben download Only yerine firmware upgrade seçmiştim geçen günlerde format ta yaptığı için IMEI gidip bl kapanmıştı

Can bey

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Can
Cihazım
Xaomi mi 8
Konular
13
Cihaz HardBrick oldu, yani görüntü yok, titreşim yok, fastboot ve Recovery moda girmiyor ve sadece şarja veya bilgisayar'a bağlandığında LED ışık yanıyor ve Pc'de aygıt yöneticisinde 3-5 saniyeliğine MTK USB Port olarak görünüp kayboluyor ise;

deoyu izlemenizi tavsiye ederim. YEtkili hesap, batarya sökme vs işlemlere gerek kalmadan cihaz düzeltilmiş...

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
bu yöntemle brickten kurtarmayı başardım çok şükür

anilbeyy46

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
anıl
Cihazım
note 9
Konular
0
HERHANGİ BİR ŞEKİLDE BOOTLOADER KİLİDİ AÇIK CİHAZI KİLİTLEDİYSENİZ BU KONU İŞİNİZE YARAMAZ BUNUN İÇİN YETKİLİ HESAP GEREKİR

Cfw rom kullananlar bu konuyu uygulaması gerekiyor:

Merhaba arkadaşlar, recovery, custom rom,fastboot moddayken yanlış bir şey yaptıysanız ve cihazının birck olduysa (siyah ekranda kalıp açılmama)
dediklerimi yaparsanız hiç bir problem kalmaz
CİHAZım BOOTLOADER UNLOCK ( Bootloader kilidi açık olmayan cihazda denemedim )

İhtiyacımız olan program SP Flash TOOL :
1- Programı yönetici olarak açıyoruz
2- Aşağıda ekte bulunan ayarlar kısmındaki tiki kaldırıyoruz
3- Download Agent Yazan kısma Ekte verdiğim dosyayı ekliyorsunuz
4- Scatter-Loading kısmına da herhangi bir fastbootun romunun içinde img klasöründeki MT6785_Android_scatter.txt dosyasını ekliyoruz
------------Brick'in nasıl olduğu önemli değil ister Redmi Logo Bootloop Olsun isterse Siyah ekranda kalıp açılmama olsun ikisinide brickten kurtartıyor.Böylece EDL Modda Yetkili hesaba vs ihtiyacımız kalmamış oluyor isteyen olursa detaylı video çekerim ama çok basit aslında her şey------------
5-
Download butonuna basıyoruz ve otomatik flashlamaya başlıyor.Flashlama bittikten sonra ekran gelmezse ses kısma ve güç tuşuna basılı tutun 10 saniye kadar sonrasında ekran gelmiş olacaktır.
Saygılarımla...​
siz muhteşem birisiniz,çok teşekkürler note 8 pro cihazım hard brick olmuştu hiçbir şekilde fastboota veya recovery moda girmiyordu bu yöntem ile başardım.
bir kez daha teşekkürler :)

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
HERHANGİ BİR ŞEKİLDE BOOTLOADER KİLİDİ AÇIK CİHAZI KİLİTLEDİYSENİZ BU KONU İŞİNİZE YARAMAZ BUNUN İÇİN YETKİLİ HESAP GEREKİR

Merhaba arkadaşlar, recovery, custom rom,fastboot moddayken yanlış bir şey yaptıysanız ve cihazının birck olduysa (siyah ekranda kalıp açılmama)

4- Scatter-Loading kısmına da herhangi bir fastbootun romunun içinde img klasöründeki MT6785_Android_scatter.txt dosyasını ekliyoruz
------------Brick'in nasıl olduğu önemli değil ister Redmi Logo Bootloop Olsun isterse Siyah ekranda kalıp açılmama olsun ikisinide brickten kurtartıyor.Böylece EDL Modda Yetkili hesaba vs ihtiyacımız kalmamış oluyor isteyen olursa detaylı video çekerim ama çok basit aslında her şey------------
5-
Download butonuna basıyoruz ve otomatik flashlamaya başlıyor.Flashlama bittikten sonra ekran gelmezse ses kısma ve güç tuşuna basılı tutun 10 saniye kadar sonrasında ekran gelmiş olacaktır.
Saygılarımla...​

Son düzenleme:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Konuyu daha yeni gördüm ancak şöyle bir olay var.MTK cihazlarda 2 çeşit flashlama yöntemi var.
1-Preloader
Bu xiaomi telefonlarda artık kendisi gelmiyor,fabrika romunda olan dosyadır.Noauth dosyası gibi düşünebiliriz.
2-Bootrom
Bu tüm mtk telefonlarda geliyor,ancak xiaomi bu flashlama için yetkili hesap olayını koydu.
Bu 2 yöntemde de bootloader kilidi önemsizdir,önemli olan hangi yöntem olduğudur.Bizzat bootloader kapalı cihazımda preloader varken kilitledim ve denedim,bu sıkıntısız çalışıyor.Kilit ile alakası yok yani.Ayrıca bu yöntemin işe yaraması için daha önce preloader flashlanmış olması gerekiyor.Yoksa yine yetkili hesap,yani konu tamamen yanlış
Bence siz bu konuyu daha önce gördünüz

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37

ByMuro

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
muharrem
Cihazım
Mı note 3
Konular
0
yetk

5-
Saygılarımla...​
yetkili hesap istiyor bende

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
demek herkeste aynı sonucu vermiyor bu işlemler.bizzat baki hocamla daha öncede iş yaptım sağolsun yardımcı oldu
Evet konudaki yöntemin olması normal koşullar altında imkansız ama bazen olabiliyor ilginç bir şekilde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt