Rehber Redmi Note 8 Pro - Custom Rom Kurmak - Miui- Aosp // Aosp-Miui Geçişler 25.06.2021

Batuski5431

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan G
Cihazım
Oneplus 9Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
14
Ironsides
Herşeyi sıkıntısına bu şekilde yaptım corvus os v9 ile kurdum senin tavsiye ettiğin cfw recovery orange Fox u kurdum tek sorun orange Fox OTG yi görmüyor bu çözümü varmı

Kb bu gün senin başını baya yordum
HAKKINI HELLALET
Senin cihazda sıkıntı vardır gayet güzel görüyor

zafer1015

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Note 8 pro
Konular
8
gapps ile vendor ne işe yarıyor?

zafer1015

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Note 8 pro
Konular
8
Beyler acil yardım edebilirmisiniz cfw TWRP yi bilgisayardan telefona atıyorum ama bulamıyorum hangi klasörde?
Gerek kalmadı rom kurdum.

Son düzenleme:

OnbirinBiri

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
No One
Cihazım
Note 8 pro
Konular
1
hocam herseyi sorunsuz yapıyorum gerek mui dan aosp roma geçişi gerek aosplar arası gezinmeyi ama sadece aosp dan miui custom roma gecemiyorum herseyi yapıyorum ama system reboot edince cihaz bootlop oluyor bende mi flash ile önce stock dönüp sonra twrp ile cusstom miui geçiyorum
bahsettiğim kısım dısında rehberiniz oldukça açık ve sorunsuz kullanıyorum

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
hocam herseyi sorunsuz yapıyorum gerek mui dan aosp roma geçişi gerek aosplar arası gezinmeyi ama sadece aosp dan miui custom roma gecemiyorum herseyi yapıyorum ama system reboot edince cihaz bootlop oluyor bende mi flash ile önce stock dönüp sonra twrp ile cusstom miui geçiyorum
bahsettiğim kısım dısında rehberiniz oldukça açık ve sorunsuz kullanıyorum

Hocam,

Aosp romdan şöyle geçiyoruz.
Öncelikle aosp rom wipe işlemini yapıyoruz ( internal storage hariç siliyoruz) ( Format data yaparak temiz kurulumda yapılabilir, bunun için rom dosyasını tekrar atmak gerekir çünkü format datayı bu aşamada yapmak tüm dosyaları siler. Pc olmayanlar format data yapmadan devam edebilir )
Sonra greeshan miui romu seçip yüklüyoruz. Daha sonra miui ya ait twrp varya, onu twrp üzerinden flashlıyoruz. Sonra format data yapın. ( Pc olmayanlar için rom kuruldu ve zip dosyalarının silinmesi sorun değil ve aosp-miui arası geçişte illa format datayı yapacağız, yoksa redmi yazısı sürekli gelir boot etmez, bir üstte format data yapanların burada yapmasına gerek yok ))
Sonra Cihazı restart recovery yapıyoruz. Yani cihazı yeniden başlat demiyoruz çünkü daha işimiz var.
Açılan twrp sonrası, ana menüde advanced menüsüne tıklayalım Close Avb 2.0 yazısına tıklayın. Bunu yapmadığınız için bootloop düşüyorsunuz
Root isteyenler, ana ayarlar advanced menüden install root ile root yapabilir, yada kendinize ait magisk 20.4 zip dosyanız varsa onu flashlayabilirsiniz.
Daha sonra restart system yapabilirsiniz.

Not: Global rom yada çin beta romu kuranların bir adımı daha var.

* Close avb 2.0 sonrası ;
* Twrp ekranı açılınca Mount ekranında yer alan vendor ve system yazılarına tik koyalım, ana ekrana gelerek advanced menüsünden file explorer tıklayalım. Gelen ekrandan /system_root/system klasörüne gidelim. Bu klasörde yer alan recovery-from-boot.p dosyasını tıklayın ve sil tuşuna basınız.

Not 2 :
Böyle bir durumda, bootloop olsada korkmayın. Adb üzerinden fastboot flash recovery miuitwrp.img ile son twrpyi flashlayın. Twrp açılacaktır. Olurda açılmazsa miui twrp öncesi sizde olan cfwtwrp yi flashlayın. Biri biri açacaktır. Boşuna mi flash ile kendinizi yormayın

Son düzenleme:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
**** Aosp ve Lineageos romdan Stok Miui roma Twrp ile geçiş rehberi ilk sayfaya eklenmiştir. 11.01.2021

Sevgi ve saygılarımla.

OnbirinBiri

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
No One
Cihazım
Note 8 pro
Konular
1
Hocam,

Aosp romdan şöyle geçiyoruz.
Öncelikle aosp rom wipe işlemini yapıyoruz ( internal storage hariç siliyoruz) ( Format data yaparak temiz kurulumda yapılabilir, bunun için rom dosyasını tekrar atmak gerekir çünkü format datayı bu aşamada yapmak tüm dosyaları siler. Pc olmayanlar format data yapmadan devam edebilir )
Sonra greeshan miui romu seçip yüklüyoruz. Daha sonra miui ya ait twrp varya, onu twrp üzerinden flashlıyoruz. Sonra format data yapın. ( Pc olmayanlar için rom kuruldu ve zip dosyalarının silinmesi sorun değil ve aosp-miui arası geçişte illa format datayı yapacağız, yoksa redmi yazısı sürekli gelir boot etmez, bir üstte format data yapanların burada yapmasına gerek yok ))
Sonra Cihazı restart recovery yapıyoruz. Yani cihazı yeniden başlat demiyoruz çünkü daha işimiz var.
Açılan twrp sonrası, ana menüde advanced menüsüne tıklayalım Close Avb 2.0 yazısına tıklayın. Bunu yapmadığınız için bootloop düşüyorsunuz
Root isteyenler, ana ayarlar advanced menüden install root ile root yapabilir, yada kendinize ait magisk 20.4 zip dosyanız varsa onu flashlayabilirsiniz.
Daha sonra restart system yapabilirsiniz.

Not: Global rom yada çin beta romu kuranların bir adımı daha var.

* Close avb 2.0 sonrası ;
* Twrp ekranı açılınca Mount ekranında yer alan vendor ve system yazılarına tik koyalım, ana ekrana gelerek advanced menüsünden file explorer tıklayalım. Gelen ekrandan /system_root/system klasörüne gidelim. Bu klasörde yer alan recovery-from-boot.p dosyasını tıklayın ve sil tuşuna basınız.

Not 2 :
Böyle bir durumda, bootloop olsada korkmayın. Adb üzerinden fastboot flash recovery miuitwrp.img ile son twrpyi flashlayın. Twrp açılacaktır. Olurda açılmazsa miui twrp öncesi sizde olan cfwtwrp yi flashlayın. Biri biri açacaktır. Boşuna mi flash ile kendinizi yormayın
hocam anladım hatamı ben tekrar twrp acıp close avb 2.0 kısmını yapmadan sisteme reboot ediyorum çok teşekkür ederim

mustafa.cemrek

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
mi10t pro
Konular
1
mui rom yükledim fakat dosyalar yok hafızada. hafızaya pc ye taktıgımda birşey de atamıyorum. fotoğraf çekmek istediğimde sd kart takın diyor. yardımcı olurmusunuz.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
mui rom yükledim fakat dosyalar yok hafızada. hafızaya pc ye taktıgımda birşey de atamıyorum. fotoğraf çekmek istediğimde sd kart takın diyor. yardımcı olurmusunuz.

Hangi miui romu yüklediniz hocam ? Sd kartı çıkarıp takın, ekranınıza uyarı gelmesi lazım. Fotograf çekmek istediğiniz ise kamera fotograf kayıtları sd kart olarak ayarlıdır.

Üst Alt