AOSP romlar rahat bir yaşam felsefesine sahip kişilere yönelik..
A romu veya B romu diye önermeyeceğim. İstediğiniz roma geçebilirsiniz. Aslında gözümüzü korkutmaya gerek yok. Gsi rom yükleyenler beni çok iyi anlayacaklar. Gsi romlarda vendor harici saf romlar paylaşılır. Bu saf romu cihaza kursanız boot etmez ve cihaz bootloop a düşer. Bu sebeple rom+vendor(Firmware) kurarız. Bu cihaz içinde bu geçerli. Fakat sağolsun mtk işlemcilerinde bu işlem biraz sinir bozucu. İşin içine preloader giriyor. Bu sebeple bir kaç geliştirici custom firmware + vendor oluşturmuş.. Eğer android 10 kuracaksınız ayrı bir cfw , android 11 kuracaksanız ayrı.
Miui Stok veya Miui Custom romundan Aosp veya Lineageos roma geçiş
Global ve Çin cihazı Android 11 CFw :
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Global ve Çin cihazı Android 11 CFw+Vendor :
Global ve Çin cihazı Android 10 CFw :
Nick gapps Android 11 :
Nick gapps Android 11 :
Root :
Twrp Cfw :
( Cfw 4.0- 3.0-2.1 Kullananlar için )
Twrp Cfw KeyMaster nonmetadata :
( Cfw 4.0 keymaster talep edenler için. )
Twrp Cfw KeyMaster metadata :
(Pixel Rom kullananlar için )
OrangeFox :
NOT : Bir telefonda ilk adım firmware yüklemektir, ikinci adım vendor, daha sonra ise rom ( sistem ve diğerleri ) Firmware ve vendoru nasıl yükleneceği geliştirici tarafından belirlenir.
Cfw 2.1 sürümü sadece android 10 içi firmware içerir. Peki vendor ? Bu romlarda vendor roma dahildir.
Cfw 3.0 sürümü ise andorid 11 için hem fw hemde vendor içerir. Bazı romlarda vendor yoktur, o zaman bunu kuruyoruz
Cfw 4.0 sürümü ise Android 11 içindir. Sadece fw içerir. Vendor ise romlarla beraber gelir. Geliştiricinin keyfine göre ilerliyoruz malesef.
Cfw sürümüne göre twrp değişiyor. Aslında cfw 3-4 romlarında tek twrp çalışıyor. Ama bu seferde dosyalar şifreleniyor. Şifrelenmemesi için kurduğunuz cfw göre twrpyi seçin lütfen
Adım 1 : En üstte yer alan "Stok romlu cihaza Custom Twrp Recovery Kurmak" bölümünde miui twrp yüklemiştik. Yüklemediniz mi? O zaman yükleyin, gelin Şimdi kararımızı verdik custom
Aosp veya Lineageos roma geçeceğiz. Rom konuları forum sayfalarında mevcut
Adım 2 : Cihazı twrp ekranındayken wipe menüsünden internal storage dahil seçip siliyoruz, sonra format data yı seçip yes yazıyoruz. Cihaz tertemiz oldu. Şimdi restart recovery seçeneğinden recovery i tekrar başlatıyoruz.
Adım 3 : Romunuzu indirin. Doğru Cfw vendoru indirin. Doğru gapps klasörünü indirin. Hazırda bekletiyoruz
Adım 4 : Twrp ana ekranındasınız. Önce install bölümünden doğru Cfw kuruyoruz ( Romunuza göre seçin, yeni romunuz android 10 ise cfw 10 seçin, yoksa android 11 ise cfw 11 seçin)
Adım 5 : Şimdi install bölümünden romunuzu kuruyorsunuz. Ardından romunuza gapps dahil değilse onu kurun. Daha sonra root istiyorsanız magisk dosyanızı kurun.
Adım 6 : Az kaldı sabredin
Yukarıda yer alan CFW'ye Uygun Recovery'ler bölümünden bir recovery seçin ve indirin. Telefonunuza .img olacak şekilde atın. ( Örnek : twrp.img )
Adım 7 : Twrp ana ekranındayken install bölümüne gelin, sağ alttan install img tuşuna basın. Ekranınızda demin attığınız twrp.img dosyanızı göreceksiniz. Tıklayın, daha sonra size bunu nereye kuracaksınız diye soracak. "Recovery" tıklayın. Burası önemli, yanlış yere tıklamayın.
Adım 8 : Bu kadar. Restart sistem diyin ve cihazınızı açın. Yaşasınn
Aosp ve Lineageos romundan Aosp ve Lineageos roma geçiş
Şimdiii Custom romlar arası gezecek misiniz ?????
Çok basit.
Android Sürümünüz aynı ise (Aosp 11 den 11 veya 10 dan 10 a geçiyorsanız )
Adım 1 : Twrp ana ekranına girin
Adım 2 : Wipe menüsünden internal storage ve vendor hariç seçin ve silin
( Bazı romlarda vendor dahil olmaması ihtimaline karşı vendoru da yazdım. Teoride Silsenizde sorun yok, rom sonrası tekrar twrp açıp uygun vendoru flashlayabilirsiniz. Cihaza herhangi bir zarar vermez.)
Adım 3 : Romu, gapps ve magisk kurun
Adım 4 : Cihazı yeniden başlat
Android Sürümünüz değişecek ise (Aosp 11 den 10 veya 10 dan 11 a geçiyorsanız )
Adım 2 : Wipe menüsünden internal storage dahil seçin silin., sonra format data seçeneğinden yes yazın ve silin. Restart recovery yapın
Adım 3 :
Kuracağınız romun sürümüne göre önce cfw sonra Romu, gapps ve magisk kurun
Adım 4 : Cihazı yeniden başlat
Aosp ve Lineageos romdan Custom Miui roma geçiş ;
Şimdi de miui özledim. Sizde özlemediniz mi ??? Ama mi flash ile mi uğraşacağız şimdi ? Yok daha neler. Daha kolayı var..
En başta kullandığım Greeshan, evet evet bu rom güzeldi. Neden onu bıraktım ki ??
Dönelim geri ;
Rom :
Twrp Miui 10 :
Adım 2 : Wipe menüsünden internal storage dahil hepsini seçin ve silin, format data seçeneğinden yes yazın ve silin. Restart recovery
Adım 3 : Greeshan miui romu yükleyin, Daha sonra twrp miui 10.img dosyasını cihaza atın
Adım 4 : Twrp ana ekranındayken install bölümüne gelin, sağ alttan install img tuşuna basın. Ekranınızda demin attığınız twrpmiui10.img dosyanızı göreceksiniz. Tıklayın, daha sonra size bunu nereye kuracaksınız diye soracak. "Recovery" tıklayın. Burası önemli, yanlış yere tıklamayın.
Adım 5 : Daha sonra ana menüye gelelim restart recovery yaparak cihazı tekrar recovery modda açalım. Sonra ana menüde advanced menüsüne tıklayalım Close Avb 2.0 yazısını gördünüz mü? Tıklayalım
Kuralım.
Adım 6 : Ee sonra ? Ee bu kadar
Restart sistem yaparak cihazı açalım.
Aosp ve Lineageos romdan Stok Miui roma geçiş ;
Stok rom daha mı iyiydi ? İyide şimdi bir de mi flash ile mi uğraşacağız şimdi ? Yok daha neler. Daha kolayı var..
Stok roma dönmek istiyorum. Stok Global rom nasıl ?
Dönelim geri ;
Global rom : Rom - Redmi Note 8 Pro - Global Kararlı V12.0.5.0.QGGMIXM İndirme Bağlantısı ( Recovery Baglantısını Kullanın )
Twrp Miui 10 :
Adım 2 : Wipe menüsünden internal storage dahil hepsini seçin ve silin, format data seçeneğinden yes yazın ve silin. Restart recovery
Adım 3 : Global miui romu yükleyin, Daha sonra twrp miui 10.img dosyasını cihaza atın
Adım 4 : Twrp ana ekranındayken install bölümüne gelin, sağ alttan install img tuşuna basın. Ekranınızda demin attığınız twrpmiui10.img dosyanızı göreceksiniz. Tıklayın, daha sonra size bunu nereye kuracaksınız diye soracak. "Recovery" tıklayın. Burası önemli, yanlış yere tıklamayın.
Adım 5 : Daha sonra ana menüye gelelim restart recovery yaparak cihazı tekrar recovery modda açalım. Twrp ekranı açılınca Mount ekranında yer alan vendor ve system yazılarına tik koyalım, ana ekrana gelerek advanced menüsünden file explorer tıklayalım. Gelen ekrandan /system_root/system klasörüne gidelim. Bu klasörde yer alan recovery-from-boot.p dosyasını tıklayın ve sil tuşuna basınız. Daha sonra ana menüye tekrar gelelim advanced menüsüne tıklayalım Close Avb 2.0 yazısını gördünüz mü? Tıklayalım
Kuralım
Adım 6 : Ee sonra ? Ee bu kadar
Restart sistem yaparak cihazı açalım.