Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
hocam ben çözdüm olayı
(ACEMİYSENİZ BU İŞLEMLERİ YAPARKEN SAKIN HA SAKIN MIFLASH ÜZERİNDEN CLEAN ALL AND LOCK SEÇMEYİN CİHAZINIZ HARD BRICK OLUR)
1-ilk önce engineer romu yükleyeceksiniz
2-sonra telefonun imei numarasını bir kenara not alın (önemli)
3-https://www.mobilkulup.com/threads/xiaomi-redmi-note-8-pro-imei-repair-ozel-anlatim.9064/
daha sonra burdaki adımlardan imei sıfırlayıp not ettiğiniz imeinizi tekrar yüklemeniz gerekiyor
4-imei yüklendikten sonra telefon açıldığında wifi bluetooth kapatın
5-http://sqa.fyicenter.com/1000208_MAC_Address_Validator.html
bulduğunuz herhangi bir rastgele mac adresinin geçerliliğini bu adresten kontrol edin ta ki sitede valid diyene kadar
5-arama ekranında *#*#3646633#*#* yapip connectivity de csd information bolumunde wifi information
kisminda wifi mac adres update bölümü var oraya mac adresi neyse yazıp update e basın
6-telefonu yeniden baslatın
7-başlattıktan sonra wifiyi açıp ayarlar cihaz bilgisine girin ve mac adresini kontrol edin
8-global romu tekrar kurun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
2 3 teki adımları isterseniz pas geçebilirsiniz ama ben onları yapmadan uyguladığımda sorun çözülmedi
Bende de aynı şekilde global'e dönünce sıfırlandı, dediğiniz gibi imei yenileyerek tekrar yaptım ama bende o da olmadı farklı farklı mac adresleri denedim sonuç alamadım. Son olarak bunu da deniyim dediğim csd information bölümünden wifi information bölümüne girdiğimde random mac address kısmındaki mac adresini silmeden yenisini yazmadan orada olanı update edince oldu. eğer diğer yöntemlerden sonuç alamazsanız en son bunu denersiniz arkadaşlar.
Varmış. Rootla kök dizinde data klasöründe NVRAM - APCFG - APRDEB klasörüne WIFI ve WIFI_CUSTOM dosyalarını atarsanız düzeliyormuş. Ama wifi dosyaları internette var mı bilmiyorum olsa kolay olurdu, nvdata ve nvram dosyaları var internette, wifi dosyalarını kendimiz bulmak için Nvram değiştirmek gerekiyor o da bir sürü iş, ben de mac adresini güncelleyerek çözdüm.