Yardım Redmi note 8 ghost screen sorunu

Fatalior

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 11.0.8
Telefon Modeli
Redmi Note 8
Bootloader Kilidi
Kapalı
İyi günler,
5 aydır Redmi note 8 kullanıyorum;
1-2 saat civarı önce Steam'de arkadaşımla sohbet ederken klavyemin sağ ve sol kısımlarının çok hafif hayaletinin, koyu renkli başka bir ekrana geçiş yaptığımda belirdiğini farkettim ardından siyah ekran üzerinde bakmak istedim, siyah ekran üzerinde belli olmuyordu ve koyu renkli bir ekrana geçtiğimde yüksek parlaklıkta bu hayaletin daha az olduğunu gördüm ardından renk testi kısmından yüksek parlaklıkta biraz renk testi yaptım ve çoğunlukla kayboldu hayaletler bu arada sıcaklık değerlerim hep normal seviyedeydi, elle hissedilen bir sıcaklıkta yoktu.
Bu durumda, benim bildiğim ghost screen kaybolmaması gerekiyor, daha önceden yanlış hatırlamıyorsam 1-1.5 ay önce şarjdayken telefon çok ısındığı bir zamanda böyle hayalet ekran olmuştu telefonu soğukta beklettim kullanmadım ve düzelmişti.
Neden gel git yapıyor ghost screen ve ne yapmalıyım lütfen yardım edermisiniz

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Ghost screen cihaz yeterli seviyede soğuyamadığında oluşur. Mümkünse cihazı şarj olurken kullanmayın, cihazın aşırı ısınmasına engel olun. Oluşmuş bir ghost screen varsa rahatsız edici durumdaysa cihazı garantiye verebilirsiniz.

Oyla:

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
İyi günler,
5 aydır Redmi note 8 kullanıyorum;
1-2 saat civarı önce Steam'de arkadaşımla sohbet ederken klavyemin sağ ve sol kısımlarının çok hafif hayaletinin, koyu renkli başka bir ekrana geçiş yaptığımda belirdiğini farkettim ardından siyah ekran üzerinde bakmak istedim, siyah ekran üzerinde belli olmuyordu ve koyu renkli bir ekrana geçtiğimde yüksek parlaklıkta bu hayaletin daha az olduğunu gördüm ardından renk testi kısmından yüksek parlaklıkta biraz renk testi yaptım ve çoğunlukla kayboldu hayaletler bu arada sıcaklık değerlerim hep normal seviyedeydi, elle hissedilen bir sıcaklıkta yoktu.
Bu durumda, benim bildiğim ghost screen kaybolmaması gerekiyor, daha önceden yanlış hatırlamıyorsam 1-1.5 ay önce şarjdayken telefon çok ısındığı bir zamanda böyle hayalet ekran olmuştu telefonu soğukta beklettim kullanmadım ve düzelmişti.
Neden gel git yapıyor ghost screen ve ne yapmalıyım lütfen yardım edermisiniz
Ghost screen başlangıç seviyelerindeyken ekranda kalan şeyler süreli kalır. Örneğin klavyeyi 10dk kullandınız, ana ekrana geldiniz, klavye ekranda 5sn durur, durdukça ana ekranın hayaletini oluşturur bu sefer, siz başka bi ekrana geçtiğinizde bu sefer ana ekranın hayaletini görürsünüz.
İmkanınız varsa sorununuzla ilgili bi fotoğraf paylaşabilirmisiniz?

Oyla:

Fatalior

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihazı asla şarjda kullanmıyorum hatta şarjdayken telefonun tüm işlemlerini olabildiğince durduruyorum ama git gel yapması garip ve telefon ısınmamışken. Garantiye yolladığımda herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım ? Bana kullanıcı hatası derler mi?

Oyla:

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Cihazı asla şarjda kullanmıyorum hatta şarjdayken telefonun tüm işlemlerini olabildiğince durduruyorum ama git gel yapması garip ve telefon ısınmamışken. Garantiye yolladığımda herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım ? Bana kullanıcı hatası derler mi?
İlk 6 ayda birşey oluyordu tam hatırlamıyorum deseler bile tüketici haklarına gidin ekran degistiriler
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bende böyle ghost hiç olmadı bir daha sadece pubg oynarken veya rom değiştirdikten sonra cihaz çok isindigi için oluyor Mobile legends falan sikitni olmuyor

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Hemen yollayın garantiya 6 ay olmasan
Neden hocam?
Ghost screen cihaz yeterli seviyede soğuyamadığında oluşur. Mümkünse cihazı şarj olurken kullanmayın, cihazın aşırı ısınmasına engel olun. Oluşmuş bir ghost screen varsa rahatsız edici durumdaysa cihazı garantiye verebilirsiniz.
Hocam kendisi arkadaşım olur. Cihazı şarjda kullanmadı ve özen gösterdi. Hatta önerdiğim için pişman olduğum hakkında konu bile açmıştım. Evet, garantiye yollayacağız cihazı mutlaka. Bunun başka kesin bir çözümü maalesef yok.
Bataryanın ve sensörlerin sıcaklık değerleri gayet normaldi kontrol ettiğimizde. 1 Sensör 75° diyordu ancak 75° olsa sensör nasıl dayansın ayrıca bu sorun bende de var. Yani sensör ısı sorunu benim cihazımda da mevcut. Doğru dereceyi göstermiyor.
Bana kullanıcı hatası derler mi?
Kullanıcı hatalık bir durum yok ortada.

Oyla:

Fatalior

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ghost screen başlangıç seviyelerindeyken ekranda kalan şeyler süreli kalır. Örneğin klavyeyi 10dk kullandınız, ana ekrana geldiniz, klavye ekranda 5sn durur, durdukça ana ekranın hayaletini oluşturur bu sefer, siz başka bi ekrana geçtiğinizde bu sefer ana ekranın hayaletini görürsünüz.
İmkanınız varsa sorununuzla ilgili bi fotoğraf paylaşabilirmisiniz?
İşaretlediğim kısımların hayaleti ekranda çıktı, çoğunluğu şuan yok ama google simgesi ben varım diyor resmen.

Ekli dosyalar

• IMG_20200406_025243_682.jpg
    IMG_20200406_025243_682.jpg
    107,1 KB · Görüntüleme: 44
Oyla:

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Neden hocam?

Hocam kendisi arkadaşım olur. Cihazı şarjda kullanmadı ve özen gösterdi. Hatta önerdiğim için pişman olduğum hakkında konu bile açmıştım. Evet, garantiye yollayacağız cihazı mutlaka. Bunun başka kesin bir çözümü maalesef yok.
Bataryanın ve sensörlerin sıcaklık değerleri gayet normaldi kontrol ettiğimizde. 1 Sensör 75° diyordu ancak 75° olsa sensör nasıl dayansın ayrıca bu sorun bende de var. Yani sensör ısı sorunu benim cihazımda da mevcut. Doğru dereceyi göstermiyor.

Kullanıcı hatalık bir durum yok ortada.
İlk 6 ayda bir şey oluyordu ayıplı mal mı bilmiyorum ne oluyordu o yüzden ayrıca dediğim yöntemle pubg oynamıyorsa çözüm alır

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
İlk 6 ayda bir şey oluyordu ayıplı mal mı bilmiyorum ne oluyordu o yüzden ayrıca dediğim yöntemle pubg oynamıyorsa çözüm alır
Pubg oynuyordu en son. Oyun esnasında oluşan sıcaklıklar etki etmiş olabilir mi? Böyle bir olasılık var mı?

Oyla:
Üst Alt