Soru Redmi Note 8 Geniş Açı Kamera ve Video Bulanıklık Sorunu

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Merhaba ,
Foruma resmi olarak yeni katılsam da merak ettiğim konular için daha önceleri de ziyaret ediyordum. Bugüne nasipmiş. Öncelikle herkese selamlar.
07.04.2020 tarihinde anneme redmi note 8 cihazı aldım. Telefonu ilk açtığımda yanlış hatırlamıyorsam miui 10 sürümü vardı.
Telefon açıldığında kamera denemelerinde geniş açı kamerasının çalıştığını anımsıyorum. Portre moduna geçişte problem vardı. Kamera uygulaması donuyordu.
Sonrasında telefon güncelleme aldı ve miui 11 oldu. Telefon açılıp kapandıktan sonra portre modunda sorun kalmamıştı.
09.04.2020 tarihinde telefonu elime alıp kurcaladığımda bu sefer de geniş açı kamerasının çalışmadığını farkettim. Onun haricinde 1080p 60fps kayıtta da görüntüde bir bulanıklık mevcuttu. 1080p 30 fps veya 720p kayıtta böyle bir bulanıklık mevcut değil.
Yazılımsal olabileceğini düşünüp ilk kamera uygulamasını durmaya zorlayıp verilerini temizledim. Olmadı.
Sonrasında telefonu fabrika ayarlarına döndürüp denedim. Yine olmadı.
Pazartesi günü servise kargolamayı düşünüyorum. Kargolamadan önce sizin önerileriniz olursa onları da denemek isterim. Durum aşağıdaki videolardan görülebilir.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bulanıklık sorunu için video yükleniyor. Link aktif hale gelince onu da ekleyeceğim.

maviada34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ümit
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Bilişim
Konular
3
Merhaba
Hard reset yaparak veya fastboot ile yeniden rom yüklemenizi denemenizi tavsiye ederim

Oyla:

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba
Hard reset yaparak veya fastboot ile yeniden rom yüklemenizi denemenizi tavsiye ederim

Hard reset dediğiniz sıfırlamadan farklı mı oluyor ? Ne şekilde yapabilirim ?
Bir de fastboot ile yeniden rom yükleme işlemi garantiyi bozar mı ?
Daha önceleri androidde root ve rom işlemleri yapmışlığım var. Fakat xiaomi dünyasına yeni giriyorum ve terimlere hakim değilim.

düzeltme : Hard reset dediğiniz ses açma ve güç tuşuna basılı tutup yapılan işlemse onu da denedim. O şekilde de olmadı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba ,
Foruma resmi olarak yeni katılsam da merak ettiğim konular için daha önceleri de ziyaret ediyordum. Bugüne nasipmiş. Öncelikle herkese selamlar.
07.04.2020 tarihinde anneme redmi note 8 cihazı aldım. Telefonu ilk açtığımda yanlış hatırlamıyorsam miui 10 sürümü vardı.
Telefon açıldığında kamera denemelerinde geniş açı kamerasının çalıştığını anımsıyorum. Portre moduna geçişte problem vardı. Kamera uygulaması donuyordu.
Sonrasında telefon güncelleme aldı ve miui 11 oldu. Telefon açılıp kapandıktan sonra portre modunda sorun kalmamıştı.
09.04.2020 tarihinde telefonu elime alıp kurcaladığımda bu sefer de geniş açı kamerasının çalışmadığını farkettim. Onun haricinde 1080p 60fps kayıtta da görüntüde bir bulanıklık mevcuttu. 1080p 30 fps veya 720p kayıtta böyle bir bulanıklık mevcut değil.
Yazılımsal olabileceğini düşünüp ilk kamera uygulamasını durmaya zorlayıp verilerini temizledim. Olmadı.
Sonrasında telefonu fabrika ayarlarına döndürüp denedim. Yine olmadı.
Pazartesi günü servise kargolamayı düşünüyorum. Kargolamadan önce sizin önerileriniz olursa onları da denemek isterim. Durum aşağıdaki videolardan görülebilir.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bulanıklık sorunu için video yükleniyor. Link aktif hale gelince onu da ekleyeceğim.

Bulanıklık için düzeltme yaparım diye düşünmüştüm ama düzenleme bir süre sonra kapanıyor sanırım atladım.

Son düzenleme:
Oyla:

maviada34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ümit
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Bilişim
Konular
3
Merhaba
Donanımsal gibi gözüküyor ama fastboot ile rom yükleyin temiz kurulum ile sorun devam ediyorsa garantiye gönderin.

Fastboot ile rom yüklemede garanti sorunu olmaz. Yüklü olan global sürüm yüklenebilir sadece.

Oyla:

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Merhaba
Donanımsal gibi gözüküyor ama fastboot ile rom yükleyin temiz kurulum ile sorun devam ediyorsa garantiye gönderin.

Fastboot ile rom yüklemede garanti sorunu olmaz. Yüklü olan global sürüm yüklenebilir sadece.

Bu hardware test menüsünü yeni öğrendim. Orada main back camera testi sorunsuz geçiyor. Fakat vice back camera'yı hiç açmıyor. Bazen main back camera testinde fotoğrafı çekip ok tuşuna bastıktan sonra menü direkt kapanıyor. Ana ekrana atıyor. Sorun donanımsal gibi geldi bana ama emin de olamadım .
Fastboot dediğiniz yöntem garantiyi mutlak şekilde etkilemeyecekse deneyeceğim.

Oyla:

maviada34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ümit
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Bilişim
Konular
3
Merhaba
Yazılımsal yada donanımsal bunu anlamanız için fastboot ile temiz rom yüklemeniz gerek garanti konusunu dert etmeyin cihazınıda yüklü olan sürüm muhtemelen PCOMIXM global sürüm.
Alttaki konudan fastboot dosyasını indirip mi flash uygulaması ile yazılımı yükleyin eğer aynı sorun varsa kapatın garantiye gönderin direk onarım değil değişim isteyin yardımcı olurlar diye düşünüyorum donanımsal ise

Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Fastboot ile rom yükleyebilmeniz için Bootloader kilidinizin açık olması gerekmektedir. Delta servis dışında, Bootloader kilidinin açılması Garantinizi devre dışı bırakacaktır. (Geri kapatmadığınız sürece)
Sorununuz iki nedenden kaynaklanabilir, Donanımsal ve yazılımsal. Öncelikle cihazın mevcutta ki rom versiyonunu kontrol ederek güncel rom olup olmadığını kontrol ediniz, var ise güncellemeyi yaparak sorunun devam edip etmediğini gözlemleyiniz.
Güncelleme yok ise Garanti firmanız ile görüşüp ona istinaden hareket etmeniz de fayda vardır.

Oyla:

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Fastboot ile rom yükleyebilmeniz için Bootloader kilidinizin açık olması gerekmektedir. Delta servis dışında, Bootloader kilidinin açılması Garantinizi devre dışı bırakacaktır. (Geri kapatmadığınız sürece)
Sorununuz iki nedenden kaynaklanabilir, Donanımsal ve yazılımsal. Öncelikle cihazın mevcutta ki rom versiyonunu kontrol ederek güncel rom olup olmadığını kontrol ediniz, var ise güncellemeyi yaparak sorunun devam edip etmediğini gözlemleyiniz.
Güncelleme yok ise Garanti firmanız ile görüşüp ona istinaden hareket etmeniz de fayda vardır.

Bootloader kilidi kapalı şu an kontrol ettim. Telefonun ithalatçısı istech iletişim diye bir firmaydı. Bugün Genpa'yı arayıp imei kontrolü yaptırdım. Onların tarafından garantisinin olduğunu söylediler. Zaten ürünü mi türkiye garantili diye almıştım.
Güncelleme menüsünde de 11.0.8.0 stabil (PCOMIXM) sürüm olduğunu söylüyor. Durumun da güncel olduğunu başka güncelleme olmadığı uyarısını veriyor. Ben en iyisi pazartesi günü servise cihazı gönderip değişim istediğimi belirteyim.
Bir de araştırdıktan sonra gördüm ki tianma panellerde ghost screen sorunu yaşanabiliyormuş. Kontrol ettim bu cihaz da tianma panel. Ghost screen garanti kapsamına girer diye düşünüyorum. Umarım sorun yaşatmazlar.

Oyla:

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Herkese günaydın sağlıklı haftalar ,
Telefonu bildiğiniz gibi kutusuna kaldırmış garantiye göndermek için pazartesinin gelmesini bekliyordum. Dedim ki göndermeden tekrardan sorunu göreyim o şekilde göndereyim. Ne olsa beğenirsiniz ?
Kamera ultra geniş açı moduna geçiyor. Sorun sanırım yazılımsal. Bu süreçte telefon 2 gün kapalı kaldı. Başka hiçbir şey yapılmadı.
Videodaki 1080p 60fps çekimindeki bulanıklığın da yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Onu da gcam ile çözebilirim sanırım. Gelişmeleri yine yazacağım.
Sizlerin de yorumlarını bekliyorum..

Oyla:

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Evet arkadaşlar yine devam ediyoruz. :@
Google play'den programlar indirildi güncellemeleri yapıldı. Mi uygulamalarının güncellemelerini yaptım.
Sonrasında herşey tamam yeniden denedim çalışıyor.
Telefonu baştan başlattım sim kartı takayım diye. Yine geniş açıya geçiş yapmıyor.
Siz de deneyebilir misiniz ?
Belli ki yazılımsal bir sorun ve çözemiyorum kafayı yiyeceğim..

Oyla:
Üst Alt