Soru Redmi Note 8 Geniş Açı Kamera ve Video Bulanıklık Sorunu

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Merhaba ,
Foruma resmi olarak yeni katılsam da merak ettiğim konular için daha önceleri de ziyaret ediyordum. Bugüne nasipmiş. Öncelikle herkese selamlar.
07.04.2020 tarihinde anneme redmi note 8 cihazı aldım. Telefonu ilk açtığımda yanlış hatırlamıyorsam miui 10 sürümü vardı.
Telefon açıldığında kamera denemelerinde geniş açı kamerasının çalıştığını anımsıyorum. Portre moduna geçişte problem vardı. Kamera uygulaması donuyordu.
Sonrasında telefon güncelleme aldı ve miui 11 oldu. Telefon açılıp kapandıktan sonra portre modunda sorun kalmamıştı.
09.04.2020 tarihinde telefonu elime alıp kurcaladığımda bu sefer de geniş açı kamerasının çalışmadığını farkettim. Onun haricinde 1080p 60fps kayıtta da görüntüde bir bulanıklık mevcuttu. 1080p 30 fps veya 720p kayıtta böyle bir bulanıklık mevcut değil.
Yazılımsal olabileceğini düşünüp ilk kamera uygulamasını durmaya zorlayıp verilerini temizledim. Olmadı.
Sonrasında telefonu fabrika ayarlarına döndürüp denedim. Yine olmadı.
Pazartesi günü servise kargolamayı düşünüyorum. Kargolamadan önce sizin önerileriniz olursa onları da denemek isterim. Durum aşağıdaki videolardan görülebilir.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bulanıklık sorunu için video yükleniyor. Link aktif hale gelince onu da ekleyeceğim.

gungorce

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Güngör
Cihazım
LG G3
Konular
8
Evet arkadaşlar yine devam ediyoruz. :@
Google play'den programlar indirildi güncellemeleri yapıldı. Mi uygulamalarının güncellemelerini yaptım.
Sonrasında herşey tamam yeniden denedim çalışıyor.
Telefonu baştan başlattım sim kartı takayım diye. Yine geniş açıya geçiş yapmıyor.
Siz de deneyebilir misiniz ?
Belli ki yazılımsal bir sorun ve çözemiyorum kafayı yiyeceğim..
Merhaba redmi note 8 MIUI 10 kullanıyorum ve dediğiniz sorunları teker teker denedim. Geniş açıya geçmede sorun yok. Geniş açıda video çekimi de yaptım . Ancak sensör kalitesinden olsa gerek normal modda çekime göre biraz kalitesinin düştüğünü gözlemledim. Merak ettiğiniz başka birşey olursa deneyebilirim.

Oyla:

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Merhaba redmi note 8 MIUI 10 kullanıyorum ve dediğiniz sorunları teker teker denedim. Geniş açıya geçmede sorun yok. Geniş açıda video çekimi de yaptım . Ancak sensör kalitesinden olsa gerek normal modda çekime göre biraz kalitesinin düştüğünü gözlemledim. Merak ettiğiniz başka birşey olursa deneyebilirim.

Çok teşekkür ederim. Bendeki arayüz miui 11. Bundan mı acaba dicem ama telefon sıfırladığımda da 11 olarak açılıyor. Özellikle yüklediğim bir uygulama mı buna sebep oluyor diye google play'den yüklediğim uygulamalar sonrası denedim kamerayı.
En garanti çözüm telefonu tekrar sıfırlayıp çalışıyor mu ona bakmak sanırım. Çalışıyorsa herşeyi adım adım deneyeceğim.

Oyla:

gungorce

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Güngör
Cihazım
LG G3
Konular
8
Çok teşekkür ederim. Bendeki arayüz miui 11. Bundan mı acaba dicem ama telefon sıfırladığımda da 11 olarak açılıyor. Özellikle yüklediğim bir uygulama mı buna sebep oluyor diye google play'den yüklediğim uygulamalar sonrası denedim kamerayı.
En garanti çözüm telefonu tekrar sıfırlayıp çalışıyor mu ona bakmak sanırım. Çalışıyorsa herşeyi adım adım deneyeceğim.
Aslında bilgisayar üzerinden temiz kurulum deneyin derdim ama. Saçma bir şekilde PC üzerinden kurulum yapabilmek için bootloader açılmasını istiyorlar. Garantiniz hiç riske atmanın manası yok o yüzden. Dediğiniz gibi telefonu sıfırlayın işe yaramazsa garantiye gönderin. Hiç yıpratmaya değmez kendinizi.

Oyla:

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Ürünü bugün garantiye gönderdim. Süreçle ilgili buradan bilgilendirme yapacağım.

Oyla:

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Ürün bugün garantiden geldi. Tamir bilgisi olarak cihaza yazılım yüklendiğini aynı model cihazlarla karşılaştırma yapıldığını hata veya arıza gözlenmediğini belirtmişler.
Dedikleri gibi telefonu açtım hiçbir şey yapmadan her şeye ileri ileri diyerek kurulumunu yaptım. Kamerayı kontrol ettim çalışıyor.
Bir de telefonu yeniden başlatayım wifi bağlanayım dedim. Yeniden başlatıp denediğimde yine geniş açıya geçiş yapamıyorum ve dediğim gibi 1080P 60FPS kayıtta bulanıklık mevcut.
Pazartesi günü yine servise göndereceğim. Gelişmeleri yine yazarım.

Oyla:

gungorce

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Güngör
Cihazım
LG G3
Konular
8
Ürün bugün garantiden geldi. Tamir bilgisi olarak cihaza yazılım yüklendiğini aynı model cihazlarla karşılaştırma yapıldığını hata veya arıza gözlenmediğini belirtmişler.
Dedikleri gibi telefonu açtım hiçbir şey yapmadan her şeye ileri ileri diyerek kurulumunu yaptım. Kamerayı kontrol ettim çalışıyor.
Bir de telefonu yeniden başlatayım wifi bağlanayım dedim. Yeniden başlatıp denediğimde yine geniş açıya geçiş yapamıyorum ve dediğim gibi 1080P 60FPS kayıtta bulanıklık mevcut.
Pazartesi günü yine servise göndereceğim. Gelişmeleri yine yazarım.
Hocam merhaba
Hatayı detaylı bir şekilde video ya alıp teknik ekibe ulaştırma şansınız olsa sorunun nedenini anlarlar bence. Ama nasıl ulaştıracaksınız. Ulaştırsanız bile izlerler mi bilemiyorum. Olmadı cihaz hafızasına çekeceğiniz detaylı videoyu yükleyin. Cihazı gönderirken arıza kağıdına cihaz hafızasında çektiğiniz videodan özellikle bahsedin. Umarım bu sefer çözerler sorunu.

Oyla:

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Hocam merhaba
Hatayı detaylı bir şekilde video ya alıp teknik ekibe ulaştırma şansınız olsa sorunun nedenini anlarlar bence. Ama nasıl ulaştıracaksınız. Ulaştırsanız bile izlerler mi bilemiyorum. Olmadı cihaz hafızasına çekeceğiniz detaylı videoyu yükleyin. Cihazı gönderirken arıza kağıdına cihaz hafızasında çektiğiniz videodan özellikle bahsedin. Umarım bu sefer çözerler sorunu.

Genpa sitesi ustunden arizali cihaz kayit formunda herseyi anlattim. Umarim cozerler. Zaten bu sefer de olmazsa 3. Ye gonderip tuketici hakem heyetine gitmeyi dusunuyorum

Oyla:

gungorce

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Güngör
Cihazım
LG G3
Konular
8
Genpa sitesi ustunden arizali cihaz kayit formunda herseyi anlattim. Umarim cozerler. Zaten bu sefer de olmazsa 3. Ye gonderip tuketici hakem heyetine gitmeyi dusunuyorum
Dediğiniz gibi 3. de işiniz çözüldü çözüldü çözülmedi tüketici hakem heyetine gidin. Belki süreç uzun işler ama sonunda ya iade alırsınız ya da değişim. Her iki türlü kârda olursunuz.

Oyla:

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Ürün bugün 2. kere gönderdiğim servisten geldi. Bu sefer kargo poşetini videolu kanıtlı bir şekilde açtım ve yine tahmin ettiğim gibi arızalı şekilde geriye geldi. Servis tutanağında ürünü aktif olarak incelediklerini kamerada herhangi bir problem olmadığını yazmışlar. Telefonu ellememişler bile.
Gerekli tüm evraklarımı hazırladım. İthalatçıya ve izmir teknik servisine bir mail hazırlıyorum. Youtube'a da kargo poşeti açılış videosunu ve telefon üstünden aldığım ekran kaydı videolarını yüklüyorum. Olumlu yanıt vermezlerse tüketici hakem heyetine başvuracağım.
Buradan da servisle alakalı bir problem yaşayan olursa diye bir rehber oluşturmuş oluruz.

Oyla:

gungorce

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Güngör
Cihazım
LG G3
Konular
8
Hocam merhaba cihazın ne oldu bilmiyorum ama bende servis macerası yaşayacak gibi duruyorum. Telefonumda ışık sızması oluştu. İnternette yaşadığım bölgedeki KVK servisini araştırdım önermeyenler daha fazla. Ya İstanbul'a göndericem ya yaşadığım yerdeki KVK ya vericem. Bakalım benim başımdan neler geçecek.

Oyla:
Üst Alt