Soru Redmi Note 8 Geniş Açı Kamera ve Video Bulanıklık Sorunu

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Merhaba ,
Foruma resmi olarak yeni katılsam da merak ettiğim konular için daha önceleri de ziyaret ediyordum. Bugüne nasipmiş. Öncelikle herkese selamlar.
07.04.2020 tarihinde anneme redmi note 8 cihazı aldım. Telefonu ilk açtığımda yanlış hatırlamıyorsam miui 10 sürümü vardı.
Telefon açıldığında kamera denemelerinde geniş açı kamerasının çalıştığını anımsıyorum. Portre moduna geçişte problem vardı. Kamera uygulaması donuyordu.
Sonrasında telefon güncelleme aldı ve miui 11 oldu. Telefon açılıp kapandıktan sonra portre modunda sorun kalmamıştı.
09.04.2020 tarihinde telefonu elime alıp kurcaladığımda bu sefer de geniş açı kamerasının çalışmadığını farkettim. Onun haricinde 1080p 60fps kayıtta da görüntüde bir bulanıklık mevcuttu. 1080p 30 fps veya 720p kayıtta böyle bir bulanıklık mevcut değil.
Yazılımsal olabileceğini düşünüp ilk kamera uygulamasını durmaya zorlayıp verilerini temizledim. Olmadı.
Sonrasında telefonu fabrika ayarlarına döndürüp denedim. Yine olmadı.
Pazartesi günü servise kargolamayı düşünüyorum. Kargolamadan önce sizin önerileriniz olursa onları da denemek isterim. Durum aşağıdaki videolardan görülebilir.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bulanıklık sorunu için video yükleniyor. Link aktif hale gelince onu da ekleyeceğim.

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Benim cihazım 2. defa da geldi servisten. Olmamış şekildeydi. Tekrar detaylı bir mail yazdım ve ithalatçı dahil herkese gönderdim. İthalatçı kanalıyla da baskı yaptım ama DOA kapsamına uymadığını söylediler.
Salgının bitme sürecini bekliyorum. Tüketici hakem heyetinde hakkımı arayacağım.

Oyla:

gungorce

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Güngör
Cihazım
LG G3
Konular
8
Benim cihazım 2. defa da geldi servisten. Olmamış şekildeydi. Tekrar detaylı bir mail yazdım ve ithalatçı dahil herkese gönderdim. İthalatçı kanalıyla da baskı yaptım ama DOA kapsamına uymadığını söylediler.
Salgının bitme sürecini bekliyorum. Tüketici hakem heyetinde hakkımı arayacağım.
Geçmiş olsun hocam. Tüketici hakem heyetinden kesin sonuç alırsınız ama işte onunda bekleme olayı sıkıntı. Umarım en kısa sürede hallolur.

Oyla:

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
Keske sıfırdan rom atıp fastbootdan sonrada bootloderi kapatıp deneseydiniz..muhtemelen sizin cihazda yazılımsal sorun var..

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Keske sıfırdan rom atıp fastbootdan sonrada bootloderi kapatıp deneseydiniz..muhtemelen sizin cihazda yazılımsal sorun var..

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Açıkçası ben de dediğiniz gibi düşünüyorum fakat uğraşmak istemedim. Sıfır garantili aldığımız ürünün garantisini riske atmak doğru olmazdı.
Neden servis bunu yapmıyor onu da anlamış değilim. Ben çok kez uğraştım mail attım gittim geldim biraz da onlar uğraşsın :)

Oyla:

gungorce

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Güngör
Cihazım
LG G3
Konular
8
Açıkçası ben de dediğiniz gibi düşünüyorum fakat uğraşmak istemedim. Sıfır garantili aldığımız ürünün garantisini riske atmak doğru olmazdı.
Neden servis bunu yapmıyor onu da anlamış değilim. Ben çok kez uğraştım mail attım gittim geldim biraz da onlar uğraşsın :)
Hocam bide öyle saçma bi durum var. Telefona fastboot üzerinden rom atacaksın. Garantiden vazgeç diyorlar. Ya ben custom rom atmayacağım ki. Ya bu yöntem yerine knox tipi birşey koy Odin gibi bir yazılım hazırla. Sistemsel müdahale yapıldığı anda knox artsın bitsin gitsin. Neyse ya kimsenin umrunda olmayacak zaten. Bakarsınız cihazınıza değişim kararı çıkar. O kadar uğraşa değer :)

Oyla:

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Tekrardan selamlar arkadaşlar. Size süreçle ilgili bilgi vermek istiyorum. Başına gelecek olan varsa en azından kendi tecrübelerimi aktarmak isterim.

Genpanın telefon değişimini onaylamamasından dolayı hakkımı tüketici hakem heyetinde arayacağımı belirtmiştim.
17.06.2020 tarihinde tüketici hakem heyetine telefonun faturası ve servise gönderdiğime dair evraklarla birlikte gittim. Doldurmam için gerekli formu bana verdiler. Formda telefonu aldığınız yerin bilgileri, sizin bilgileriniz ve ücret iadesi-değişim gibi seçenekler mevcuttu. Ben telefondan memnun olduğum için değişim istedim.
Formu doldurduktan sonra 15 - 20 gün içerisinde haber geleceğini belirttiler. Bu arada telefonu teslim almadılar.

Yaklaşık 15.07.2020 tarihinde telefonumdan bilirkişi ulaştı. Telefonu kendisine götürdüm ve testlerini gerçekleştirdi. Problemin devam ettiğini görünce ve süreci 1. ağızdan dinleyince zaten haklı olduğuma o da kanaat getirdi. Kendisi değişim için olumlu rapor yazacağını ve kararın 1 - 2 hafta içerisinde çıkabileceğini söyledi.

22.07.2020 tarihinde malın yenisi ile değişimine karar verildi. Bu karar evrağına ve aşamalara e-devlet üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Bilirkişi karar çıktıktan sonra telefoncuya hemen gitmemem gerektiğini ve 15 gün beklemem gerektiğini söyledi. Çünkü 15 gün itiraz hakları varmış. Tebligat ulaştıktan 15 gün içinde itiraz etmezlerse karar direkt olarak bağlayıcı oluyormuş. Ben de 15 gün kimseyi arayıp sormadım. Onlar da itiraz etmemişler.

09.08.2020 tarihinde kararı çıktı alıp telefoncuya gittim. Durumu kendilerine aktardım. Onlar için herhangi bir problem olmadığını, telefonu İstanbul'dan toptan olarak aldıkları yerden onay almaları gerektiğini söylediler. O gün kararı toptancıya ilettiler.

Düne kadar bazı aksaklıklardan ve iletişim kopukluklarından dolayı bu karar boş yere bekledi. Telefoncunun kararı göndermesi gerektiği gibi göndermemesi, tarafıma İstanbul'daki toptancının numarasını vermemesi üzerine kendisine icra takibi başlatacağımı iletecektim fakat dün tekrardan aradığımda toptancının numarasını aldım. Kendileriyle görüşüp başvuru formunu ve kararı ilettim. Gayet anlayışlı ve güleryüzlü bir şekilde iletişim kurdular.

Distribütöre bugün ulaşacaklarını, gün içinde bu durumu da karara bağlayacaklarını belirttiler. Telefon hala bende duruyor. Yüksek ihtimalle yenisini göndermeden önce kargo isteyeceklerdir. Bugün son durumu size tekrardan iletirim.

Diyeceğim o ki arada çok fiyat farkı yoksa 50 - 100 TL gibi farklar için alacağınız telefonu kurumsal yerlerden almanızı tavsiye ederim. Tüketici hakem heyeti süreci yağ gibi akıp gitse de karara bağlandıktan sonra farklı aracılarla uğraşmak daha da yıpratıcı oluyor. Kurumsal firmaya kararı göndermeniz üzerine en azından sürekli ulaşabileceğiniz bir müşteri hizmetleri, o da olmazsa mağaza çalışanları o da olmazsa firma avukatları mevcut. Hukuki yoldan hakkınızı aramak daha kolay olacaktır.

Oyla:

sametozt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
1
Tekrardan selamlar
Bunca geçen sürecin sonunda bana yaptıkları geri dönüş ellerinde telefon olmadığı, bu yüzden değişim yapamayacaklarini ve ancak para iadesi yapabilecekleri oldu. Ben de kabul etmedim ve icraya vereceğimi belirttim. İş yoğunluğundan dolayı gidip icra islemleriyle ugrasamadim. Ardından ondan sonraki hafta kendileri geri dönüş sağladılar ve telefon bulduklarini ilettiler. Ben de değişim için telefonu geri gönderdim. Kontrollerini sağladıktan sonra bana yeni telefonu dün itibariyle gönderdiler. Yeni telefonda herhangi bir problem yok.
Diyeceğim o ki neredeyse 5 aylık bir direnişten bahsediyoruz. Vazgecmezseniz illaki bir sonuca ulaşıyorsunuz. Hukuki haklarınızı bilin ve ona göre ilerleyin.
Herkese iyi günler.

Oyla:
Üst Alt