Sohbet Redmi Note 7 Ne Zaman Türkiye'ye Gelecek?

kaiser soze

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.
Cihazım
.
Konular
14
Sıkıştırma?

"Pixel binning" görüntü sensörü üzerinde gerçekleşen donanımsal bir işlemdir. İşlemci ile bir alakası yoktur. 48MP'lik bir sensör 2x2 binning yaptığında doğal olarak çıkan sonuç 12MP'lik bir çözünürlüktür.

Mevcut sensörlerde de olan, ama şu veya bu sebeplerden kullanılmayan bir özelliktir.

Örneğin Sony Xperia Z5'te kullanılan 23MP sensörden 8MP'lik fotoğraflar üreten "oversampling" tekniğinden tamamen farklı bir konudur. Oversampling tamamen yazılımsal bir konudur.

"Pixel binning"de çözünürlük 4'te 1'e indiğinde, ışığa duyarlılık 4'kat artar.

Sensörlerin fiziksel boyutları vardır ve belirtilen çözünürlükte ışığa duyarlı nokta (piksel) bu alanı paylaşır. Aynı boyutlarda bir sensöre ne kadar çok piksel sığdırırsanız, piksel büyüklükleri de o oranda azalır.

Piksel boyutu azaldıkça da ışık hassasiyeti azalır, zira ışığı yakalayacak fiziksel alanı azalır.

Bu sensörün 48MP doğal çözünürlükteki piksel büyüklüğü 0.8 mikrometredir. Örneğin Mi A1'deki sensörün piksel büyüklüğü 1.25 mikrometredir. Bu da geri kalan her şeyi eşit kabul ettiğimizde Mi A1'in sensörünün her bir pikselinin ışığa 2.44 kat daha duyarlı olduğunu gösterir.

2x2 binning ile 1.6 mikrometre olduğunda, Redmi Note 7'nin her bir pikseli Mi A1'den 1.64 kat daha fazla ışığa hassas anlamına gelir.

Ki burada Note 7'nin çok daha geniş diyaframı ile daha çok ışık toplama konusunda yine Mi A1'den öne çıkıyor.

Kısacası gündüz bile kumlu ve patlamış fotoğraflar, gece ise bildiğin çamur üretecek 48MP eksikliğini dert etmek isteyene diyecek bir şey yoktur.

Redmi Note 7'nin Pixel 3 ve iPhone XS ile düşük ışık fotoğraf kıyaslamasını gördüm. Note 7 o seviyede değil, ama 1000 dolarlık telefonlardan da çok geride değil. Hatta binning teknolojisini kullanacak bir şekilde Google Camera port edilebilirse inanılmaz bir fotoğraf kalitesi sunacaktır.

İşte bu cihaz hakkındaki en önemli mevzu. Bilhassa fiyatını düşünürsek mükemmel olmuş. Zaten ön siparişte kapış kapış gitmiş. Ülkemizdeki sorunları da düşünecek olursak gerçekten pek çok kişi için harika bir tercih.

serdar48

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Serdar
Cihazım
Mi Note 3
Konular
6
Guaire Note 7 nin fiyatı zaten 150 dolar hocam ?
Nasıl pixel 3 veya iPhone xs ile kıyaslanır?
Xiaomi her zaman ki gibi yine Fiyat/Performans cihazı üretmişYes~~

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
430
Sıkıştırma?

"Pixel binning" görüntü sensörü üzerinde gerçekleşen donanımsal bir işlemdir. İşlemci ile bir alakası yoktur. 48MP'lik bir sensör 2x2 binning yaptığında doğal olarak çıkan sonuç 12MP'lik bir çözünürlüktür.

Mevcut sensörlerde de olan, ama şu veya bu sebeplerden kullanılmayan bir özelliktir.

Örneğin Sony Xperia Z5'te kullanılan 23MP sensörden 8MP'lik fotoğraflar üreten "oversampling" tekniğinden tamamen farklı bir konudur. Oversampling tamamen yazılımsal bir konudur.

"Pixel binning"de çözünürlük 4'te 1'e indiğinde, ışığa duyarlılık 4'kat artar.

Sensörlerin fiziksel boyutları vardır ve belirtilen çözünürlükte ışığa duyarlı nokta (piksel) bu alanı paylaşır. Aynı boyutlarda bir sensöre ne kadar çok piksel sığdırırsanız, piksel büyüklükleri de o oranda azalır.

Piksel boyutu azaldıkça da ışık hassasiyeti azalır, zira ışığı yakalayacak fiziksel alanı azalır.

Bu sensörün 48MP doğal çözünürlükteki piksel büyüklüğü 0.8 mikrometredir. Örneğin Mi A1'deki sensörün piksel büyüklüğü 1.25 mikrometredir. Bu da geri kalan her şeyi eşit kabul ettiğimizde Mi A1'in sensörünün her bir pikselinin ışığa 2.44 kat daha duyarlı olduğunu gösterir.

2x2 binning ile 1.6 mikrometre olduğunda, Redmi Note 7'nin her bir pikseli Mi A1'den 1.64 kat daha fazla ışığa hassas anlamına gelir.

Ki burada Note 7'nin çok daha geniş diyaframı ile daha çok ışık toplama konusunda yine Mi A1'den öne çıkıyor.

Kısacası gündüz bile kumlu ve patlamış fotoğraflar, gece ise bildiğin çamur üretecek 48MP eksikliğini dert etmek isteyene diyecek bir şey yoktur.

Redmi Note 7'nin Pixel 3 ve iPhone XS ile düşük ışık fotoğraf kıyaslamasını gördüm. Note 7 o seviyede değil, ama 1000 dolarlık telefonlardan da çok geride değil. Hatta binning teknolojisini kullanacak bir şekilde Google Camera port edilebilirse inanılmaz bir fotoğraf kalitesi sunacaktır.

Hocam bu tarz bilgilendirmelerinizi yeni konu olarak açsanız, konu mesajları arasında kaybolup gitmese, bizler de ihtiyaç olduğunda daha rahat ulaşabilsek çok daha güzel olmaz mıydı? :)

Bugün iphone fiyatlandırması ve vergileri üzerine 2016 yılında yazmış olduğunuz bir mesajı bulmak için yaklaşık yarım saat uğraştım whew~~

Mentalfeed

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hurşit
Cihazım
Mi a2 lite
Konular
0
Yanlış hatırlamıyorsam 27 temmuzda a2 lite tanıtıldı ben 8 Ağustos ta migrostan aldım. Şimdi beklemedeyim bende. 64 lük mi a2 ile mutluyum ama satışa çıktığı anda note7 yi satın alacağım. Bunuda elden çıkarırım isteyen varsa foruma gitsin

bayram1468

Forever
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
BAYRAM
Cihazım
Mİ 10T
Konular
7
Zahter sipariş almaya başlamış buyrun fiyatlar
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
serdar48

Çince bir siteden örnekleri gördüm. Bence faydalı bir karşılaştırma. Telefonla örnek resimler çekip yayınlanabilir, ama yanında kıyaslayacak bir şey olmadan havada kalır. Piyasadaki en iyi kamera telefonlarından ikisiyle kıyaslama yapınca insanlar ne beklemeleri konusunda daha iyi bir fikir sahibi olabilir.

Burda maksadın Note 7'nin kamerasını yarıştırmak olduğunu zannetmiyorum.

Mesela aşağıdaki örneklere bakın,

cantara hocam, spontane gelişiyor. Hiç aklımda böyle bir niyet yokken orda bir mesaja cevaben yazma ihtiyacı hissediyorum bazen. Ayrı bir konu açayım dersem de özenmekten çok uzun sürüyor.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
430
serdar48

Çince bir siteden örnekleri gördüm. Bence faydalı bir karşılaştırma. Telefonla örnek resimler çekip yayınlanabilir, ama yanında kıyaslayacak bir şey olmadan havada kalır. Piyasadaki en iyi kamera telefonlarından ikisiyle kıyaslama yapınca insanlar ne beklemeleri konusunda daha iyi bir fikir sahibi olabilir.

Burda maksadın Note 7'nin kamerasını yarıştırmak olduğunu zannetmiyorum.

Mesela aşağıdaki örneklere bakın,

cantara hocam, spontane gelişiyor. Hiç aklımda böyle bir niyet yokken orda bir mesaja cevaben yazma ihtiyacı hissediyorum bazen. Ayrı bir konu açayım dersem de özenmekten çok uzun sürüyor.
Farkındayım hocam. Mesajları yazarken de tahminim uzun sürüyordur. En azından sayısal değerleri teyit etmeden yazmadığınıza eminim Konu haline gelince daha fazla zaman alacak farkındayım ancak referans olarak kullanmak adına mesajlarınızı böyle aralarda bulmak bizleri çok uğraştırıyor. :)

Örneğin bir kaç ay sonra Note 7 satışa başlandığında kamerası ile ilgili soru sorulduğunda şu son iki mesajınızı bulmak çok zor olacak :?

brave34

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
halil
Cihazım
redmi note 5
Konular
2
SLM note 7 nın geliş tarıhı bellı oldumu acaba?

Üst Alt