Sohbet Redmi note 7 kullanıcı yorumları

amidore

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yaşar
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Memur
Konular
1
Selam, birkaç gündür RN7 alarak aranıza katıldım. Forumda telefon ile ilgili çekincelerime cevap bulmaya çalıştım, en sonunda telefonu aldım ve kullanıyorum.
En büyük çekincem yakınlık sensörü idi ve maalesef konuşma esnasında telefon kulağımda iken aramayı kapatmak veya başka bir işlem yapmak için telefonu kulağımdan çektiğimde ekranın açık ve başka menülere girmiş olduğunu görüyorum. Bunu 3 günlük telefon kullanmakta iken 4 defa yaptı.
Bu gün ise ekran resminde görüldüğü üzere kulaklık simgesi aktif olmuş (kulaklık takılı değil, hiçte takmadım) bu nedenle arama esnasında, ne ben ne de karşı taraf birbirimizi duyamıyoruz. Telefon kulaklık takılı olarak algıladığı için, ortada da kulaklık olmadığından bu hatayı yapıyor.
Şimdi bu kendiliğinden bugün oldu, çözüm için yaptıklarım 1- Kulaklık taktım arama yaptım sıkıntı yok, kulaklığı geri çıkardım belki düzelir diye, düzelmedi. 2- Resetledim telefonu, düzelmedi. 3-Kapattım bir süre sonra geri açtım, yine düzelmedi. Şimdi bu sorunu nasıl çözerim. Fabrika ayarlarına dönmem mi gerekecek?
Doğru dürüst PC suiti yokki şaun ki haliyle yedekleyip sıfırlayıp yedekten geri kurayım.
İlk defa Xiaomi telefon aldım, şuan çok pişmanım.

Sorunuma çözüm bulamadım maalesef, bende yeniden hard format atmak zorunda kaldım.
Format sonrası herşeyi tekrar kurmak çok zaman kaybettiren bir durum, adam akıllı PC suit programıda olmadığı için yedekte alamıyorum, kendi içindeki yedek programı bile tüm uygulamaları yedeklemiyor. Uzun yıllar Huawei kullanıyordum, değişiklik olsun diye maceraya atıldım, benim için Xiaomi hayal kırıklığı oldu.

Zwilling

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Samsung S20 FE
Konular
29
iyi akşamlar..malesef bende 3 gün önce n11 den hemde xiaomi türkiye garantili telefon aldım(redmi note 7) ama telefon internet tarayicisindayken kendiliginden kapanip-aciliyor ve bu surekli bu sekilde devam etti...genpa servisine götürdüm yazilim attik dediler ayni sorun devam etti n11 i aradim servisin raporda ürünün iadesi veya degismesi uygun olur ibaresini kullanmasi gerektigini yoksa iade alamicagimi soyledi tekrar servise gittim serviste boyle yazamicagini soyledi anlicaginiz sifir aldigimiz bide garantisine ve siteye guvenerek aldigimiz urunden paramizla rezillik yaşıyorum..benden tavsiye n11 falan hic bulasmayin
Benzer sorun bende de oldu, ancak dikkat ettim de bazı siteler de yapıyor bunu. Aynı gün içinde üç kez kapanıp açıldı, ikisi aynı sayfada oldu. Daha sonra olmadı. Yakınlık sensörü sorunu ise bende bazen bildirim çubuğunu aşağı çekiyor. Başka bir soruna rastlamadım.

ozmopolitan21

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ozan
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
1
Urunu iade almicak buyuk ihtimalle satici..mecburen hakem heyetine gidicem sonucta ayipli mal kapsaminda...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yazılım atıldığı halde aynı sorun devam ediyorsa, örneğin atıyorum tarayıcı uygulamasi gpu yani grafik islemcisini kullanıyordur haliyle problem grafik islemcidedir. Tüketici hakem heyetine basvurun. Bilir kisi sizden 2-3 gün kadar cihazi teslim alicak. Dava süresinde telefon elinizde olucak. Bu sekilde sorunu cozersiniz. Haricinde teknoloji şans işi maalesef..

N11 haricindeki butun e alisveris siteleri urunu kolaylikla iade aliyorlar..birtek bu site de sorun cikip malesef hakem heyetine kadar işi uzatiyorlar...

edy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ediz
Cihazım
xiaomi
Konular
4
Benim Yaşadığım sıkıntı şöyle dile getireyim. Xiaomi Mi Note 3 de de aynı sorun vardı. SD660 6 gb ram 64 gb dahili hafızalı 12 mp çift kamerası yer alıyordu. Video çekip instagrama yükleyince inanılmaz derece video da bozulma yaşıyorum bu her iki cihazda da mevcuttu hiç bir şekilde kaliteli bir video yüklemesi yapamıyorum. Arada Mi 8 Se kullandım sd710 lu o bu iki cihazdan da daha kaliteli bir şekilde instagram yükleme yapabiliyordu ve düşük ışıkda hem foto hem de video da başarılıydı. Şu anda tek üzüldüğüm iki konu var düşük ışıkta aşırı derece kumlanma sorunu ve yine video çektikten sonra video nun aşırı derece bozulması gcamda çekilde yine aynı sorunlar var. Tabi F/P ürünü bu kadar beklentimi yüksek tutmak anlamsız olur ama bu kadar da kötü olamaz yani. Şu anda video çekimi daha iyi olan bir cihaz arayışına girdim resmen bir de şöyle bir durum var bu tüm serilerde var sanırımv xiaomi hiç bir video da sesleri düzgün bir şekilde kayıt alamıyor sesler hep birbirine giriyor cihazlarda kullanılan ya mikrofonlar çok kötü kalitede ya da yazılımsal bir durum. buna çözüm bulan veya önersi olan varsa paylaşabilir mi ?

Yeumyang

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Yeumyang
Cihazım
Xiaomi redmi 7
Konular
5
Bu telefonda volte özelliği yok mu şebeke sorunu yaşıyorum 3g ye düşünce telefon doğru düzgün çekmiyor dolayısıyla konuşurken ses net gitmiyor karşı tarafa

amidore

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yaşar
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Memur
Konular
1
Batarya sorunu ile alakalı diğer konuya yazdım, gece 12 de full şarlı iken fişten çektiğim telefon 7saat sonra sabah elime aldığımda %8 gibi bir pil tükettiğini gördüm, bence çok fazla pil tüketimi var.
Ayrıca yakınlık sensör hatası hala devam ediyor bende, bugün sabahtan itibaren yaptığım konuşmaların nerede ise tamamında konuşma anında, çağrıyı beklemeye almalar, notlar uygulamasına girmeler, üst bildirim çubuğunu çekmeler gibi sıkıntılar yaşadım. Forumda anlatılan yakınlık sensör çözümlerini uyguladığım halde (root olmadığı için system/build.prop çözümünü uygulayamadım), yani aldığım günden beri (1 hafta) telefonu sorunsuz kullanmak nasip olmadı.
Bakalım düzelir umarım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-07-22-07-21-03-287_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2019-07-22-07-21-03-287_com.miui.securitycenter.png
    68,8 KB · Görüntüleme: 19

Zwilling

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Samsung S20 FE
Konular
29
Telefonum roootsuz ve tek sorunum, arada bir arama esnasında bildirim çubuğunun aşağı inmesi. Şarj konusunda da geceden sabaha yüzde 1 ya da 2 iniyor en fazla. Siz mi çok şanssızsınız, ben mi çok şanslıyım anlamadım? facepalm~~

amidore

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yaşar
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Memur
Konular
1
Telefonum roootsuz ve tek sorunum, arada bir arama esnasında bildirim çubuğunun aşağı inmesi. Şarj konusunda da geceden sabaha yüzde 1 ya da 2 iniyor en fazla. Siz mi çok şanssızsınız, ben mi çok şanslıyım anlamadım? facepalm~~

Bence siz çok şanslısınız clap~~

scanman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gürsel
Cihazım
Redmi note 7
Konular
2
Pil tüketiminde azalis olacaktır zaten karanlık mod ile.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam karanlık modda pil tükeminde azalış olması için panelin amoled olması lazım diye biliyorum. IPS lcd ekranlarda karanlık ya da açık renk olması fark etmiyor. Amoled ekranlarda siyah pikseller kapalı olduğu için pil tüketimini olumlu yönde etkiliyor. Lcd ekranlar ise arkadan aydınlatmalı. Ekran siyah da olsa beyaz da olsa tüm ekran aydınlatılıyor.

cerenmelisa

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ceren
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
1
genel olarak 10 numara telefon. pubgde kasmıyor ama discord açıkken telefonla uğraşırken biraz ısınıyor pubg girince ise alev alıyor. şarjı iyi oyun oynadığım halde günü kurtarıyor. kamera bir iPhone olmasa da güzel. renkler çok canlı olduğu için gerçekçi durmuyor fotoğraflar.

Üst Alt