Selam, birkaç gündür RN7 alarak aranıza katıldım. Forumda telefon ile ilgili çekincelerime cevap bulmaya çalıştım, en sonunda telefonu aldım ve kullanıyorum.
En büyük çekincem yakınlık sensörü idi ve maalesef konuşma esnasında telefon kulağımda iken aramayı kapatmak veya başka bir işlem yapmak için telefonu kulağımdan çektiğimde ekranın açık ve başka menülere girmiş olduğunu görüyorum. Bunu 3 günlük telefon kullanmakta iken 4 defa yaptı.
Bu gün ise ekran resminde görüldüğü üzere kulaklık simgesi aktif olmuş (kulaklık takılı değil, hiçte takmadım) bu nedenle arama esnasında, ne ben ne de karşı taraf birbirimizi duyamıyoruz. Telefon kulaklık takılı olarak algıladığı için, ortada da kulaklık olmadığından bu hatayı yapıyor.
Şimdi bu kendiliğinden bugün oldu, çözüm için yaptıklarım 1- Kulaklık taktım arama yaptım sıkıntı yok, kulaklığı geri çıkardım belki düzelir diye, düzelmedi. 2- Resetledim telefonu, düzelmedi. 3-Kapattım bir süre sonra geri açtım, yine düzelmedi. Şimdi bu sorunu nasıl çözerim. Fabrika ayarlarına dönmem mi gerekecek?
Doğru dürüst PC suiti yokki şaun ki haliyle yedekleyip sıfırlayıp yedekten geri kurayım.
İlk defa Xiaomi telefon aldım, şuan çok pişmanım.