Sohbet Redmi note 5 pro cepport bilgisi

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Ya resmi giriş yapar ve bize 625'li, kötü kameralı, band20'si olamayan modeli getirirse? Bu durumda da iyi cihaza ulaşma şansımız kalmaz. :(
Ama ciddi bi adaletsizlik var ortada.
Bir ülkeye iyi olan gidiyor diğerine kötü olan. Yani ne mantıkla bu böyle. Sen daha iyilerine layıksın sende bununla idare et demek gibi. Öz evlat üvey evlat muamelesi görecek ülkeler.
Acaba bu telefona özel bir durum mu yoksa artık çıkacak her telefonda mı bu böyle olacak asıl soru da bu bence

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Ama ciddi bi adaletsizlik var ortada.
Bir ülkeye iyi olan gidiyor diğerine kötü olan. Yani ne mantıkla bu böyle. Sen daha iyilerine layıksın sende bununla idare et demek gibi. Öz evlat üvey evlat muamelesi görecek ülkeler.
Acaba bu telefona özel bir durum mu yoksa artık çıkacak her telefonda mı bu böyle olacak asıl soru da bu bence

Evet bir bakıma üvey evlat muamelesi gören ülkeler var... Redmi Note 4 modellerinde de karışıklık vardı. Redmi note serisine has bir durum gibi görünüyor fakat umarım bundan sonraki modeller bu şekilde olmaz.

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Evet bir bakıma üvey evlat muamelesi gören ülkeler var... Redmi Note 4 modellerinde de karışıklık vardı. Redmi note serisine has bir durum gibi görünüyor fakat umarım bundan sonraki modeller bu şekilde olmaz.
Hocam bi de bakmışsınız amiral gemilerde de böyle yapmaya başlamışlar
Gerçekten hangi bakımdan bakarsak bakalım bana göre saçma sapan bir politika.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam bi de bakmışsınız amiral gemilerde de böyle yapmaya başlamışlar
Gerçekten hangi bakımdan bakarsak bakalım bana göre saçma sapan bir politika.

Yok hocam amiral gemilerinde yapmayacaklardır ama Redmi Note 6 serisi için pek umutlu değilim :D

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Yok hocam amiral gemilerinde yapmayacaklardır ama Redmi Note 6 serisi için pek umutlu değilim :D
Redmi note 6 serisi artık bi 20 farklı model ile çıkar hayır yani böyle yaparak güncellemelerde zorlamayacaklar mı? Her güncellemeyi telefona özel yapmak zorunda kalmayacaklar mı? Eskiden haftada bir,iki haftada bir gelen güncelleme bu kafayla 2 ayda bir gelmeye başlar.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Redmi note 6 serisi artık bi 20 farklı model ile çıkar hayır yani böyle yaparak güncellemelerde zorlamayacaklar mı? Her güncellemeyi telefona özel yapmak zorunda kalmayacaklar mı? Eskiden haftada bir,iki haftada bir gelen güncelleme bu kafayla 2 ayda bir gelmeye başlar.

Yazılım da ayrı sorun tabi... Birinin romu diğerine uymuyor. Çok başımız ağrıyacak hocam çoook ;(

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Yazılım da ayrı sorun tabi... Birinin romu diğerine uymuyor. Çok başımız ağrıyacak hocam çoook ;(
Ortam ful bilgi kirliliği kaynayacak. Allah yardımcımız olsun

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Aslında ben şu şekilde düşünüyorum. Note 5 ve Note 5 Pro iki farklı cihaz var. Biz sondaki Pro ibaresini kaldıralım, sonuçta 636 ile çıkan Note 5 de var yani bu durumda Pro ibaresi bir anlam ifade etmiyor. Bizin bakacağımız tek nokta var, işlemci. 625 mi 636 mı olacaktır. X ülkesinde 636 lı Note 5 çıktı ama o model Y ülkesinde Note 5 Pro olarak tanıtıldı diyerek kafamızı karıştırmaya gerek yok. Eğer 636 işlemcili Note 5 i (Pro ibaresi kullanmıyorum artık iki cihaz da Note 5 benim için) global pazarda satacaklarsa Global romu olacak demektir. Burada bakmamız gereken pro değil ama 636 vs değil bence. Pro ibaresini görmezden gelip 636 işlemcili cihaz hangi ülkede satılıyor, 625 hangi ülkede satılıyor buna bakmak. Son olarak da 636 lı 20mp kameralı cihazın model kodunu bulup ülkemize bundan getirmek. Ne kadar karışık görülse de böyle bakınca gayet kolay algılanıyor. Bir rehberde de bunlara ek çin ve global rom ayrımı yaparsak (çin cihazına global rom atınca kamera çalışmıyor, bu nedenle global pazarda hangisi satılıyor dedim. Yüksek versiyon sadece çinde satılıyor olsa bile getirmemeliyiz) bütün sorunlarımız çözülmüş olacaktır.

gozdemir

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökay
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
9
Hocam dün Tayland'da Redmi Note 5 tanıtıldı. Bugün de İspanya'da tanıtılacak. Eğer bu modellerde farklı olursa hiç içinden çıkamayacağız :(

İki arkadaşın redmi note 5 satın aldığını var sayalım. Biri 625 diğeri 636 kullanacak. Biri 20mp fotoğraf çekecek diğeri 13. Biri orijinal global rom kullanacak diğeri fake rom. Birinde Band 20 desteği olacak diğerinde olmayacak vs. İkinci cihazı alan kullanıcı ciddi anlamda mağdur olacak gibi görünüyor. Güzel bir rehber hazırlamamız lazım...
Anlaşılan iş dengesizce bir hal almış umaram iş içinden çıkabilir herkes

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
Aslında ben şu şekilde düşünüyorum. Note 5 ve Note 5 Pro iki farklı cihaz var. Biz sondaki Pro ibaresini kaldıralım, sonuçta 636 ile çıkan Note 5 de var yani bu durumda Pro ibaresi bir anlam ifade etmiyor. Bizin bakacağımız tek nokta var, işlemci. 625 mi 636 mı olacaktır. X ülkesinde 636 lı Note 5 çıktı ama o model Y ülkesinde Note 5 Pro olarak tanıtıldı diyerek kafamızı karıştırmaya gerek yok. Eğer 636 işlemcili Note 5 i (Pro ibaresi kullanmıyorum artık iki cihaz da Note 5 benim için) global pazarda satacaklarsa Global romu olacak demektir. Burada bakmamız gereken pro değil ama 636 vs değil bence. Pro ibaresini görmezden gelip 636 işlemcili cihaz hangi ülkede satılıyor, 625 hangi ülkede satılıyor buna bakmak. Son olarak da 636 lı 20mp kameralı cihazın model kodunu bulup ülkemize bundan getirmek. Ne kadar karışık görülse de böyle bakınca gayet kolay algılanıyor. Bir rehberde de bunlara ek çin ve global rom ayrımı yaparsak (çin cihazına global rom atınca kamera çalışmıyor, bu nedenle global pazarda hangisi satılıyor dedim. Yüksek versiyon sadece çinde satılıyor olsa bile getirmemeliyiz) bütün sorunlarımız çözülmüş olacaktır.

aynen oyle hocam modelin bi onemi kalmiyor cipset ve donanim birebir ayniysa kurarsin romu belki kernel atmak gerekebilir bi ihtimal oda.
lg thrill 4g ile optimus 3d birebir ayni cihazdi mesela ama yazilimlari sacma sapan bi sekilde farkliydi. 18 saat ugrasip defalarca rom yukleyerek sabirla ayni aeyleri tekrar ederek optimus 3d ye cevirmeyi basarmistim ama sonradan baskanbi bir cihaza denedim olmadi:) cok sikintili olacak buda

Üst Alt