Soru Redmi note 5 AI ve cepport yada miui türkiye hakkında

umut96

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
umut can
Cihazım
redmi note 5
Konular
8
Arkadaşlar öncelikle merhaba herkese, umarım sorunlarıma çare bulabilirim.

Ben yukarıda verdiğim bağlantı üstünden yani kısacası miui Türkiye üzerinden bu telefonu almak istiyorum. Fakat aklımda birkaç adet soru var. Öncelikle ben bu link üzerinden aldığım zaman herhangi bir yükleme yapmama veya garantisi için kvk ile bir işlem gerçekleştirmeme gerek var mı? Veya bu siteden alıp bir sorun çıktığında kvk şubesine götürüp bir işlem gerçekleştiren var mı? Aklıma geldikçe sizinle bir kaç soru daha paylaşacağım ama öncelikle bu sorunlar beni düşündürüyor. Çok teşekkür ederim şimdiden. Eğer sorularıma çare bulabilir isem pazartesi günü almayı düşünüyorum, teşekkürler.

sunqfu

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sunqfu
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Note 5 AI adlı bir sürüm yok bildiğim kadarıyla. Redmi Note 5 (Global - ) ve Hindistan için ise Redmi Note 5 Pro sürümleri var ( India - )

Redmi Note 5 AI, Note 5 pro ile aynı romu kullanıyor ikisininde kodu whyred olarak geçiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oyla:

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
teşekkürler tavsiye için dostum yardımların çok mutlu etti beni . Ara sıra sorular aklıma geldikçe burayı yeşillendireceğim :) umarım buralarda olursunuz siz ve diğer forumdaşlar.
Gören ve bilgisi olan herkes yardımcı olmaya çalışacaktır.
Sorabilirsiniz sorularınızı :)

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

hakangur15

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
REdmi
Konular
0
Redmi Note 5 AI, Note 5 pro ile aynı romu kullanıyor ikisininde kodu whyred olarak geçiyor.

Note 5 AI diye bir sürüm yok piyasada. Bence bu bazı firmaların pazarlama politikası sadece.

Linklerden ulaşılabilir Redmi Note 5 sürümlerine :)

Oyla:

sunqfu

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sunqfu
Cihazım
Mi 8
Konular
11

Note 5 AI diye bir sürüm yok piyasada. Bence bu bazı firmaların pazarlama politikası sadece.

Linklerden ulaşılabilir Redmi Note 5 sürümlerine :)

Note 5 olarak geçiyor zaten AI takısı cihazın kamera yazılımının AI ile güçlendirilmesinden geliyor.

Cihaz birebir bu
Bu da özellikleri

Oyla:

hakangur15

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
REdmi
Konular
0
Note 5 olarak geçiyor zaten AI takısı cihazın kamera yazılımının AI ile güçlendirilmesinden geliyor.

Cihaz birebir bu
Bu da özellikleri

Ben ülkemiz için olan versiyondan bahsediyorum. Ki göreceğiniz üzere Malaysia'da da AI versiyonu mevcut değil. GSareana ile özel bir platform ve pek çok bilgi eksik giriliyor çoğu zaman.

AI tam anlamıyla bir satış politikası firmaların orijinali Redmi Note 5 yani sonuçta, nam-ı diğer global versiyon.

Oyla:

wymondstar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
0
Cihaz bizde mevcuttur. Hiçbir sıkıntısı olmadığı gibi cepport istanbul şubesinden elden alınmıştır. Global versiyon ibaresi bulunmaktadır.

Oyla:

sunqfu

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sunqfu
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Ben ülkemiz için olan versiyondan bahsediyorum. Ki göreceğiniz üzere Malaysia'da da AI versiyonu mevcut değil. GSareana ile özel bir platform ve pek çok bilgi eksik giriliyor çoğu zaman.

AI tam anlamıyla bir satış politikası firmaların orijinali Redmi Note 5 yani sonuçta, nam-ı diğer global versiyon.

Aslında aynı şeyleri söylüyoruz. Cihaz normal Redmi Note 5 ama AI kelimesinin vurgulanması kamerasının AI ile desteklenmesinden kaynaklanıyor. Note 5 Pro ile aralarında ki farklardan birisi bu. Satıcılar da buna istinaden AI diye satıyor.

Oyla:

hakangur15

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
REdmi
Konular
0
Aslında aynı şeyleri söylüyoruz. Cihaz normal Redmi Note 5 ama AI kelimesinin vurgulanması kamerasının AI ile desteklenmesinden kaynaklanıyor. Note 5 Pro ile aralarında ki farklardan birisi bu. Satıcılar da buna istinaden AI diye satıyor.

Buraya bakarsanız AI denilen versiyonun Global Versiyon olduğunu ve AI Fotoğraf destekli olmasına rağmen Main Camera ve Selfie Camera gibi bölümlerde Hindistan için üretilen Pro versiyonundan daha düşük özelliklere sahip olduğunu göreceksiniz. ( Ayrıca bakınız: - Redmi Note 5 [Pro] Front - Camera bölümü)

AI denilen sürüm Global Versiyon aslında. Hindistan sürümü AI'den kamera bakımından daha üstün ancak Band 20 vb desteklenmediği için Hindistan sürümü olan Pro'yu almak uzun vadede sorun yaratacaktır. Bu yüzden en makul seçim Global Versiyon olan Redmi Note 5'i almaktır.

Oyla:

sunqfu

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sunqfu
Cihazım
Mi 8
Konular
11

Buraya bakarsanız AI denilen versiyonun Global Versiyon olduğunu ve AI Fotoğraf destekli olmasına rağmen Main Camera ve Selfie Camera gibi bölümlerde Hindistan için üretilen Pro versiyonundan daha düşük özelliklere sahip olduğunu göreceksiniz. ( Ayrıca bakınız: - Redmi Note 5 [Pro] Front - Camera bölümü)

AI denilen sürüm Global Versiyon aslında. Hindistan sürümü AI'den kamera bakımından daha üstün ancak Band 20 vb desteklenmediği için Hindistan sürümü olan Pro'yu almak uzun vadede sorun yaratacaktır. Bu yüzden en makul seçim Global Versiyon olan Redmi Note 5'i almaktır.
Öncelikle AI vesiyonun global versiyon olduğunu zaten söylüyorum cihazlar birebir aynı. Ülkemizde AI özellikleri vurgularak satıldığı için AI takısı aldığını belitiyorum ben. Ve cihazın fotoğraf kabiliyeti Hindistan pazarına sunulan Redmi Note 5 Pro ya göre kat kat iyidir cihazların kameraları hiçbir zaman megapixel büyüklüğüne göre karşılaştırılmamalıdır. Dual Pixel teknolojisi olsun, sensörün mikron büyüklüğü olsun, diyafram açıklığı olsun bunlara her zaman daha önemlidir.

Oyla:

Furkan35

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi note5
Konular
5
Arkadaşlar öncelikle merhaba herkese, umarım sorunlarıma çare bulabilirim.

Ben yukarıda verdiğim bağlantı üstünden yani kısacası miui Türkiye üzerinden bu telefonu almak istiyorum. Fakat aklımda birkaç adet soru var. Öncelikle ben bu link üzerinden aldığım zaman herhangi bir yükleme yapmama veya garantisi için kvk ile bir işlem gerçekleştirmeme gerek var mı? Veya bu siteden alıp bir sorun çıktığında kvk şubesine götürüp bir işlem gerçekleştiren var mı? Aklıma geldikçe sizinle bir kaç soru daha paylaşacağım ama öncelikle bu sorunlar beni düşündürüyor. Çok teşekkür ederim şimdiden. Eğer sorularıma çare bulabilir isem pazartesi günü almayı düşünüyorum, teşekkürler.
Dostum bende yeni note 5 aldım siyah renk açısından hoşuma gidiyor telefona yakışıyor. Cihazı açarken üstünde KVK ibaresi vardı telefoncuya bizzat sordum bir sıkıntı olduğuna KVK bakıyor mu diye evet dedi. Cihazın kendisi de gayet güzel zaten arastirdiysan biliyorsundur

Oyla:
Üst Alt