Soru Redmi Note 4 Miui 10 Ne Zaman Gelecek?

• Konbuyu başlatan PyhX
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 342
  • Görüntüleme 25K

PyhX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
:)
Cihazım
Redmi Note 4 SD
Konular
46
Çoğu cihaza verilen miui 10 redmi note 4 e hala verilmemesi ve üstüne üstlük hala 9.6.3 gibi güncellemeler vermesi çok saçma değil mi? Festival haftası falan bahane bence, 12sinde gelecek diyorsunuz ancak bana pek gerçekçi gelmiyor 2019 başlarına kadar bekleyeceğiz galiba?

Sametkrks

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Redmi not 4x
Konular
38
Ben sadece şu portre modu gelsin yeter istyrm umarım seneye gelmez miui10

Oyla:

umit35izm

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ümit
Cihazım
Redmi Note 2
Konular
5
Yazılım konusunda katılıyorum kısmen size. Ama bu güzel özellikleri, makul bir fiyata sunan firmaya sizce de biraz sert girişmiyor musunuz? :) Doğrudur. Acemice ve saçma sapan hatalar var. Ama bu yüzden de yerin dibine batırmayalım. Bunu obsesif sayılacak derecede hassas biri olarak söylüyorum.

Umarım ilerleyen zamanlarda bunlar çözülür.

Makul fiyat dediğiniz ürünler redmi note serisi sanırım. Güzel özellikler konusunda tartışabiliriz. Bütçemize göre daha uygun olduğu kesin ama özellik olarak çok da iyi değil bence. Kameraları, ekran kartı ve işlemcisi eh işte seviyesinde. Ekran deseniz biraz güneşte görmek mümkün değil. Batarya ve Ram konusunda iyi diyebilirim. Sonuçta istedikleri rakam ürettikleri mala göre normal.
Yazılıma gelince; kimse onlardan her hafta yeni sürüm çıkarmalarını istemiyor. 3 yılı geçti xiaomi kullanıyorum. Adamların stabil diye yayınladıkları versiyonlar da bile birsürü hata oluyor. Sonuçta cep telefonu denen cihaz sadece donanım olarak değil yazılımı ile birlikte satılıyor. Samsung, Apple, Sony yada Lg heray yeni sürüm mü yayınlıyorlar? Miui 9 versiyonu için stabil bir tane sürüm olur, 10 çıkınca onada bir sürüm yayınlarsın. Miui 9 un tam 10 tane stabil versiyonu var. Bu saçmalıktan başka birşey değil. Sistem uygulama güncelleyici var sonuçta, uygulama güncellemelerini ordan veriyorsun.
Kişisel kanaatimdir, xiaomi sadece bu yazılımsal sorunlardan dolayı olması gereken yerde değil, şuan 5000 tl ye yakın fiyatı olan ürünü var ve ne acıdır ki o da aynı yazılımı kullanıyor....

Oyla:

Mervan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
Tekrar edeyim. Yazılım konusunda kısmen katılıyorum size. Kısmen dememdeki sebep de şu. Saçma sapan buglar var. 1 ayı geçti 10 yayınlandığından beri. Hala ufak bir güncellemeyle de olsa bunları düzeltemediler. Bu yüzden yerin dibine sokamam. Dediğim gibi acemice ve saçma sapan buglar. Ama hadi hurraaaa Allah cezanı versin Xiaomi yaklaşımı gösteremem. O dünya devi dediğimiz bir marka, amiral gemisi telefonuna sadece bir güncelleme vererek beni Lolipop 5.0.1'de bıraktı. 5.1 bile değil... İşte ben bu yoldan geçtim.

Makul fiyat dediğim modeller de Note serisiyle kısıtlı değil. Arkadaşlarım üst seviye modellerini kullanıyor. Mi6 mesela... Bataryaysa batarya, ekran kalitesiyse ekran kalitesi, şekil şemal, ram, işlemci vs... Abi aynı seviyede telefonu piyasa kazıkçıları 3000 TL'den satıyorken biz Mi6'yı 1900 TL gibi bir fiyata almıştık. 2 sene olmak üzere. Kamerası dışında bir eksiği yok. Tam olarak istediğiniz ne ki zaten Xiaomi'den. 2000 TL'ye telefon satıp yüzde yüz kusursuz olmasını mı?

Gene üst düzey bir markanın tableti var elimde. İsmini meyveden alıyor paşalar. 4 yıldır güncelleme alır. Çok çok az bug var. Ama gel sen onu bir de bana sor. 8, 9, 10, 11 ve en son 12 sürümünü aldım. 8. sürümüyle birlikte bana "Birader şunu bir değişsen mi?" dedi. Şuan 12. sürümde "Evladım bu aleti çöpe atıp yenisini aldın aldın yoksa böyle süründürürüm adamı." diyor. Alette bug yok. Ama kağnı gibi. Planlı eskitmelerine tükürdüğüm... Hangisi daha makul? Yazılımda bugların olması mı? Bug olmasın ama kağnı olmasına razıyım diyorsanız başka tabi.

Xiaomi babamın oğlu değil. Çinlileri de sevdiğim söylenemez. Ama yazılımda hatalar var deyip çöpe atmayı da biraz abartı olarak görürüm.

Son olarak tekrar edeyim de yanlış anlamayın. Yazılım konusunda beklentiye girmeyin demiyorum. En doğal hakkınız. Böyle bir acemilik yapılıyorsa bile birkaç gün içinde ufak güncellemelerle düzeltilmesi lazım. Aleti aldım alalı her güncellemede ayrı bir bug. Rezalet. Ama çöp değil.

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Tekrar edeyim. Yazılım konusunda kısmen katılıyorum size. Kısmen dememdeki sebep de şu. Saçma sapan buglar var. 1 ayı geçti 10 yayınlandığından beri. Hala ufak bir güncellemeyle de olsa bunları düzeltemediler. Bu yüzden yerin dibine sokamam. Dediğim gibi acemice ve saçma sapan buglar. Ama hadi hurraaaa Allah cezanı versin Xiaomi yaklaşımı gösteremem. O dünya devi dediğimiz bir marka, amiral gemisi telefonuna sadece bir güncelleme vererek beni Lolipop 5.0.1'de bıraktı. 5.1 bile değil... İşte ben bu yoldan geçtim.

Makul fiyat dediğim modeller de Note serisiyle kısıtlı değil. Arkadaşlarım üst seviye modellerini kullanıyor. Mi6 mesela... Bataryaysa batarya, ekran kalitesiyse ekran kalitesi, şekil şemal, ram, işlemci vs... Abi aynı seviyede telefonu piyasa kazıkçıları 3000 TL'den satıyorken biz Mi6'yı 1900 TL gibi bir fiyata almıştık. 2 sene olmak üzere. Kamerası dışında bir eksiği yok. Tam olarak istediğiniz ne ki zaten Xiaomi'den. 2000 TL'ye telefon satıp yüzde yüz kusursuz olmasını mı?

Gene üst düzey bir markanın tableti var elimde. İsmini meyveden alıyor paşalar. 4 yıldır güncelleme alır. Çok çok az bug var. Ama gel sen onu bir de bana sor. 8, 9, 10, 11 ve en son 12 sürümünü aldım. 8. sürümüyle birlikte bana "Birader şunu bir değişsen mi?" dedi. Şuan 12. sürümde "Evladım bu aleti çöpe atıp yenisini aldın aldın yoksa böyle süründürürüm adamı." diyor. Alette bug yok. Ama kağnı gibi. Planlı eskitmelerine tükürdüğüm... Hangisi daha makul? Yazılımda bugların olması mı? Bug olmasın ama kağnı olmasına razıyım diyorsanız başka tabi.

Xiaomi babamın oğlu değil. Çinlileri de sevdiğim söylenemez. Ama yazılımda hatalar var deyip çöpe atmayı da biraz abartı olarak görürüm.

Son olarak tekrar edeyim de yanlış anlamayın. Yazılım konusunda beklentiye girmeyin demiyorum. En doğal hakkınız. Böyle bir acemilik yapılıyorsa bile birkaç gün içinde ufak güncellemelerle düzeltilmesi lazım. Aleti aldım alalı her güncellemede ayrı bir bug. Rezalet. Ama çöp değil.
Tabletteki pahalı olan "ölme ama sürün" durumu en azından xiaomi de uygun fiyatlı diyorsun... :)

Genel anlamda sana katılıyorum. Yes~~

Oyla:

ebakir_54

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ergin Bakır
Cihazım
Redmi 4A
Konular
1
stabil sürüm ekimin 3.haftası gelecek hocam redmi note 4 lere .. geçen yayınlamışlar hafta hafta görmüştüm bir yerde
Benim cihaz Redmi 4A daha önce yayınladıkları döküm de benim cihaz Ekşmin 2. Haftası diye gözüküyordu henüz gelmedi.

Oyla:

umit35izm

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ümit
Cihazım
Redmi Note 2
Konular
5

Aslında genel olarak aynı şeyleri söylüyoruz ama farklı yönlerden yaklaşıyoruz sanırım.

Donanım konusu tercih meselesidir. Xiaomi'nin diğer markalardan daha uygun fiyatta olduğu muhakkak. Bütçene göre Redmi serisini yada Mi serisini seçersin. Donanım konusunda kusursuz olmasını beklemek saçmalamak olur. Samsung'un daha pahalı sattığı ürüne 1.5 gb ram koyduğu, ekran ve kamera dışında Redmi Note 4x'in yanına bile yaklaşamayacağı birçok modelinin olduğu piyasadan bahsediyoruz. Vestelin çöpe bile atmaya değmez modellerine aynı fiyatları istediğini de görüyoruz ayrıca. Telefonlarımız donanım ve kalite olarak asla çöp değildir.

Yazılım konusunda ise düşüncelerim aynı. Tüm markaların yazılımları geliştirip yükselterek telefonları donanım olarak yetersiz hale getirip yeni cihaz almak zorunda bırakmaları tamamen pazarlama politikası.. Ama benim bahsettiğim bu değil çünkü bunu hepsi yapıyor. Google bile android güncellemeleri ile telefonların ebesini belliyor.

Şikayet ettiğim konu enterasan şekilde acemi davranışları. Redmi Note 2 telefonumu üç yıl önce almıştım. Miui 6 dan başladık miui 9 a kadar geldi. Android sürümü aynı 5.0.1, sadece görsel değişikler gösteren miui versiyonları. Note 4x'i geçen yıl aldım. Miui 8 den 9 a sonra da 10 a geçti. Android 6 dan 7 ye çıktı orda kaldı, yine değişen sadece görsellik...
Sistem uygulamaları güncellemelerini zaten yapıyorsun uygulama ile. 20 sürüm oldu miui 10 da, hala karalı sürüm çıkmıyorsa bir saçmalık vardır ortada. Adam salı-çarşamba günü testerlara dağıtıyor cuma günü herkese veriyor sürümü. 2 günde kim ne kadar kullanacakta neyi anlayacak allah aşkına. Biz cuma alıyoruz 2-3 gün kullanıp hataların bildirimini yapıyoruz. Zaten pazartesi-salı günü oluyor. eeee bu adam ne ara bunları düzeltipte salı-çarşamba yeni sürüm gönderiyor test edenlere... Sürümü test edenlere dağıt kardeşim kullansınlar bir-iki hafta, ciddi hatalara varsa düzeltirsin bu arada sonra halka açık dağıt. Biz bir ay falan kullandıktan sonra da kararlı sürümü yayınla... Bu bu kadar zor mu? Kim seni zorluyor her hafta sürüm çıkar diye. Bu anlamsız koşurturma sırasında çıkardığın kararlı sürümler bile kararsız oluyor sonuçta.. Kızdığım konu itibarlarını nedensiz şekilde zedelemeleri..

Oyla:

Sametkrks

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Redmi not 4x
Konular
38
Benim cihaz Redmi 4A daha önce yayınladıkları döküm de benim cihaz Ekşmin 2. Haftası diye gözüküyordu henüz gelmedi.
Hiç sorma redmi not4 x telefonum ona bile hala gelmedi miui 10 kasim ayında gelir diyorlar kesin bir birliği yok ortada

Oyla:

pendroz

Kardan Adam
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
250
Bugün yarın gelir

Oyla:

Sametkrks

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Redmi not 4x
Konular
38
Vala şükür ya insllah geldiğine deger

Oyla:

Syan40

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
20 Ocak 2018
Konular
22
Xiaomi bizim cihaza neden böyle bir durumda bıraktı anlam veremiyorum.

Oyla:
Üst Alt