Haber Redmi Note 4/4X (SD) İçin V10.2.3.0.NCFMIXM Global MIUI 10 Rom Yayınlandı

fragmagedon

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ASD
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
1
Değerlendirmeleriniz için teşekkürler sayın hocam. Bu durumda indirip denemek düşüyor bizlere de.

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
evet güncelleme bitti açıldı :)
hıımmmm ilk izlenim güzel benim daha önce kullandığım 6x7 grid tema da hala kullanılabiliyor :)
full şarj yapıcam bakalım nasıl olcak :)
cihaz açılışı gayet hızlı olmuş (reboot)
seslerin çoğu değişmiş.
hızlı erişim gayet kompakt yapıda
ayrıca bazı uygulamaların kısa yolları buraya gelebiliyor (mesela benim kullandığım ACR kayıt programı burda kısayolu var)
hızlı erişimde ekran sınırlarını göster kısa yolu gelmiş (geliştirici seçeneklerindeydi) heralde geliştiriciler için bir seçenek olsa gerek.
Profik GPU çözümleme kısayolu da gelmiş (buda geliştirici seçeneğiydi)
empty dish, selfie, kamera ve video kaydı kısa yolları da gelmiş. bu kısma eklenebiliyor.
kamerada portre yok. sadece ön kamera da derinlik efekti gelmiş. portre modunun temeli diyebiliriz.
uygulamalar arası geçiş çok hızlı
ekran bölme gayet hızlı ve stabil
kalan ram artık 1.4 (bende daha önce 1.1 yada 1.2 kalıyordu. son uygulamalara çift baarak iki uygulama arasında geçiş hızlı stabil.
ayrıntıları keşfettikçe yazcam.
pili de full yapıp bakcam ne kadar gidiyor
ek:
kullanım senaryom iş yerinde bile olsa 4G full ve GPS orta düzey, arka planda sürekli çalışan ACR, BİP,EZAN VAKTİ, HAVA DURUMU, OUTLOOK, TAKVİM, GMAİL, WHATSAPP
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

:D
uzun uzun yazayım dedim de :D
yapın yapın valla güzel şimdilik bakalım sıkıntı çıkarsa döneriz 9.5.11.0 sürüme :D
ama bu yayınlanan daha beta gibi geldi bana tam kararlı değil gibi.
daha önceki mesajıımda söylediğim gibi geliştiriciler için birşeyler bırakılmış.

Bu arada @Ottoman Hocamın yeni temasını da yükledim güzel olmuş :D
Memnun kalmış gibisiniz :) Hayırlı olsun hocam.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Ben 9 kullanmadığım için özellikle 10 ile arasındaki batarya performansını merak ediyorum. moustache~~
en son 9.5.11.0 da bi ss aldım pil kullanımı ile ilgili.
telefondaki tüm uygulamalar aynı. kullanım senaryom da değişmedi. bakalım bunda ne sonuç alcam.
gerçi büyük güncellemeler sonrası bi fab. ayarlara dön yapmak gerekebiliyor ama, şu an sadece kurduğum gibi denicem bakalım ne sonuç vercek pil açısından.

Değerlendirmeleriniz için teşekkürler sayın hocam. Bu durumda indirip denemek düşüyor bizlere de.
deneyin sizde.
eğer sizde de BL açıksa sizde memnun kalmazsanız, bende memnun kalmazsam döneriz mutlu mesut 9 serimize :D

Memnun kalmış gibisiniz :) Hayırlı olsun hocam.
Teşekkürler Hocam vatana millete hayırlı olsun diyelim :D

Ek bilgi

Led bildirimler çalışıyor
bildirim sayıları normal
arama ve cevaplama ekranı biraz değişmiş.

Son düzenleme:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
%100 şarj bitti 90 dan sonra 100 e kadar baya yavaş şarj oluyor (eskisine yani 9.5.11.0 a göre)
günlük kullanım senaryolu pil testi başladı. :)

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
%100 şarj bitti 90 dan sonra 100 e kadar baya yavaş şarj oluyor (eskisine yani 9.5.11.0 a göre)
günlük kullanım senaryolu pil testi başladı. :)
Bu dolum süresi benim de dikkatimi çekti. Son düzlükte nefesi kesiliyor yalım... drunk~~facepalm~~

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Bu dolum süresi benim de dikkatimi çekti. Son düzlükte nefesi kesiliyor yalım... drunk~~facepalm~~
hızlı şarja mı geçiş yaptı acaba?
malumunuz işlemci destekliyor.
%10 lardan full dolum yapıp denemek lazım.
pil kullanım istatistik kısmına ulaşmak biraz zor olmuş :)
şimdilik fena durmuyor pil bakalım ne kadar dayanacak önemli olan o.

fragmagedon

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ASD
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
1
Sayın hocamın gaza gelmesine mütevellit ben de yüklemiş bulunuyorum. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadım şu ana kadar. Zaten köklü bir değişiklik yok, daha çok görsel düzenlemeler yapılmış. En büyük artısı sayın hocamın belirttiği gibi sistemin daha az ram bellek kullanması olmuş bence, önceki sürüme nazaran 200 MB daha az bellek kullanıyor bende şu anda (Aynı uygulamalar ve sistem yükü altında). Bu da hiç şüphesiz pil dayanma süresine az da olsa katkı yapacaktır. Bildirimler daha hoş ve kullanışlı görünüyor. Miui 9'da var mıydı hatırlayamadım ancak gelen bildirim sola kaydırıldığında o bildirim ertelenebiliyor veya direk olarak o uygulamanın ayarlar kısmına ulaşabiliyoruz. Sağa kaydırılarak bildirim silinebiliyor yine. Yükleyenlerin pişman olacağını zannetmiyorum şahsen. Miui 10 gelecek vadediyor görebildiğim kadarıyla.

weyselaysel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
veysel
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
4
Sayın hocamın gaza gelmesine mütevellit ben de yüklemiş bulunuyorum. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadım şu ana kadar. Zaten köklü bir değişiklik yok, daha çok görsel düzenlemeler yapılmış. En büyük artısı sayın hocamın belirttiği gibi sistemin daha az ram bellek kullanması olmuş bence, önceki sürüme nazaran 200 MB daha az bellek kullanıyor bende şu anda (Aynı uygulamalar ve sistem yükü altında). Bu da hiç şüphesiz pil dayanma süresine az da olsa katkı yapacaktır. Bildirimler daha hoş ve kullanışlı görünüyor. Miui 9'da var mıydı hatırlayamadım ancak gelen bildirim sola kaydırıldığında o bildirim ertelenebiliyor veya direk olarak o uygulamanın ayarlar kısmına ulaşabiliyoruz. Sağa kaydırılarak bildirim silinebiliyor yine. Yükleyenlerin pişman olacağını zannetmiyorum şahsen. Miui 10 gelecek vadediyor görebildiğim kadarıyla.

Pil kullanımı sanki biraz fazla arkadaşlar. Tam net birşey diyemiyorum ama daha hızlı düşüyor gibi geldi bana. Ama hızlı derken öyle dağlar kadar fark yok gibi.

Pil kullanımı: 1gün7saat19dakika
Ekran süresi:1 saat 5 dakika
KAlan pil: %58

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Pil kullanımı sanki biraz fazla arkadaşlar. Tam net birşey diyemiyorum ama daha hızlı düşüyor gibi geldi bana. Ama hızlı derken öyle dağlar kadar fark yok gibi.

Pil kullanımı: 1gün7saat19dakika
Ekran süresi:1 saat 5 dakika
KAlan pil: %58
Telefon beklemede kalmış, kullanılmamış ki. :)

Üst Alt