Yardım Redmi Note 12 pro 5G

dogansun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğan
Cihazım
Ruby
Konular
9
Yazılım ile yapılan işlem kalıcı olmadığı sürece bence en gereksiz işlem telefonun sistem güncellemesi yapamıyorsun aynı zamanda sıfırlamada yapamıyorsun imei işlemi içinde bootloader kilidini açmadan yazılımsal müdahale edilemiyor zaten bootloader kilidi kapalı olanlara ise para karşılığı bir şekilde edindikleri yetkili hesaba sahip telefoncular yapıyor onuda ücret olarak yansıtıyorlar.
Güncelleme şimdilik yazılımda sorun bu cihaz için evet, resmi twrp çıkarsa belki sorun olmaktan çıkar. Sıfırlama işlemi twrpden yapılırsa imei gitmiyor. Ayrıca yazılımsal imei tamiri yapılmış cihaza sonradan twrp yüklenirse de gitmiyor. Direnç işini iyi yapan biri her zaman bulunmuyor o nedenle yazılıma yöneliyoruz.

Ayrıca 22101316C telefonlar (çin) için BL kilidi açmadan Global roma çevirmenin yöntemi var, fakat bu SMOMIXN olayını daha anlayamadım. SMOCNXM'yi dönüştürünce SMOMIXM olması lazımken SMOMIXN oluyor. Ona da ayrı bir müdahale ediyor olabilirler. Ayrıca SMOMIXN Android 12, TMOMIXN Android 13 iken, SMOMIXN'in Android 12 olanı da 13 olanı da var.

Ü

Üye silindi 265308

Guest
Herkese merhaba. Redmi Note serüvenime şu anda Redmi Note 10s ile devam ediyorum. Özellikle 5G ve NFC destekli bir cihaz arayışı içine girdim. Hemen söyleyeyim imei repair yada dirençli imei işlerine pek sıcak bakmıyorum. Yazılımsal imei de güncelleme olmuyor, direnç de fabrika ayarlarına dönmek olmuyor falan. Sıkar beni. Bootloader başvurumu yaparım. Süre dolunca açar Endonezya rom yükler hayatıma devam ederim. Özellikle Poco X5 Pro 5G modelini ve Redmi Note 12 pro 5G modelini takibe aldım. Poco X5 Pro 5G 14bin gibi bir rakama sahip. Bunun dışında Redmi 12 Pro 5G ise internet sitelerinde 10bin, 10bin500 gibi rakamlara ithalatçı garantili olarak satılıyor. İnternet sitelerindeki satış yapan firmalara soru sorduğumda adam gibi cevap alamadım. Yorumlara bakınca bu firmaların cihazları sahte romla, çakma imei ile falan sattıklarını gördüm. Bazı firmalara sorduğumda imei ler BTK kayıtlı diyen de oldu. İlk Xiaomi telefonum olan Redmi Note 4X mido yu Cepport dan aldığımda oda ithalatçı garantili idi ama her iki sim de kayıtlıydı. Aranızda internetten Redmi Note 12 pro 5G alıp her iki simde yasal kayıtlı kullanan varmı? Redmi Note 12 pro 5G de alabilirim böyle bulursam.
Yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Hocam 2 gun itibariyle 10s den 12 PRO 5g cihazıma geçtim.Ben y.d aldım IMEI atılmış.Tek sim.Tek sim olunca rom yüklerken IMEI gitmiyor zaten ben oneririm

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Paylaşımınıza yorum yapacaktım forum kuralları ihlalinden dolayı kaldırılmıştı Youtube üzerinden paylaşmış olduğunuz videodaki teknisyene kendi telefonumun direnç işlemini yaptırdım tavsiye ederim hiçbir problem yok telefonda gün içerisinde telefonunuz erken teslim edilirse aynı gün içerisinde işlem yapıp tarafınıza gönderiyor işlemler ile ilgili WhatsApp üzerinden bilgi veriyor.
Özelden bana yazarmısınız?

zggen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Özgen
Cihazım
Note 12 pro 5g
Konular
0
Güncelleme şimdilik yazılımda sorun bu cihaz için evet, resmi twrp çıkarsa belki sorun olmaktan çıkar. Sıfırlama işlemi twrpden yapılırsa imei gitmiyor. Ayrıca yazılımsal imei tamiri yapılmış cihaza sonradan twrp yüklenirse de gitmiyor. Direnç işini iyi yapan biri her zaman bulunmuyor o nedenle yazılıma yöneliyoruz.

Ayrıca 22101316C telefonlar (çin) için BL kilidi açmadan Global roma çevirmenin yöntemi var, fakat bu SMOMIXN olayını daha anlayamadım. SMOCNXM'yi dönüştürünce SMOMIXM olması lazımken SMOMIXN oluyor. Ona da ayrı bir müdahale ediyor olabilirler. Ayrıca SMOMIXN Android 12, TMOMIXN Android 13 iken, SMOMIXN'in Android 12 olanı da 13 olanı da var.
Benimde cihazı ilk aldığımda SMOMIXN romu yüklüydü formdaki kullanıcılar bir kısmı fake rom olduğunu söylüyor yazılımsal olarak imei tamiri yapacak olanlar için güzel bir rom güncelleme almıyor offical bir rom değil direnç işlemi yaptırırken offical global rom yüklenildi.

dogansun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğan
Cihazım
Ruby
Konular
9
Hocam 2 gun itibariyle 10s den 12 PRO 5g cihazıma geçtim.Ben y.d aldım IMEI atılmış.Tek sim.Tek sim olunca rom yüklerken IMEI gitmiyor zaten ben oneririm
Tek sim olunca gitmiyor diye bir durum KESİN OLARAK yok. Evet bazı eski modellerde tek sim (sim2) ye atılınca gitmiyor, farklı bir yöntemle iki sime birden atılabiliyor o yöntemde gidiyor.

FAKAT, o iki sime birden atılabilen programla, sadece bir sime atıyorlar bazen (imei ziyan olmasın diye) o zaman gitmiyor diye bir rom yüklüyorsunuz, pat imei gidiyor.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Birisi bana şurdan aldım kesin mükemmel iş yapıyor şu şu özellikler sorunsuz Endonezya yükleniyor dese ordan alcamda 🙂 kimse o topa girmek istemiyor heralde 🙂

dogansun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğan
Cihazım
Ruby
Konular
9
Birisi bana şurdan aldım kesin mükemmel iş yapıyor şu şu özellikler sorunsuz Endonezya yükleniyor dese ordan alcamda 🙂 kimse o topa girmek istemiyor heralde 🙂
Dirençli iş yapanlar el emeğine bağlı, forumda ücretli destek kısmında yapan vardır muhtemelen, fakat onlar da ürün tedarik topuna girmek istemez "ben tamirciyim" der. Endonezya romu her halükarda yüklenir BL açık olduktan sonra sıkıntı olmaz. Kimi dirençle yapanlar da direncin ohm değerine dikkat etmeden yaptıkları için nfc çalışmıyor. Ha aldığın yerden değil de başka yerden direnç yaptırmak da bütçeye kalmış. maliyet biraz daha yükselir çünkü. o fiyata zaten e ticaret sitelerinde sözde ithalatçı garantili ve imeisi btk kayıtlı ürünler var (hepsi değil bazıları) onlar da mantıklı gibi telefon+direnç parası vermek yerine. benim düşüncem yazılımla attırayım, sonra gerekirse direnç yaptırırım. o süreçte de smomixn kullanıyorum, duruma göre belki android 13'lü endonezya vs. geçebilirim, oradan beni alıkoyan da geri xn'e dönüş olmaması.

Ü

Üye silindi 265308

Guest
Benim işimi görüyor 10sden geçtim 6.000 TL'ye aldım.Beni 10s den soğuttu😁
Ben oneririm
Şuan bl basvurusu yaptım🤭
Root ve custom romla devam ederim inşallah
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tek sim olunca gitmiyor diye bir durum KESİN OLARAK yok. Evet bazı eski modellerde tek sim (sim2) ye atılınca gitmiyor, farklı bir yöntemle iki sime birden atılabiliyor o yöntemde gidiyor.

FAKAT, o iki sime birden atılabilen programla, sadece bir sime atıyorlar bazen (imei ziyan olmasın diye) o zaman gitmiyor diye bir rom yüklüyorsunuz, pat imei gidiyor.
İşini hakkıyla yapan varsa gitmez.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Dirençli iş yapanlar el emeğine bağlı, forumda ücretli destek kısmında yapan vardır muhtemelen, fakat onlar da ürün tedarik topuna girmek istemez "ben tamirciyim" der. Endonezya romu her halükarda yüklenir BL açık olduktan sonra sıkıntı olmaz. Kimi dirençle yapanlar da direncin ohm değerine dikkat etmeden yaptıkları için nfc çalışmıyor. Ha aldığın yerden değil de başka yerden direnç yaptırmak da bütçeye kalmış. maliyet biraz daha yükselir çünkü. o fiyata zaten e ticaret sitelerinde sözde ithalatçı garantili ve imeisi btk kayıtlı ürünler var (hepsi değil bazıları) onlar da mantıklı gibi telefon+direnç parası vermek yerine. benim düşüncem yazılımla attırayım, sonra gerekirse direnç yaptırırım. o süreçte de smomixn kullanıyorum, duruma göre belki android 13'lü endonezya vs. geçebilirim, oradan beni alıkoyan da geri xn'e dönüş olmaması.
Bende onu diyorum aslında. Keşke BTK kayıtlı bulsam hiç durmam alırım da. Trendyol vs sitede satanlara sordum. Tutarsız cevaplar veriyorlar. Onur Kar, Veysel Kılıçdoğan ve Sefa hocam da satış yapıyor ama. Direnç işini kime yaptırıyor bilmiyorum. Onlarda direnç işinde garanti vermez sanmam o topa gireceklerini.

Ü

Üye silindi 265308

Guest
Bende onu diyorum aslında. Keşke BTK kayıtlı bulsam hiç durmam alırım da. Trendyol vs sitede satanlara sordum. Tutarsız cevaplar veriyorlar. Onur Kar, Veysel Kılıçdoğan ve Sefa hocam da satış yapıyor ama. Direnç işini kime yaptırıyor bilmiyorum. Onlarda direnç işinde garanti vermez sanmam o topa gireceklerini.
Hocam benim gibi IMEI atılmış alın bu modele IMEI repeir var.

Üst Alt