Yardım Redmi Note 12 pro 5G

Twrp12

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulanmete
Cihazım
note 12 pro 5g
Meslek
Öğretmen
Konular
12

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
halilgurbuz hocam lütfen sorunuzu IMEI tamirine ilişkin anlatım, video, bilgi içermeyecek şekilde düzenleyerek sorunuz.
Tamam hocam teşekkürler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar bu telefonu alcam heralde. 12/256 için 335$ diyorlar. Sağlam satıcı kim var işini güzel yapan? Alanlar kaça aldı kimden aldı bi cevap alabilirmiyim?
Derdim Bu telefonu alıp Endonezya yükleyip kullanmak. Bendeki 10S ide kızıma vercem. 4G adam gibi çalışsın. 5G gelirse adam gibi çalışsın. NFC adam gibi çalışsın. Sıfırlamada malum bilgiler gitmesin.
Varmı düşüncesi fikri olan?

Son düzenleme:

zggen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Özgen
Cihazım
Note 12 pro 5g
Konular
0
Tamam hocam teşekkürler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar bu telefonu alcam heralde. 12/256 için 335$ diyorlar. Sağlam satıcı kim var işini güzel yapan? Alanlar kaça aldı kimden aldı bi cevap alabilirmiyim?
Derdim Bu telefonu alıp Endonezya yükleyip kullanmak. Bendeki 10S ide kızıma vercem. 4G adam gibi çalışsın. 5G gelirse adam gibi çalışsın. NFC adam gibi çalışsın. Sıfırlamada malum bilgiler gitmesin.
Varmı düşüncesi fikri olan?
Redmi Note 12 pro 5g çin modeli kullanıyorum direnç işlemli fabrika ayarlarına sıfırlama yapınca gitmiyor işin ehli biri tarafından yapılırsa ben işlem yapıldıktan sonra sıfırladım gitmedi Endonezya rom hakkında bilgim yok bende global rom yüklü diğer dikkat etmeniz gereken husus 67 watt şarj adaptörü genelde sahte olanı satıyorlar telefon üzerinden deneyerek şarj animasyonunda ilk önce hızlı şarj yazısı ardından 67 watt Max yazısı çıkması gerekiyor.Hindistan sürümlerinde uzak durmanızı tavsiye ederim NFC mevcut değil onlarda global yada çin versiyonundan birini tercih ediniz.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Redmi Note 12 pro 5g çin modeli kullanıyorum direnç işlemli fabrika ayarlarına sıfırlama yapınca gitmiyor işin ehli biri tarafından yapılırsa ben işlem yapıldıktan sonra sıfırladım gitmedi Endonezya rom hakkında bilgim yok bende global rom yüklü diğer dikkat etmeniz gereken husus 67 watt şarj adaptörü genelde sahte olanı satıyorlar telefon üzerinden deneyerek şarj animasyonunda ilk önce hızlı şarj yazısı ardından 67 watt Max yazısı çıkması gerekiyor.Hindistan sürümlerinde uzak durmanızı tavsiye ederim NFC mevcut değil onlarda global yada çin versiyonundan birini tercih ediniz.
Güvenilir satıcı olduklarını düşündüğüm kişiler var onlardan alcam muhtemelen Onur Kar, Veysel Kılıçdoğan, Sefa Genç gibi. Piyasada global cihaz yok. Muhtemelen Çin sürüm alcam. Endonezya yükleyip gönderin dicem. Yada ben yüklicem. Çin sürümde Endonezya yükleyince NFC çalışırmı acaba? Siz nerden aldınız ve kaça aldınız?

Son düzenleme:

zggen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Özgen
Cihazım
Note 12 pro 5g
Konular
0
Güvenilir satıcı olduklarını düşündüğüm kişiler var onlardan alcam muhtemelen Onur Kar, Veysel Kılıçdoğan, Sefa Genç gibi. Piyasada global cihaz yok. Muhtemelen Çin sürüm alcam. Endonezya yükleyip gönderin dicem. Yada ben yüklicem. Çin sürümde Endonezya yükleyince NFC çalışırmı acaba? Siz nerden aldınız ve kaça aldınız?
Ankara'nın ilçesinde yaşadığım için burda maalesef pahalıya aldım 8+256 8000 lira verdim 12+256 Gaziantep,Mardin, Hakkari gibi illerde daha uyguna satılıyor 7500 lira gibi fiyata satıldığını gördüm fakat tanıdığım biri olmadığı için pahalıda olsa yaşadığım yerden almak zorunda kaldım NFC muhabbeti gelecek olursak çalışması gerekir çünkü forumda daha iyi olduğunu düşündüğü için Endonezya ve Taiwan romu kuranlar var kullanmış olduğum global rom da NFC mevcut kredi kartı kullanmadığım için test etme fırsatım olmadı çin ve global modellerinde NFC çalışıyor sadece hindistan modelinde ve hindistan romunda yok sebebi ise hindistanda NFC yasak olması ayrıca rom yüklenebilmesi için bootloader kilidi açmak gerekiyor hat takılı bir sekilde 7 gün sistem güncellemesi yapmadan kullanmanız ve hattı çıkarmamanız gerekiyor.7 gün dolduğunda bilgisayar üzerinden bootloader açılıyor ama açılırken telefon sıfırlanıyor yedek almanız gerekiyor.

dogansun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğan
Cihazım
Ruby
Konular
9
Bulunduğunuz ilde satan birileri varsa onlardan da alabilirsiniz. Daha sonra yazılım tamiri vs. için gidince yardımcı oluyorlar. Şarj aletleri genelde US fiş şeklinde geliyor, o nedenle bizim prizlere uygun yan sanayi şarj aleti veriyor çoğu. Onların da üstünde ne kadar 67W yazsa da, kimi 67 dolduruyor kimi doldurmuyor. Ben ertesi gün gidip "bu telefon 3 saatte şarj oluyor, kendi adaptörü yok mu dönüştürücülü falan" dediğimde, hemen bendekileri alıp yan çekmeceden orijinal adaptör kablo bir de fiş başlığı verdi. Ve cihaz kapanmadan getirmen lazım, biraz kullan, sonra başvuru için (kilit açma) getir, 1 hafta 10 gün sonra da yazılım tamiri için getirirsin dedi. Bu işlemden para almadığını söyledi hatta. Ama millet kullanıyor son güne kadar, sonra da getirip bu kapandı diyor, kilit açma başvurusunu yaparken mobil veri gerektiği için, ya da 1-2 gün kala getiriyor, başvuru yapıyoruz ama 168 saat dolmadan telefon kapanıyor, adam da 4-5 gün beklemek istemiyor, o zaman mecbur direnç tamirine gönderiyoruz, sadece o işlemin ücretini alıyoruz dedi.

Ne kadar doğrudur bilemem. Ancak telefon teslim almaya gelen çoğu kişiden ücret istemedi birkaç kişi hariç. Onlara da anlattı durumu o şekilde ücret aldı.

zggen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Özgen
Cihazım
Note 12 pro 5g
Konular
0
Bulunduğunuz ilde satan birileri varsa onlardan da alabilirsiniz. Daha sonra yazılım tamiri vs. için gidince yardımcı oluyorlar. Şarj aletleri genelde US fiş şeklinde geliyor, o nedenle bizim prizlere uygun yan sanayi şarj aleti veriyor çoğu. Onların da üstünde ne kadar 67W yazsa da, kimi 67 dolduruyor kimi doldurmuyor. Ben ertesi gün gidip "bu telefon 3 saatte şarj oluyor, kendi adaptörü yok mu dönüştürücülü falan" dediğimde, hemen bendekileri alıp yan çekmeceden orijinal adaptör kablo bir de fiş başlığı verdi. Ve cihaz kapanmadan getirmen lazım, biraz kullan, sonra başvuru için (kilit açma) getir, 1 hafta 10 gün sonra da yazılım tamiri için getirirsin dedi. Bu işlemden para almadığını söyledi hatta. Ama millet kullanıyor son güne kadar, sonra da getirip bu kapandı diyor, kilit açma başvurusunu yaparken mobil veri gerektiği için, ya da 1-2 gün kala getiriyor, başvuru yapıyoruz ama 168 saat dolmadan telefon kapanıyor, adam da 4-5 gün beklemek istemiyor, o zaman mecbur direnç tamirine gönderiyoruz, sadece o işlemin ücretini alıyoruz dedi.

Ne kadar doğrudur bilemem. Ancak telefon teslim almaya gelen çoğu kişiden ücret istemedi birkaç kişi hariç. Onlara da anlattı durumu o şekilde ücret aldı.
Yazılım ile yapılan işlem kalıcı olmadığı sürece bence en gereksiz işlem telefonun sistem güncellemesi yapamıyorsun aynı zamanda sıfırlamada yapamıyorsun imei işlemi içinde bootloader kilidini açmadan yazılımsal müdahale edilemiyor zaten bootloader kilidi kapalı olanlara ise para karşılığı bir şekilde edindikleri yetkili hesaba sahip telefoncular yapıyor onuda ücret olarak yansıtıyorlar.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Video koymak yasak olmuş. Eklediğim videodaki gibi kaliteli iş yapıyorsa teknisyen arkadaş, direnç işinde bi sakınca yok bence artık. BL kilidi için hemen başvuru yaparım ben. Açılınca Endonezya rom yükleme işini de yaparım sıkıntı yok bunlarda. Tek kafama takılan direnç işi yapılınca benim istediklerim oluyormu?

zggen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Özgen
Cihazım
Note 12 pro 5g
Konular
0
Video koymak yasak olmuş. Eklediğim videodaki gibi kaliteli iş yapıyorsa teknisyen arkadaş, direnç işinde bi sakınca yok bence artık. BL kilidi için hemen başvuru yaparım ben. Açılınca Endonezya rom yükleme işini de yaparım sıkıntı yok bunlarda. Tek kafama takılan direnç işi yapılınca benim istediklerim oluyormu?
Paylaşımınıza yorum yapacaktım forum kuralları ihlalinden dolayı kaldırılmıştı Youtube üzerinden paylaşmış olduğunuz videodaki teknisyene kendi telefonumun direnç işlemini yaptırdım tavsiye ederim hiçbir problem yok telefonda gün içerisinde telefonunuz erken teslim edilirse aynı gün içerisinde işlem yapıp tarafınıza gönderiyor işlemler ile ilgili WhatsApp üzerinden bilgi veriyor.

Üst Alt