Merhaba dostlar. Yaklaşık 2 haftadır cihazı kullanmaktayım. İphone 11 den geçtim. Alışmak zor oluyor ama alışacağız
telefonu N11 XiaomiTürkiye mağazasından satın aldım. Telefonda donanımsal sorunla karşılaşmadım. Ama yazılımsal olarak telefonun stabil olduğunu düşünmüyorum. Örnek verecek olursam; Bildirimlerle başlayabiliriz. Uygulamaların tamamında bildirimlerin açık olmasına rağmen kafasına göre bildirim ekrana düşüyor düşmüyor
2- Sim kart etkinleştirme hatası. Bunu bir türlü çözemedim abicim. Yurt dışına açık hattım bizzat emin olmak için MH aradım açık olduğunu teyit ettim fakat hiç bir şekilde sim kartı aktifleştiremedim. Hattım Turkcell, slot değiştirip denedim yine olmadı. Başka hatta denedim Örn. Vodafone bunda sorun çıkarmadı. Ama bu sorun devam ediyor. En son bildirimini gizledim şuanda sorun yok. Ama hattı tanımaması kötü. 3- Görüşme esnasında ahizeden gelen sesin net olmaması. Dedim ya iphone11 kullanıyordum diye. Onun asla kıyaslayamam Apple markası benim için her açıdan kusursuz tek eleştirim fiyatı olur. Hemen linç etmeyin dediğim gibi bu benim görüşüm
Ha diyeceksiniz madem çok memnundun niye geçti orası biraz karışık. Neyse konuyu dağıtmayayım ses konusu net değil! boğuk geliyor. Volte ve VoWifi aktif bazen netleşebiliyor. Ama genel anlamda memnun değilim bu konuda. 4- Beni ennn çok rahatsız ve uyuz eden meseleye geliyorum sıkı durun! Telefon Globalde Mi arayüzünde kısıtlamaya gitmiş.. Yani Rehber, Aramalar ve Mesajlarda bildiğin google uygulaması kullanıyor. Bu telefonun premium havasının resmen içine ediyor. Çünkü bunlar bildiğin bir pop-up gibi bir uygulama, arayüzdeki orjinal hissiyatı vermiyor. İşin enteresan tarafı araştırdığım kadarıyla Hindistan ve Endonezya miui ROM' larında Mİ arayüzü kullanılıyor. Onun dışında cihazdaki diğer tüm ülke ROM'ları Google'dan destek alıyor. Google'ı doyasıya yaşamak istesem herhangi bir markada GO edition alırım, daha sı param varsa Pixel satın alırım. Kullanıcıları bu şekilde ikiye ayırıp "sen bunu kullanacaksın, sende bunu" demek çok saçma! ve Xiaomi' nin arayüz konusunda Redmi' ye üvey evlat muamelesi yapması üzücü. Hele ki firmanın piayasada adının bu kadar duyulmasına sebep olan bir evladına bu muamelesine ben şahsım adına anlam veremiyorum. Bu sorunuda BootLoader kilidini açarak aştık. Hindistan ROM' u indirdim fakat onda da Google ile olan sorunumuz devam etti. Hemen peşinden bi Endonezya yuvarladım ve istediğime kavuştum. Mi arayüzü olan Rehber, Aramalar ve Mesajlar. Hemen akabinde güncelleme geldi. Merak edenler için mevcut Endonezya ROM sürümüm 12.5.4 Kararlı. Şimdilik sorun yok. Genel olarak toparlayacak olursak; orta segmentin bir tık üstü olduğunu düşünüyorum ve yine kendi düşüncem Android OS' un, Samsung telefonlarda daha stabil çalıştığını düşünüyorum. Telefonun fiyatı Türkiye' deki ekonomik yorgunluk, kriz vs. adını siz koyun.. Her geçen gün artmakta.. 4.000 bandında alınacak en mantıklı cihaz olduğunu düşünüyorum. Umarım açıklayıcı olmuştur. Sorusu ve sorunu olana elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İyi forumlar dilerim.