Yardım redmi 5 plus mi ekranında kalıyor.

parasyte

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
mi10 bilmem ne
Telefon Modeli
redmi 5 plus
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
arkadaşlar çıldırmak üzereyim. birkaç ay önce annemin telefonu (redmi 6) mi ekranında takılmıştı. garanti servisi hiçbir şey yapmadan geri gönderdi. allem ettik kullem ettik recovery mode u rasgele bir şekilde açıp wipe date ile sıfırlayıp telefonu açabildik. bu sefer benim telefonuma aynısı oldu. önce telegram durduruldu, bildirimler durduruldu bilmem ne durduruldu dedi ve telefon dondu kapandı. sonra mi ekranında takılmaya başladı (en son bir şey indirmem 1-2 hafta önceydi). tuşlar da hiçbir sorun yok. güç tuşu ve ses kısma tuşu ile fastboot ekranına gireibliyorum ama öyle kalıyor o kadar. telefonu kapatma tuşuna basılı tuttuğumda kapandıktan sonra tekrar kendi kendine açılıyor ama dediğim gibi tuşlarda sorun yok %100 yazılımsal. neyse oraya baktım buraya baktım. bütün gün uğraştım. güç tuşu ses artırma ve diğer bütün kombinasyonları denedim yok olmuyor. miflash ile fastboot kurmaya çalıştım fakat flash modem hatası verdi. galiba bootloader ile alakalı. normal rom indirdim o da miflash ile değil twrp ile atılıyormuş e twrp de telefona kurulan bir şey herhalde onu da kullanamıyorum. xiaomimitool u indirdim o da usb debugging i istiyor onu da yapamıyorum. ne yapacam? çok moralim bozuldu. o recovery menuye girebilsem her şey çözülecek de girmiyor.

firatsof

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fırat
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
12
Sadece mi ekranında mı kalıyor yoksa alta o üç nokta geliyor mu

MIX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Twrp ve custom rom denediğiniz zaman da mi ekranında kalıyorsa sorunun büyük ihtimalle donanımsaldır, şahsen etrafımda kullanan, ya da kendi kullandığım hiçbir xiaomi telefonumda sıkıntıya rastlamadım, modifikasyon durumları elbette bazı sıkıntılar yaratıyor ama bu anlattığın şey başka markada da olmayacak diye bi kaide getirmez. Piyasada en çok modifikasyon işlemine uğrayan marka xiaomidir, bu yüzden en aktif forum burası, teknolojide de bazen hatalar olabiliyor, siz varsa garantisi yollayın bence.

Oyla:

parasyte

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
2
Sadece mi ekranında mı kalıyor yoksa alta o üç nokta geliyor mu

yok sadece mi ve altında mi.com başka bir şey yok bugün baktım bildirim ışığı falan yanıp sönüyordu ama hala aynı. öğleden sonra gönderecem 2 gündür moralim bozuldu hiçbir şey yapasım gelmiyor. kendi hatam olsa rom falan yüklemeye çalışsam ya da düşürmüş olsam ya da sıvı teması olsa neyse de hiçbir şey yapılmadan bu hale geldi. xiaomi global müşteri hizmetlerine detaylıca her şeyi yazdım bana power tuşu ile ses kısma tuşunu söylüyor. bunu hiç denememiştim vay arkadaş. edl mode u denemişim bana söylediği şeye bak cevap yazmasa daha iyi.

twrp telefon programı değil mi telefon açılmıyorken nasıl kullanayım. bu olay başıma ilk defa geliyor. düşünsene yakınının telefonunu aynı şekilde oluyor. saatlerce onu deniyorsun bunu deniyorsun bir şekilde recovery menuyu açıp tüm dosyaların silinme pahasına wipe data yapıp açıyorsun veee üzerinden 2 ay geçmeden aynı şey senin telefonuna oluyor ama senin telefonun da recovery menu de açılmıyor. abartısız toplasan 15 saat bununla uğraşmışımdır. ithalatçı garanti almıştım, o garanti şirketleri de çöp ne için göndersen para talep ediyorlar. ekrandaki sarılıklar için göndermiştim 350 tl istediler. he ben yaptım sarılıkları. garanti servisi ritzy, genpa da yakınımınkiydi o daha da çöptü hiçbir şey yapmadan aramadan geri göndermişlerdi. artık ne ithalatçı garantilerle falan işim olmaz. zaten

Oyla:

parasyte

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
2
hocam teknik servis şu an bilgilendirme yaptı. els entegresi midir ems entegresi midir nedir tam anlamadım ama o bozulmuş yapılsa da maliyeti çok tutar diyor. piyasada 400-600 civarı yapıyorlarmış. parça olarak satın diyor telefonu. şimdi de tepki toplamayayım mı? durduk yere gitti telefon. tam durumumun da kötü olduğu zamana denk geldi. ben nasıl güvenecem bu xiaomilere şimdi

Oyla:

ysfaslynch

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Aslan
Cihazım
Mi Mix 2S
Meslek
Teknisyen
Konular
14
hocam teknik servis şu an bilgilendirme yaptı. els entegresi midir ems entegresi midir nedir tam anlamadım ama o bozulmuş yapılsa da maliyeti çok tutar diyor. piyasada 400-600 civarı yapıyorlarmış. parça olarak satın diyor telefonu. şimdi de tepki toplamayayım mı? durduk yere gitti telefon. tam durumumun da kötü olduğu zamana denk geldi. ben nasıl güvenecem bu xiaomilere şimdi
Geçmiş olsun, elektronik işi birazda şans işi bunu bilmeyen yoktur hele ki telefon. 2 gün önce haberlerde izledim adam araba almış sıfır 400 küsür bin lira vermiş araçta sonradan farkediyor ki kapılarda boya var, şimdi bin de bir olacak bu olay için o araba markası için asla alınmaz yada çok kötü diyebilir miyiz? Diyemeyiz, benim kaçıncı Xiaomi telefonum bilmiyorum ama ben daha önce hiç sorun yaşamadım ki o kadarda kurcalarım cihazları modifikasyon olarak..

Oyla:

barbar72

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ali Fırat
Cihazım
mi 9
Konular
0
Telefon tamir firmamız var son 1 2 aydır onlarca mi de kalma sorunundan gelen oldu

Oyla:

parasyte

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
2
Geçmiş olsun, elektronik işi birazda şans işi bunu bilmeyen yoktur hele ki telefon. 2 gün önce haberlerde izledim adam araba almış sıfır 400 küsür bin lira vermiş araçta sonradan farkediyor ki kapılarda boya var, şimdi bin de bir olacak bu olay için o araba markası için asla alınmaz yada çok kötü diyebilir miyiz? Diyemeyiz, benim kaçıncı Xiaomi telefonum bilmiyorum ama ben daha önce hiç sorun yaşamadım ki o kadarda kurcalarım cihazları modifikasyon olarak..

doğru söylüyorsunuz da en başa yazdığım gibi daha yeni 2 ay oldu olmadı annemin mi6 telefonuna da aynısı olmuştu. üst üste gelince sinir oldum. hadi onu yine fazla masraf çıkarmadan çözüldü ama bu olmuyor. bir de bazı yerler yanlış rom falan yüklemişsiniz diyor. bu sorun başıma gelinceye kadar rom un ne demek olduğunu bile bilmiyordum ama şimdi gözüm kapalı rom atarım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Telefon tamir firmamız var son 1 2 aydır onlarca mi de kalma sorunundan gelen oldu

Allah Allah gönderdiğim yerde öyle diyor ama internete baktığımda aynı olayı fazla göremiyorum. garip valla

Oyla:

parasyte

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
2
arkadaşlar ithalatçı garanti denilen çöp ritzy e gönderdim o da olmadı. şöyle bi açıklama yapmışlar. "darbe kaynaklı ekran kırıktır. anakartta entegresel sorun mevcuttur. ekran değişim ücreti 400 tl. anakart onarım ücreti 300 tl. toplam 700 tl. sıfır anakart ücreti 900 tl. kullanıcı isteğiyle işlemsiz iade edildi"

benim sorum. 2. el falan anakartı olan bi yeri nereden bulabilirim? yani şöyle 300 e falan değiştirse çok iyi olur önceden de söylediğim gibi durumum iyi değil iyi olsa 2 bine yeni bir şey alır geçerdim ama yok işte. kaç aydır telefonsuz kaldım.

bu arada ekran değişim ücretini zorunlu olarak koymuşlar yani telefonun arka kapağı açılınca ekran kırılır demişler. ben kaç defa açtım bir şey olmadı resmen yalancılar. elinde redmi 5 plus 64 gbın anakartı olan varsa ve uygun fiyattan yaparsa çok makbule geçer.

Oyla:
Üst Alt