Yardım Redmi 5 Plus İade

potanmitilla

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Tunahan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
v9.6.0.0
Telefon Modeli
Redmi 5 Plus
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar hepsiburadadan 5 gün önce aldığım Redmi 5 Plusı iade etmek istiyorum fakat sim kart taktım. Sizce koşulsuz cayma hakkımı kullanabilir miyim zorluk çıkarırlar mı? Telefonun global versiyon olmaması ve unlocked şekilde gelmesini gerekçe gösterebilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum.

potanmitilla

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Tunahan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
4
hocam almama gibi bir lüksleri yok. Hepsiburada 2 şekilde satış yapar biri tedarikçi yani gittigidiyor gibi bağımsız şahıslar tarafından satış yapar diğeride kendi depolarında olan ürünleri kendileri gönderir. Sizinki yüksek ihtimal ilk söylediğim sizin yapacağınız eksiksiz bir şekilde ürünü iade butonunun vermiş olduğu kodla beraber kargo ile geri iade etmek ve bunu müşteri hizmetleriyle irtibata geçip bilgilendirmek. Kargon 3 iş günü içinde gider 2 iş günü içinde para hesabınıza yatar. Ben oğluma yaptığım bir kaç alışverişte iade etmek zorunda kaldım ordan tecrübeliyim :D
Hocam sim kart takmış mıydınız peki iade ettiginize birde iade nedeni olarak sağlam sebepler mi söylediniz

Oyla:

andersin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ersin
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
4
Hocam sim kart takmış mıydınız peki iade ettiginize birde iade nedeni olarak sağlam sebepler mi söylediniz
sim kart alınmaması için bir sebep değil hocam zannımca. Sebepsiz iade alıyorlar zaten ürünü beğenmediğini dile getirin zaten fazla bir sürede olmadı Tüketici hakem heyeti sana şu hakkı verir: Satın aldığın ürünü 15 iş günü içinde iade edebilirsin. Siz ilk etapta müşteri hizmetleriyle irtabata geçin.

Oyla:

buz_mavisi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
1
Cihazım
mi4
Konular
0
Iade edebileceğinizi sanmam.cihazda arıza varsa olabilir. iadeyi kabul etseler dahi önce cihaz servise gider oradan iade raporu çıkar ancak öyle iade alırlar. Iade almazlarsa tüketici haklarına giderseniz o zaman sorununuz çözülur

Oyla:

potanmitilla

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Tunahan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
4
Iade edebileceğinizi sanmam.cihazda arıza varsa olabilir. iadeyi kabul etseler dahi önce cihaz servise gider oradan iade raporu çıkar ancak öyle iade alırlar. Iade almazlarsa tüketici haklarına giderseniz o zaman sorununuz çözülur
Az önce aradım aynen söylediğiniz gibi oldu. Kutuyu açtığınız andan itibaren ikinci el durumuna düşüyor vs. zırvaladılar fakat biraz araştırdığımda buna rağmen iade edenleri de okudum

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Az önce aradım aynen söylediğiniz gibi oldu. Kutuyu açtığınız andan itibaren ikinci el durumuna düşüyor vs. zırvaladılar fakat biraz araştırdığımda buna rağmen iade edenleri de okudum
Kutu açmadan neyin kararını vereceksiniz, nasıl karar vereceksiniz ki ? bunu onlara demediniz mi ? Ülkemizde tüketici hakları iyi bir seviyede ve haklarınıza bakarsanız durumu anlarsınız.

Oyla:

potanmitilla

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Tunahan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
4
Kutu açmadan neyin kararını vereceksiniz, nasıl karar vereceksiniz ki ? bunu onlara demediniz mi ? Ülkemizde tüketici hakları iyi bir seviyede ve haklarınıza bakarsanız durumu anlarsınız.
Söyledim tabiki çok saçma bir muhabbet. Kusur olursa iade alıyorlar sanırım sizce bootloaderin unlocked gelmesi kusur mudur?

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Söyledim tabiki çok saçma bir muhabbet. Kusur olursa iade alıyorlar sanırım sizce bootloaderin unlocked gelmesi kusur mudur?
Cihazı size ne diye sattılar Global cihaz diye mi rom diye mi ? ve ayrıca yanında çıkan şarj adaptörü kutudan çıktığı hali ile ülkemizle uyumlu ve kutusunda global versiyon mu yazıyor yoksa Çince mi ?

Oyla:

buz_mavisi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
1
Cihazım
mi4
Konular
0
Kilidin açık olamsinin sebebi global olmayan cihaza global rom atılmak içindir. Iade sebebi olamaz. Çünkü servis garanti konusunda sorun çıkarmaz.hepsiburada iade almaz. Lenovo yoga 520 almıştım. Ölü piksel ve. Işık sızması vardi. Birgun sonra iade ettim. Cihazı iade etmek için servis raporu alın diye bana geri gönderdiler.Kendileri dahi göndermezler. Bir firma olarak kendileri göndermesi gerekirdi. Her müşteri anlamaz bu işlerden. Sonrası tam bir komedi. Hepsiburada iade almamak için bana gönderdi. Lenovo servisde direk tamir edip 1 gün içinde bana ürünü teslim etmek istedi.Ama onlardan önce davranıp cihaz servise girip SMS geldiği an tamire baslatmadim. Iade raporu vermemek için herşey yaptılar. Tamir olmazsa veremeyiz, biz iade raporu vermeyiz vs. sonunda SSD ekleyelim, değişim yapalım derken en sonunda tamam dediler veriyoruz. Ki benim cihaz arizaliydi.

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Kilidin açık olamsinin sebebi global olmayan cihaza global rom atılmak içindir. Iade sebebi olamaz. Çünkü servis garanti konusunda sorun çıkarmaz.hepsiburada iade almaz. Lenovo yoga 520 almıştım. Ölü piksel ve. Işık sızması vardi. Birgun sonra iade ettim. Cihazı iade etmek için servis raporu alın diye bana geri gönderdiler.Kendileri dahi göndermezler. Bir firma olarak kendileri göndermesi gerekirdi. Her müşteri anlamaz bu işlerden. Sonrası tam bir komedi. Hepsiburada iade almamak için bana gönderdi. Lenovo servisde direk tamir edip 1 gün içinde bana ürünü teslim etmek istedi.Ama onlardan önce davranıp cihaz servise girip SMS geldiği an tamire baslatmadim. Iade raporu vermemek için herşey yaptılar. Tamir olmazsa veremeyiz, biz iade raporu vermeyiz vs. sonunda SSD ekleyelim, değişim yapalım derken en sonunda tamam dediler veriyoruz. Ki benim cihaz arizaliydi.
Global cihaz diye kilidi açılıp global rom yüklü cihaz satıldıysa iade sebebi olur hocam.

Oyla:

buz_mavisi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
1
Cihazım
mi4
Konular
0
Hepsiburada global veya garanti ile alakalı pek bilgi vermiyor hocam. Bence 4g turkiyeye tam uyumlu değil diyerek ve iade hakkım var tüketici haklarına gidebilir

Oyla:
Üst Alt