Arkadaşlar selamlar,
Öncelikle bu konuyu açan ve destekleyen arkadaşlarıma bu değerli çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim. Beni büyük bir yükten kurtardılar.
Cihazım
Mi Note 3(xiaomi.eu 12.0.1 Kararlı Sürüm-Turkcell hat) aynı cihazı kullanan ancak benim gibi bir çözüm üretememiş olan arkadaşlara yol göstermesi maksadıyla yazma gereği duydum. Malum artık bizim cihazlar için çok fazla destek bulmak zor.
Ben şuan Türkiye dışındayım ve bir süre vowifi kullanmak benim için zaruri oldu.
İlk etapta
mmengi hocamın özelden yaptığı değerli destekleri evs-turkcell aktivasyonu (
Rehber - EVS (Turkcell) - VoWifi Aktivasyonu )konusunda anlatımlarıyla
EVS_v1.1.zip dosyası ile telefonda vowifi aktif ettim. Ancak şöyle bir sıkıntım vardı, cihazım vowifi üzerinden SMS alamıyordu ve vowifi'ye geç geçiyordu, wirelesse bağlanınca hemen aktif olamıyor ve çabuk kopuyordu,şebeke aktif olunca yani roaming açık olunca vowifi çalışmıyordu.Artısı ise HD ses ile bağlanabiliyordu. SMS benim için büyük sıkıntı teşkil ediyordu, SMS almak için şebekeyi açmam gerekiyor, mesaj gelince Turkcell'in şebekeye bağlanmasını engelleyip (cihazımda yerel hat takılı olduğu için uçak moduna alamıyorum) cihazı kapatıp açmam gerekiyordu. Kapatıp açmadan tekrar vowifi'ye bağlanamıyordu.
Daha sonraa
dıbı dıb tıs hocamın açtığı konuda anlattığı işlemleri QPST üzerinden yaptım;
Burda ekte verilen
GM9PRO_TCELL_SIM dosyasını kullanarak kendi cihazımda bulun NV dosyalarını değiştirdim.(açıkca mi note 3 için demiyor ama işlmeci olarak aynı işlemciyi kullandığı için bunu tercih ettim ve oldukça başarılı şekilde çalışıyor).
Sonuç olarak şuan cihazım da;
- 1.sim de Turkcell, 2.sim de yerel hat olacak şekilde 2 hatta gayet güzel çalışıyor.
- Vowifi üzerinden SMS geliyor
- Turkcell roaming açık olsa da vowifi aktif
- Hızlı bir şekilde vowifiye bağlanıyor
- Artık bağlantı da HD bağlanmıyor(tek eksi tarafı)
Emeği geçenlere teşekkür ederim.