Rehber Quallcom İşlemci Cihazlarda Turkcell VoLte-VoWifi-ViLte Etkinleştirme

habib723

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Habib
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
9
Volte bende olurken vowifi olmuyor nedeni nedir

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mrbcksz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
0
Herkese merhaba;
Öncelikle yapacağınız işlemler cihazınızda geri dönüşü olmayan tahribatlara yol açabilir.Bundan dolayı yedekli olarak çalışmanızı öneririm.Özellikle TWRP den EFS ve FSG yedeklerinizi alınız.İşlemler yüzünden oluşabilecek olan brick veya şebeke sorunlarından kişinin kendisi sorumludur.
Ben ve mmengi hocam deneme yanılma yöntemi ile bulduk.Biz de işe yarayan sizde de kesin sonuç verecek diye bişey yok malesef..

Gerekli dosyalar ekte mevcuttur.İşlem önceliği ile sırasıyla yapmanız gerekenleri yazıyorum.
1-Hattınıza volte tanımlı olmalıdır.Bunun için resmi olarak tanınan telefonlardan birisine hattınızı takıp operatörünüzden mesaj yolu ile servisi aktif ediniz.Onay mesajı geldiğinde bu işlem tamamdır.
2-Sonrasında hattınızı kendi cihazınıza takıp telefon ekranından *#*#86583#*#* tuşlayıp cihazınızın ekranında ''volte was disabled'' iletisini görmeniz gerekmektedir.(Custom romlar genelde default olarak volte tanımlı oluyor.Bu kod miui içindir.)
Sonrasında mobilağ ayarlarından erişim noktası adlarından manuel ims apn eklemeliyiz.Bunun için yeni apn açın ve ad:Turkcell IMS apn:ims apn türü:ims protokoller İPV4/İPV6 olarak ayarlayın kaydedin.
3-Ekte bulunan qpst programını mümkünse windows 7 64bit bir pc'ye kurunuz.Yok ise windows 10 64bit pc'de sürücü imzalamasını devre dışı bırakınız.(Gerekli kaynaklar google amca da mevcut).
4-Öncelikle telefonunuz rootlu olmalıdır ve usb hata ayıklama açık olmalıdır.Cihazı PC ye bağlayıp adb komut sistemini çalıştırıyoruz.
Adb komut ekranına şu komutları veriyoruz;

adb devices
adb shell
su (bu komuttan sonra telefon ekranında beliren pencereden onay veriniz)
setprop sys.usb.config diag,adb

Bu komutlardan sonra diag portumuz açılmış olması gerekiyor.Qpst programını çalıştırın eğer diag portu aktif olmamış ise driver sorununuz var demektir.Yine google amca'ya sorunuz.
5-Qpst programı diag portu gördü ise üst taraftaki ''start cilent'' tıklıyoruz ve hemen altında çıkan 'EFS explorer eklentisini açıyoruz.
6-Efs explorer çalışınca ekranda efs partition içindeki dosyaları göreceksiniz.Bundan sonra ekte vermiş olduğum Turkcell EFS dosyalarının aynılarını cihazınızın içinden bulup,Turkcell EFS klasörlerin içeriğini cihazınızdaki aynı isimle olan klasörün içine sürükleyip bırakın.Size üzerine yazmak için izin soracak.Hepsi için uygula tikini işaretleyip tamam'a tıklayın.Sonrasında klasörü klasörüne bütün içeriği cihazınızın klasörlerinin içine atın.Biraz meşakkatli bir işlem sabırla dikkatli bir biçimde sırayla ilerleyin.(Not: Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra sonuç alamaz iseniz yedeğinizden geri dönüp tekrar cihazınız içindeki klasör içeriğini silip {klasörleri değil sadece içeriği},sırası ile sadece benim verdiğim dosyadaki içeriği cihaza tekrar atın.Bu iki yöntemden birisinden sonuç alacaksınızdır.)
7-Yukarıdaki işlemi gerçekleştirdikten sonra tekrar adb komut ekranına dönün ve şu komutu girin;

adb reboot

8-Telefonunuz yeniden başladıktan sonra eğer kullandığınız romun desteği var ise direkt volte,vilte ve vowifi çalışacaktır.
9-Eğer romun desteği yok ise aşağıda belirttiğim şekilde bir root explorer programı ile buildprop editlemeyi deneyin.Bunlar bende sağlıklı çalışan radio buildprop kodları.(Bendeki cihaz mi max 2.Bu değişikliği yaparken orjinal buildprop dosyanızn bir yedeğini alın.)Daha öncede belirttiğim gibi sizde sağlıklı çalışacak diye birşey yok.Deneyen arkadaşlar cihazlarını da belirtip konu altına yorum atsınlar.

# Debug Options
persist.dbg.ims_volte_enable=1
persist.dbg.volte_avail_ovr=1
persist.dbg.vt_avail_ovr=1
persist.dbg.wfc_avail_ovr=1

# Radio Options
persist.radio.rat_on=combine
persist.radio.data_ltd_sys_ind=1
persist.radio.data_con_rprt=1
persist.radio.calls.on.ims=1

Not:Bu işlemler redmi note 3 ve mi max 2 ile denenip sonuç alınmıştır.Ben mi max 2 de lineage 15.1 ve aex 4.6 romu ile sonuç aldım.Eğer miui tabanlı bir romda telefon ekranında *#*#4636#*#* yapınca telefon bilgileri altında ''volte temel hazırlığı yapıldı'' ''video görüşmesi temel hazırlığı yap'' ve ''Kablosuz ağ üzerinden görüşme temel hazırlığını yap'' seçenekleri mevcut ise bu yöntem işe yarayabilir.Denemek lazım.Turkcell harici operatörler de işe yararmı bilemiyorum.Eğer bütün bunlar işe yaramadı ise birde bu işlemlerden sonra ekte verilen ''wificalling needs'' dosyası içindekileri root explorer yardımı ile system/privapp klasörü içine atıp cihazı yeniden başlatın.

Konu değerli üstadımız @Skorpi hocamın isteği üzerine açılmış olup. zuperm ve @mmengi hocamın değerli katkıları ile sonuca ulaşmıştır.
Yöneticiler eğer konunun yayınlanmasını sakıncalı buluyorlar ise konu kaldırılabilir.
Edit; @mmengi üstadım yeni güncel dosyalar hazırlamış.Konuya eklenmiştir.Emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.
Edit; @mmengi üstadimiz yeni işlemciler için gm9pro dosyalarını çıkarmış.Konuya eklenmiştir.Kendisine çabaları için tekrar teşekkürler. gm9pro efs dosyaları yeni işlemcili telefonlar içindir 636,660,710,835,845
sms_only dosyasını atarken kaldı işlem 5 dakikadır devam ediyor cihazı çekemiyorum da
EFS yedeği aldım

mrbcksz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
0
cihazı çektim yedeği geri yükledim şimdilik bi sıkıntı yok gibi görünüyor ama volte açamadım hala yardımcı olabilecek var mı?
Cihaz Xiaomi MI5 gemini
Hat Turkcell
Başka cihazda açıp takınca ims kaydettirildi yazmıyor maalesef.

acemimerakli

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
mi5
Konular
2
cihazı çektim yedeği geri yükledim şimdilik bi sıkıntı yok gibi görünüyor ama volte açamadım hala yardımcı olabilecek var mı?
Cihaz Xiaomi MI5 gemini
Hat Turkcell
Başka cihazda açıp takınca ims kaydettirildi yazmıyor maalesef.
mmengi üstadın konunun ilk sayfalarında anlattığı şekilde yaparsanız hem volte hem de vowifi çalışır. ( tecrübe edilmiştir) tedbir olarak hattınızı samsung veya iphone telefona takıp 2200 a hdses yazıp mesaj atın.

Volkan5569

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Volkan
Cihazım
Mi note 2 12
Konular
3
Arkadaşlar benim cihazın hiç adı anılmıyor bende forumda gezerek tek tek deniyorum burda gm8 vado.rar yaptım volte vowifi vilte hepsi geldi ama vowifi ile arama yapamıyorum arama hemen sonlanıyor benim sıkıntım sadece bu daha önce sim kartımı p20 liteye takmıştım hepsi anında aktif oldular hattım vadofone nacizane fikirlerinizi bekkiyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-01-02-08-15-15-198_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2020-01-02-08-15-15-198_com.android.settings.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_2020-01-01-10-18-02-570_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2020-01-01-10-18-02-570_com.android.settings.jpg
    913,8 KB · Görüntüleme: 33
  • Screenshot_2020-01-02-08-47-54-614_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2020-01-02-08-47-54-614_com.miui.home.jpg
    908,3 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_2020-01-02-08-48-11-787_com.truecaller.jpg
    Screenshot_2020-01-02-08-48-11-787_com.truecaller.jpg
    143,6 KB · Görüntüleme: 30

mrbcksz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
0
mmengi üstadın konunun ilk sayfalarında anlattığı şekilde yaparsanız hem volte hem de vowifi çalışır. ( tecrübe edilmiştir) tedbir olarak hattınızı samsung veya iphone telefona takıp 2200 a hdses yazıp mesaj atın.
zaten yapamadığım için yazdım bunu efs dosyalarını atarken takılı kaldı ve ilerlemedi sms only dosyasını en az yarım saat bekledim fakat takılı kaldı ben de cihazı çekip eski efs yi geri yükledim

acemimerakli

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
mi5
Konular
2
zaten yapamadığım için yazdım bunu efs dosyalarını atarken takılı kaldı ve ilerlemedi sms only dosyasını en az yarım saat bekledim fakat takılı kaldı ben de cihazı çekip eski efs yi geri yükledim
Kullandığınız qpst programında problem olabilir, güncel sürümle denemenizi öneririm.Bilgisayarınızın da 64 bit olması iyi olur.

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
Vodafone hat kullanıyorum Vowifi sürekli bağlı olarak gösteriyor evde
fakat aramalarda Vowifi üzerinden konuşurken belli bir süre sonra birden ses gelmiyor karşı taraftan , wifi yı kapatırsam konuşmaya devam edebiliyorum
aynı sorunu yaşayan ya da çözüm bulan var mı acaba ?

Üst Alt