Servis Hizmeti Qualcomm ve Hyperos Cihazlar için Server Kaydı Başladı...

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Ücretli onarım kurallarını siz de son derece iyi biliyorsunuz... Bu kuralları hazırlarken siz de yönetim ekibimizdeydiniz ve sizin de onayınızla bu kurallar yürürlüğe girmişti.

1.4. Teknisyen Yönlendirmeleri : Forum geneli içerisinde ücretli onarım gerektiren yardım taleplerine kullanıcı etiketleyerek ve/veya özel mesaj yoluyla yönlendirme yapılması tüm üyeler için yasaktır.

Siz ise konunuzda özel mesaj ile bilgi vereceğinizi söylemişsiniz ve alıntıladığım mesajda yönlendirme yaptığınızı belirtiyorsunuz. Forum kurallarına aykırı bir konu açtığınız için konunuz kapatıldı, haber niteliği taşıyan bölümler saklandı ve konu kurallara uygun olarak açılan konuya yönlendirildi.

Eğer ki yönlendirdiğiniz kişi teknisyen forum rütbesi alma kriterlerini karşılıyorsa o da ücretli onarımlar forumunda konu açabilir ve onarım gerçekleştirebilir. Ya da ücretsiz olarak işlem yapacak ise sorular ve yardım talepleri forumun kullanabilir.
Kusura bakmayın ama her iki arkadaşı da tanımam. Ama adalet olacaksa herkese olsun. H. Kadir açtığı konuda

Özel den bilgi veririm demişti.

Konunun aniden kapatılıp başka konuya yönlendirme yapılması çok garibime gitti.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Tekrar belirtiyorum,alıntılamış olduğunuz Forum kuralı özelden yönlendirme yapan bir üye için geçerlidir,bunu yapan ben isem benim için aynen geçerlidir.
Yalnız özelden yapılan yönlendirmenin ne amaçla yapıldığını belli ki anlamamışsınız ,tekrardan belirteyim.
Özelden yazan kullanıcı,piyasada dönen güncel ücretin ne olduğunu sormakta,forum içerisinde hiç bir kullanıcının genel forumda bunun bilgilendirmesini paylaştığını henüz göremedim.Ticaretini yapmayan insanlar da bilgi paylaşımını özelden yapıyor.Taktir edersiniz ki fiyatlar güncel olarak değişiyor.
Özelden yazan kullanıcı işlemin ne olduğunu nasıl yapıldığını ana sayfada yazan bilgiler dışında ekstra sormakta,özelden yazana da konudan yazana da ayrı ayrı cevap veriyorum.
Yapılabilecek bir yönlendirme istenirse eğer tavsiyelerime ve topluluk tarafından paylaşılan tecrübelere göre yapılmaktadır,ticari amaç taşımayan bir yönlendirme ,isim tavsiyesinden öteye geçemez,eğer olay ticari ise bir gelir niteliği taşıyor ise,
amaç birilerine para kazandırmak ise eğer,bu söylediğinizi kabul edebilirim.Ancak ellerindeki cihazlar ile mağdur olan insanlara yardımcı olmak,bilgi vermek tecrübelerden bahsetmek,foruma kazandıracak bir ücretin çok çok önündedir benim için, en azından bu zamana kadar internet ağındaki bütün forumları bu amaçla kullandım.
Elbette forum sahibi ben değilim sizlersiniz,konuyu istediğiniz gibi değerlendirmek sizin nazarınıza kalmış,Ama belirttiğim gibi,ne paylaştığını bilen ve bu zamana kadar açılan konular ile bu forumda vakit harcayan insanlara bilgi kazandırmak için emek vermiş birisi olarak ben,sergilemiş olduğunuz davranışı son derece yanlış buluyorum,bu forumda mesai harcayan birisine yöneticiliği bırakmış birine bu şekilde bir tavır gösterdiğiniz içinden de aynı şekilde açık bir şekilde yazmış oldum bu mesajları.

Belirttiğim gibi hocam,paylaştığım konuda 3-5 satır mesaj yazıyor zaten,bunun telif hakkını alacak değilim.
Ancak haber niteliği taşıyan konuyu kapatıp,ücretli onarım sayfasında bunu aynı mesajlar ile paylaşırsanız eğer,buna kesinlikle tepki gösteririm.
Forumda ismimin geçtiği mesajlara çok detaylı panelden yöneticiler zaten bakabiliyor,Ücretli onarım sayfam yok,mesajım yok yaptığıma dair.
Forumda eğer soran olursa tecrübelerimi aktarabileceğim şekilde özelde bilgi aktarımı yapıyorum,beni forum içinde bilip de bu niyetime kefil olacak insanlar tanıyorum.
Söylediğiniz gibi gönüller bir olsun,bu mesajınız için teşekkürler,lakin belirtmiş olduğum gibi
bu yaşanan durumu bu mesajlar burada kalırsa eğer,forumun değerli üyelerinin etik değerlerine bırakıyorum.
Her şey gelip geçicidir,samimiyet ve niyet kalıcıdır günün sonunda.
Benim yöneticiliğim de bu şekilde bir mesaj ile alınmıştı bundan aylar öncesinde,ben yine de foruma ara ara paylaşım yapmaya devam ettim,ancak günün sonunda bir de bu tavırdan sonra olmamış gibi davranıp devam etmek benim için uygun değil.
Forum içi paylaşımlarımı bundan böyle yardım destek de içerse devam ettirmeme kararı aldım.
Kıymetli yöneticiler,ve siz benim paylaşacağım yeni haberleri önceden görüp daha uygun şekilde paylaşırsınız diye umut ediyorum.
Elbette geçmişte paylaşılan tüm konular umut ediyorum bilgi edinmek isteyen herkese yararlı olmaya devam eder.
Herkese iyi forumlar.

Kuralı bir defa daha ekleyeyim...

1.4. Teknisyen Yönlendirmeleri : Forum geneli içerisinde ücretli onarım gerektiren yardım taleplerine kullanıcı etiketleyerek ve/veya özel mesaj yoluyla yönlendirme yapılması tüm üyeler için yasaktır.

İstenmesi halinde yönlendirme, iyi niyetli yönlendirme, haber adı altında yönlendirme gibi istisnalar yok hocam. Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi ücretli onarım gerektiren taleplere yönlendirme yapılması tüm üyeler için yasaktır. Bu tüm üyelere ben de dahilim siz de. Özel mesaj ile gelen yardım taleplerine ben de yönlendirme yapmıyorum. Bu kurala ben de uyuyorum ve tüm üyelerimizden de uyumasını bekliyorum.

Kusura bakmayın ama her iki arkadaşı da tanımam. Ama adalet olacaksa herkese olsun. H. Kadir açtığı konuda

Özel den bilgi veririm demişti.

Konunun aniden kapatılıp başka konuya yönlendirme yapılması çok garibime gitti.

Yukarıda yer alan mesajımda yer alan bağlantıdaki forum kurallarını okuyabilirseniz garibinize gitmeyecektir. :)

Son düzenleme:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
halilgurbuz 'un veda konusunda geliyorum. :D

StreX hocam olmamış... Yıllarca özel mesajla yardımcı olurum diyenlerin insanlara ve forumlara nasıl zararlar verdiklerini siz biliyorsunuz ve bu zarar verenleri siz de engellediniz... Oysa şimdi siz özel mesajla yardımcı olurum demişsiniz. Şimdi ben ücretli yapmıyorum, ısrar edilirse yönlendiriyorum falan demişsiniz ama bunları konunuzda belirtmemişsiniz ki. Detay için özelden ulaşın demiş geçmişsiniz. Bunun anlamı da paranı verirsin yaparım fiyatını özelden bildiririmdir. Bakın h.kadıoglu da hep aynısı yapıyor. Özelden yazın dediğinde fiyatı özelden veririm demiş oluyor.

cantara ile mesajlarınızı okuyunca şu sahne aklıma geldi :D

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Bir de genel yazayım işinize gelmeyince şu teknisyenlik olayını desteklemiyorsunuz... Gerçekten çok sinir bozucu. Özelden yardımcı olayım dedikten sonra milletin parasını çarpanlardan, cihazlarını keyfine brick edenlerden sonra çıktı bu teknisyenlik olayı ne çabuk unuttunuz? Forum da dedi ki özelden veya açıktan ücretli yardım yapabilmen için referansa ihtiyacın var herkes kafasına göre yapamaz. Teknisyenlik budur. Eğer ki sadece kadıoğludur teknisyen başkası alamaz derlerse o zaman tekeldir eyvallah karşı duralım ama her yerde başka teknisyen de olabileceği yazılı ama bizim tamirciler tembel... Teknisyenlik için para da alınıyor 3-5. Bence o da mantıklı bu server kayıt işi için 130-150$ arası fiyat veriliyordu bugün işin kar dahil 70-80$ civarında yapılabileceği belirtiliyor. Forumdan hem StreX 'e hem de H.kadioglu 'na eminim ayrı ayrı en az onar kişi yazmıştır kayıt için. İşi aldılarsa her bir kişiden 50$ ekstra kar x20 kişi bir günlük totalde minimum 1000$... Forumun üzerinden bu kadar para kazanıp da foruma hiç vermemek, destek olmamak ayıp olur. Reklam engelleyici bile kullanmayan ben için hiç sakıncası yok, helali hoş olsun. Dükkan kirası gibi düşünmek lazım :D

Neyse StreX hocam siz erdilSB ile yakındınız ve muhtemelen ona yönlendirecektiniz. Arkadaşınız da çok iyi para kazanacaktı ama forum izin vermedi bence işin özü bu. Keşke o kazanacağı paranın çok ufak bir kısmını foruma destek için verseydi de teknisyen olsaydı hem daha fazla kazansaydı, hem siz gitmeseydiniz hem foruma destek olsaydınız hem de ikinci teknisyen forumda rekabet yaratırdı fiyatlar iner bizler de faydalanırdık. Forum yönetimi de size özel bu teklifi iletebilirdi. Ben sizin arkadaşınızı biliyorsam onlar da mutlaka biliyordur. Her yerden win-win olurdu, çok yazık olmuş.

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Bu forumda bunların yaşanması üzücü... ☹️☹️

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
halilgurbuz 'un veda konusunda geliyorum. :D

StreX hocam olmamış... Yıllarca özel mesajla yardımcı olurum diyenlerin insanlara ve forumlara nasıl zararlar verdiklerini siz biliyorsunuz ve bu zarar verenleri siz de engellediniz... Oysa şimdi siz özel mesajla yardımcı olurum demişsiniz. Şimdi ben ücretli yapmıyorum, ısrar edilirse yönlendiriyorum falan demişsiniz ama bunları konunuzda belirtmemişsiniz ki. Detay için özelden ulaşın demiş geçmişsiniz. Bunun anlamı da paranı verirsin yaparım fiyatını özelden bildiririmdir. Bakın h.kadıoglu da hep aynısı yapıyor. Özelden yazın dediğinde fiyatı özelden veririm demiş oluyor.

cantara ile mesajlarınızı okuyunca şu sahne aklıma geldi :D

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Bir de genel yazayım işinize gelmeyince şu teknisyenlik olayını desteklemiyorsunuz... Gerçekten çok sinir bozucu. Özelden yardımcı olayım dedikten sonra milletin parasını çarpanlardan, cihazlarını keyfine brick edenlerden sonra çıktı bu teknisyenlik olayı ne çabuk unuttunuz? Forum da dedi ki özelden veya açıktan ücretli yardım yapabilmen için referansa ihtiyacın var herkes kafasına göre yapamaz. Teknisyenlik budur. Eğer ki sadece kadıoğludur teknisyen başkası alamaz derlerse o zaman tekeldir eyvallah karşı duralım ama her yerde başka teknisyen de olabileceği yazılı ama bizim tamirciler tembel... Teknisyenlik için para da alınıyor 3-5. Bence o da mantıklı bu server kayıt işi için 130-150$ arası fiyat veriliyordu bugün işin kar dahil 70-80$ civarında yapılabileceği belirtiliyor. Forumdan hem StreX 'e hem de H.kadioglu 'na eminim ayrı ayrı en az onar kişi yazmıştır kayıt için. İşi aldılarsa her bir kişiden 50$ ekstra kar x20 kişi bir günlük totalde minimum 1000$... Forumun üzerinden bu kadar para kazanıp da foruma hiç vermemek, destek olmamak ayıp olur. Reklam engelleyici bile kullanmayan ben için hiç sakıncası yok, helali hoş olsun. Dükkan kirası gibi düşünmek lazım :D

Neyse StreX hocam siz erdilSB ile yakındınız ve muhtemelen ona yönlendirecektiniz. Arkadaşınız da çok iyi para kazanacaktı ama forum izin vermedi bence işin özü bu. Keşke o kazanacağı paranın çok ufak bir kısmını foruma destek için verseydi de teknisyen olsaydı hem daha fazla kazansaydı, hem siz gitmeseydiniz hem foruma destek olsaydınız hem de ikinci teknisyen forumda rekabet yaratırdı fiyatlar iner bizler de faydalanırdık. Forum yönetimi de size özel bu teklifi iletebilirdi. Ben sizin arkadaşınızı biliyorsam onlar da mutlaka biliyordur. Her yerden win-win olurdu, çok yazık olmuş.
Enteresan olan dün akşam saatlerinde server kayıt ücretinin 1-2 saat içinde 50-60 USD düşmüş olması....valla bana çok enteresan geldi bu durum

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Enteresan olan dün akşam saatlerinde server kayıt ücretinin 1-2 saat içinde 50-60 USD düşmüş olması....valla bana çok enteresan geldi bu durum

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
Hocam yanlış hatırlamıyorsam Xiaomi' lerde server kayıt haberi daha önce de konuşuluyordu ama yalan oldu. Artık iş ciddiye binmiş görünüyor. Ne var ki Samsung' larda bile riskleri olan bu işlem Xiaomi' de nasıl işleyecek merak ettiğim bu. Hadi yaptırdık diyelim, üç gün sonra patladı. Eee...gitti canım dolarlar...
StreX dostumuzun arkadaşına telegram üzerinden sordum ama sağolsun arkadaş cevap vermedi. Belki H.kadioglu hocamız bizlere bilgi verebilir. Garantili bir işlem midir, yaptırırsak ileride sıkıntı yaşar mıyız?
Resmi kayıtlı cihaz kullandığım için tercih edeceğim bir işlem değil. Lakin yurtdışı dışı cihaz almak isteyen ama direnç yüzünden tereddütte kalan dostlarımıza belki referans olur.

hasankasabara

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Redmi note 10
Meslek
İç Güvenlik
Konular
52
server kayıt işine bugün eklenen cihazlar
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Hocam yanlış hatırlamıyorsam Xiaomi' lerde server kayıt haberi daha önce de konuşuluyordu ama yalan oldu. Artık iş ciddiye binmiş görünüyor. Ne var ki Samsung' larda bile riskleri olan bu işlem Xiaomi' de nasıl işleyecek merak ettiğim bu. Hadi yaptırdık diyelim, üç gün sonra patladı. Eee...gitti canım dolarlar...
StreX dostumuzun arkadaşına telegram üzerinden sordum ama sağolsun arkadaş cevap vermedi. Belki H.kadioglu hocamız bizlere bilgi verebilir. Garantili bir işlem midir, yaptırırsak ileride sıkıntı yaşar mıyız?
Resmi kayıtlı cihaz kullandığım için tercih edeceğim bir işlem değil. Lakin yurtdışı dışı cihaz almak isteyen ama direnç yüzünden tereddütte kalan dostlarımıza belki referans olur.
Server kayıt işlemlerinde klon garantisi olmaz hocam. Kendi imeilerinizi verirsiniz. Faturası sizde ise klon durumunda btk ya klon eşleştirme yaptırabilirsiniz..

agabey_42

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Agabey
Cihazım
Mi 11
Konular
10
Server kayıt işlemlerinde klon garantisi olmaz hocam. Kendi imeilerinizi verirsiniz. Faturası sizde ise klon durumunda btk ya klon eşleştirme yaptırabilirsiniz..
Hocam size dün özelden bir soru sormuştum. sanırım görmediniz. Müsait olduğunuzda bakabilir misiniz? teşekkürler

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
42
Xiaomi Qualcomm Cihazlar için,Tek Sim (Sim2)
Olacak şekilde server kaydı başladı,
Henüz yeni bir servis, bu yüzden her modele olmuyor.
Xiaomi 14 Pro, MIX Flip gibi niş modeller,
Xiaomi 14 ve alt modellerde denendi, Xiaomi 15 için de olacak gibi görünüyor.

Detaylı bilgi için özelden ulaşabilirsiniz.
Mi 14 pro almadım sırf kayıt yok diye şansız ben 😀😀

Üst Alt