Yardım QC 4.0 Kullanımı Hakkında

dopain

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Buğrahan
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
2
Merhaba redmi note 7 cihazımı alalı henüz 4 gün oldu ve telefon bildiğiniz üzere hızlı şarj ve qualcomm quickcharge 4.0 destekliyor. Hızlı şarj yanlış anlamadıysam kutusundan çıkan adaptör ile (2 A) çalışıyor. Ancak ben telefonun QC 4.0 özelliğini kullanarak da şarj etmek istiyorum. Şimdi burada sizlere 2 adet sorum var:

1. QC 4.0 ile şarj etmem için ne yapmam gerek (ekstra bir ayar veya donanım gerekliyse lütfen belirtin.) . biraz ayrıntılı ve açık anlatırsanız sevinirim zira daha önce qualcomm quickcharge destekleyen bir telefon kullanmadım.

2. Piyasada QC 4.0 destekleyen adaptör bulmak oldukça güç ve olanlar da gördüğüm kadarıyla biraz pahalı. Bu yüzden QC 3.0 destekleyen bir adaptör ile cihazımı şarj edebilir miyim? Daha doğrusu verim alabilir miyim?

ilhamikadioglu

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlhami
Cihazım
Xiaomi Mİ9T Pro
Meslek
Tekniker
Konular
6
Alabilirsiniz 3 veya 4 sorun olmaz 3 de tatmin eder zaten hocam 4 için şuan adaptör bende göremedim 3 alın yolunuza bakın dediğim yer ve markadan çok karmaşık düşünmeyin :$

Oyla:

dopain

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Buğrahan
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
2
Adaptör ve kablo uyumlu olacak. Yani kablonun yüksek akım aktarabilmesi gerekiyor. Ayrıca 1 metreden uzun kablolarda quick charge çalışmayabilir. Zaten kablo spesifikasyonlarında 1 metreden uzun kablolara quick charge etiketi koymuyorlar.

Telefonda ise şarj esnasında telefonu kullanmayın, ekranı sürekli açık bırakmayın, çok sıcak ortamda bırakmayın. Bunlara uyulmadığı zaman telefon ısınıyor, ısınınca da şarj devresi akımı azaltıyor.
Telefon 3.0 ve 4.0 desteği mevcut hiçbir sorun olmaz.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alabilirsiniz 3 veya 4 sorun olmaz 3 de tatmin eder zaten hocam 4 için şuan adaptör bende göremedim 3 alın yolunuza bakın dediğim yer ve markadan çok karmaşık düşünmeyin :$

linkteki ürün sizce nasıldır? Yabancı menşeili bir ürün tabiki resmi web sayfasında biraz dolaştım kaliteli bir ürüne benziyor türkiyede satılıp da QC 4.0 destekleyen tek ürün olarak bunu bulabildim. ha bir de achfighter kablo seçiminde nelere dikkat etmeliyim nasıl seçmeliyim önerdiğin bir kablo var mıdır?

Son düzenleme:
Oyla:

ilhamikadioglu

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlhami
Cihazım
Xiaomi Mİ9T Pro
Meslek
Tekniker
Konular
6

linkteki ürün sizce nasıldır? Yabancı menşeili bir ürün tabiki resmi web sayfasında biraz dolaştım kaliteli bir ürüne benziyor türkiyede satılıp da QC 4.0 destekleyen tek ürün olarak bunu bulabildim. ha bir de achfighter kablo seçiminde nelere dikkat etmeliyim nasıl seçmeliyim önerdiğin bir kablo var mıdır?

18 watt mış Xiaomi nin AliExpress de 27 watt ını almak daha mantıklı ama gümrük vergisi 4.5 TL üzerine KDV ekle aldığın ürünün fiyatına kablosuda içinde alabiliyorsun

Oyla:

AncientBehemoth

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Timuçin
Cihazım
Redmi 11 Pro+5G
Konular
2
3 ile 4 arasında bariz bir sürat farkı yok ama fiyat farkı var. 3 almak en mantıklısı olacaktır.

Oyla:

LloydGanzer54

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
17
Ne kadar hızlı şarj ederse batarya o kadar fazla aşınacaktır bataryanızın kapasitesi düşecektir bu yüzden qc 3 almak mantıklı olacaktır zaten qc 4 çok fazla bulunmuyor ve qc 4 destekleyen qc 3 ü de destekler

Oyla:

lucarth

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
lucarth
Cihazım
xiaomi 13
Konular
13
qc 3 ude bosver bence , 2a sarj adamdir

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

ilhamikadioglu

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlhami
Cihazım
Xiaomi Mİ9T Pro
Meslek
Tekniker
Konular
6
Ne kadar hızlı şarj ederse batarya o kadar fazla aşınacaktır bataryanızın kapasitesi düşecektir bu yüzden qc 3 almak mantıklı olacaktır zaten qc 4 çok fazla bulunmuyor ve qc 4 destekleyen qc 3 ü de destekler
Aşınma mı güldürmeyin hocam şarj girişlerinde entegreler var batarya ya ne lazımsa onu alıyor üstünü ve altını almıyor en basit örnek power bank kullanıyorum %100 olunca power bank şarj etmiyor daha kapatıyor kendine yani buradan anlayacağınız aldığınız ev şarj 3.0 olsa 4.0 olsa bile yüzde 100 olunca enerji almayı kesecektir telefonlarınız ve şarj entegreniz bataryanıza ne kadar akım veya ne kadar voltaj geleceğini yine telefonunuz belirliyor 2A alsanız daha yavaş olacak aynı zamanda bitecek belli birşey bu boş yere yavaş yavaş ev şarj almasına gerek yoktur

Oyla:

lucarth

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
lucarth
Cihazım
xiaomi 13
Konular
13
Aşınma mı güldürmeyin hocam şarj girişlerinde entegreler var batarya ya ne lazımsa onu alıyor üstünü ve altını almıyor en basit örnek power bank kullanıyorum %100 olunca power bank şarj etmiyor daha kapatıyor kendine yani buradan anlayacağınız aldığınız ev şarj 3.0 olsa 4.0 olsa bile yüzde 100 olunca enerji almayı kesecektir telefonlarınız ve şarj entegreniz bataryanıza ne kadar akım veya ne kadar voltaj geleceğini yine telefonunuz belirliyor 2A alsanız daha yavaş olacak aynı zamanda bitecek belli birşey bu boş yere yavaş yavaş ev şarj almasına gerek yoktur
ayni zamanda bitmez, hizli sarjda telefon kisa sure icinde normal sarja gore cok daha fazla isinacagi icin 100 den cektigin anda cok hizli bosalacaktir

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

LloydGanzer54

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
17
Hocam şarj aleti ne kadar hızlı şarj ederse batarya o kadar hızlı dolacağından aşınma daha fazla olacaktır yavaş şarj edilen bir telefona göre hatta fark etmiş olmalısınız telefon %100'e yaklaştıkça daha yavaş şarj olur daha fazla aşınmasın diye
Bir de telefon hızlı şarj oldu mu şarjı hızlı bitmez

Oyla:

byrupi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ensar
Cihazım
Mi 9
Konular
11
Kabloda önemli reis benim 1 yıldır kullandığım kablo var mi9 da da kullanmak istedim ama Super charge yazmadı quick yazdı orijinal ile Super e geri döndü yn~~

3.0 şarj aleti var hepsi burada da anker markalı kalitelidir.Ek bir ayar yok

Dostun hangi şarj aletini kullanıyorsun. Çin versiyon olan Orjinal adaptör mü ?

Oyla:
Üst Alt