Soru Poco x5 Pro Alınır mı?

Androist

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
androist
Cihazım
Mi Max 2/3
Meslek
Serbest
Konular
57
"4 + 4 ve eski kayıtlı telefon" kombinasyonu ile kullanmak en mantıklısı.

Çünkü, telefona fiziki müdahale bana pek mantıklı gelmiyor. Yazık, sıfır telefon al, içini açtır, müdahale ettir.
Aklın yolu birdir, çok takdir ettim sizi. Aynı görüşte birleşiyoruz.
Her yılbaşından itibaren 8 ay sıfır aldığımız yurtdışı telefonu + 4 ayda şu anda kullanmakta olduğumuz mevcut telefonumuzu kullanırız. Ne diye imei attırıp hem gayri yasal ve hemde teknik anlamda çok riskli bir şey yapayım ki ?

Başkaları ne yapar, ne eder bilemem ama bireysel kanımca Akıl ve Mantıkla bağdaşmıyor !

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Aklın yolu birdir, çok takdir ettim sizi. Aynı görüşte birleşiyoruz.
Her yılbaşından itibaren 8 ay sıfır aldığımız yurtdışı telefonu + 4 ayda şu anda kullanmakta olduğumuz mevcut telefonumuzu kullanırız. Ne diye imei attırıp hem gayri yasal ve hemde teknik anlamda çok riskli bir şey yapayım ki ?

Başkaları ne yapar, ne eder bilemem ama bireysel kanımca Akıl ve Mantıkla bağdaşmıyor !
Hocam eskiden arka kapağı açılarak pili çıkan telefonlarımız vardı. O telefonlara her türlü müdahale arka kapaktan yapılırdı.

Şimdiki telefonlarda arka kapak kaldırıldı... Mecburen önden ekran çıkarılmak suretiyle telefonlara müdahale edilebiliyor. Telefonlarda öndeki ekran kısmı, telefonların en hassas yeri...

Önden ekran çıkarıldığı zaman, fabrikada yapıştırıldığı gibi yapıştırılamıyor. Garantili telefon alıp da, cihazın orijinalliği bozuldu gerekçesi ile değişim talep edenleri biliyorum.

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
Ben IMEI yazma işine sıcak bakmıyorum. Yazılım ile IMEI olunca güncelleme alamıyorsunuz. Direnç ile kayıt da telefonun biyerlerini açıp müdahale ediyorlar. Bazı cihazlardan bu yüzden NFC çalışmıyor.
En güzeli mediamarkt gibi yerlerden kredi taksitli almak bence.
Telefona gelirsek. Bence poco X5 pro güzel cihaz. Ayrıca poco F5 modeli de takibimde.
Hocam one plus telefon aldım gecenlerde (op9) Amerika cihazi IMEI atılmış ayarlardan güncelleme alıyor siforlama yapılabiliyor orjinal IMEI gibi kullanılıyor bootloader kilidi bile kapalı şuan cihazda tertemiz sorunsuz yurtdışı alınabilecek nadir telefonlardan çünkü bazı cihazlarda IMEI atıldıktan sonra trwp ile bile güncelleme yapılmıyor

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Hocam one plus telefon aldım gecenlerde (op9) Amerika cihazi IMEI atılmış ayarlardan güncelleme alıyor siforlama yapılabiliyor orjinal IMEI gibi kullanılıyor bootloader kilidi bile kapalı şuan cihazda tertemiz sorunsuz yurtdışı alınabilecek nadir telefonlardan çünkü bazı cihazlarda IMEI atıldıktan sonra trwp ile bile güncelleme yapılmıyor
Telefonunuz IMEI değişimi ile uğraşacaklara iyi bir seçenek hocam... Buradan fiyatları kontrol ettim de, 322 dolar'a satılıyor. ( Snapdragon 888 işlemcili )

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
Telefonunuz IMEI değişimi ile uğraşacaklara iyi bir seçenek hocam... Buradan fiyatları kontrol ettim de, 322 dolar'a satılıyor. ( Snapdragon 888 işlemcili )
Evet hocam gayet makul cihazlar ama xioamidende vazgeçmek istemiyorum ikulemde kaldım k60 poco f5 falan alsammi diye

Androist

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
androist
Cihazım
Mi Max 2/3
Meslek
Serbest
Konular
57
Evet hocam gayet makul cihazlar ama xioamidende vazgeçmek istemiyorum ikulemde kaldım k60 poco f5 falan alsammi diye
Poco bir Xiaomi ürünü. Sadece markalaştı, kendi ismini kullanıyor.

Androist

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
androist
Cihazım
Mi Max 2/3
Meslek
Serbest
Konular
57
Poco bir Xiaomi ürünü. Sadece markalaştı, kendi ismini kullanıyor.
Parasal durumunuz iyi ise Poco F5, değilse Poco X3 Pro, Poco X4 Pro, Pro X5 Pro, ayrıca Samsung Galaxy S 20-21-22-23 Ultra versiyonlarını, daha olmazsa Xiaomi Mi 10-11-12 S Ultra versiyonlarını incelemenizi öneririm.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
O sadece mediatek işlemciler için geçerli update sonrasi tekrar imei gerekiyor bir çoğunda, qualcomm yeni modellerde ise mecbur direnç ile kayıt yapılıyor ama 2 katı ödememiş oluyorsun . Çözüm yolun mantıklı gelmedi hocam (düzenlendi.)
Bende aslında aynı şeyden bahsediyorum hocam. Mediatek IMEI işi dediğiniz gibi. Qualcomm da direnç. Ama ben şahsen yeni sıfır telefonu açtırmak istemem.

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Hocam bu konuda siz bana göre daha yetkinsiniz. Yani konuya daha iyi hakimsiniz.

One Plus telefon hiç kullanmadım ama Xioami yazılım desteği konusunda biraz daha iyi olduğunu internetten takip edebildiğim kadarıyla anladım.

Biliyorsunuz daha önce hanıma işlemcisi çabuk ısınmasın diye K60 pro almıştım. Uzun süreli youtube'dan dizi izliyor. Cihaz istikrarlı olarak ılık kalıyor. Daha önceki telefonu mi max idi. Telefon ateş gibi ısınıyordu, usb giriş yerini bozdu.

Kendime de Poco F5 sipariş verdim. Uzun süreli video izlemem. Akşam sofraya oturduğumda yarım saat haberleri alıyorum en fazla... Telefonumdan bankacılık işlemi de yaptığım için, band20 sıkıntısı olmasın diye F5'i kendim için avantajlı gördüm.

Bu arada şu video'da F5'in hız tepkileri de oldukça beğenilmiş ... Piyasanın en tepesindeki amiral gemisi ile karşılaştırılarak, çok çarpıcı bir değerlendirme yapılmış, Acele etmeden izlemenizi tavsiye ederim.

İngilizce'ye hakim olmayanlar, Türkçe altyazı desteği ile izleyebilir ;
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Androist

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
androist
Cihazım
Mi Max 2/3
Meslek
Serbest
Konular
57
Son dakika gelişmesi : Poco X5 Pro 5 G sipariş etmiş, parasını ödemiştim ve telefon satıcı tarafından kargoya verilmişti, yarın elime geçecekti...

ANCAAAK....

İmei direnç işlemi riski ve telefonun harici SD Kartı girişi olmaması nedeniyle beni olumsuz bir düşünce sarmıştı...Telefon Kargo' da, ben ise düşünme moduna girmiştim. Nihayetinde bir karara vardım ve satıcıyı aradım, geri iade edeceğimi söyledim. Satıcı olgunlukla karşıladı, paketi açmadan geri iade edebileceğimi söyledi. Telefon gelir gelmez teslim alıp anında '' Param Güvende '' isimli aracı kuruluştan bir kod alıp telefonu kargo' da hemen geri iade edeceğim. Sorun yok yani...

Bu sorunu hallettikten sonra uzun incelemelerim ve araştırmalarım sonucu 128 GB 6+2= 8 GB RAM kapasiteli tüm diğer özellikleri Poco X5 Pro 5 GB ile neredeyse birebir uyuşan, 1 Terrabayt'a kadar harici hafıza ( SDkart ) girişi olan, GENPA garantili, yurtiçi imei sorunu olmayan '' POCO X4 Pro 5G '' telefon üzerinde karar kıldım ve yüzüklü, mıknatıslı, Kamera kapaklı, askeri tip bir Kılıf + Kırılmaz Cam + Telefon dahil toplamda 8650 TL ödeyerek bu gün satın aldım. Doğru bir karar verdiğime inanıyorum.

Üst Alt