1) 120 gün mesajı hattı takar takmaz gelmiyor, 2 gün 3 gün bazılarına 15 20 gün sonra geliyor, hatta nadirattan da olsa bazılarına hiç gelmiyor, hanımın telefona 7 aydır hiçbir mesaj gelmedi
2) Çift hatlı telefonlar için resmi kullanım süresi 8 aydır (eğer ki çift hat kullanmazsanız) Bu 8 ay içinde imei kayıt yöntemi çıksın diye beklenir, poco f2 proda olduğu gibi bazen yöntem 5 6 ay sonra da sızdırılabilir
3) Yılbaşı geldiği zaman imei kullanım hakları sıfırlanır, çünkü esasen bu 120 gün hakkı yıllıktır, turistler ya da gurbetçiler geldikleri zaman kayıt vs uğraşmadan 120 gün kullanabilsinler diyedir. Haliyle bugünden itibaren nerdeyse yılbaşına 8 ay zaten var, yılbaşında da sıfırlanır 8 ay daha kullanım hakkı olur. Yani şu günden itibaren alan için 16 aylık süre zaten var demektir
4) Diyelim Xiaomi sızdırmadı, yöntem de bulunmadı bu yeni cihazlara... 16 ay kullanan kullanır, sonra isterse cihazın ekranını vs yedek parça fiyatına satar, yahut 4 ay kullanmadan bekler başka telefonla idare eder, bir sonraki yılbaşında sıfırlanır yine 8 ay daha kullanır.
Öldüm bittim yandım kayıt yok diye telaş yapmanın gereği yok yani
Olur da bizim devlet yetkilileri (aman duymasınlar) bu 4 aylık kullanım süresini tutup da 1 aya falan indirmezse tabi