Selamlar , adamların iddia ettiği kullanım senaryosunu yarışı bile değil ben Xiaomi in eski cihazlarının pillerinin coook daha iyi gittiğini düşünüyor ve görüyorum , büyük pir yazılım kaynaklı pil tüketimi var görünüyor MIUI 10 ve öncesinde pil kullanımı daha iyiydi yani 10 saat oyun deniyor hangi oyunmuş hangi ayarlardaymis bı söyleseler bizde demeyelim sapma illa oluacak ama 10 saat yerine 5 saat oyun oynanıyor olması bariz yalan .17 saat video deniyor hangi video hangi çözünürlükte ve hangi parlaklıkta söylesinler deneyelim , hiç Xiaomi kullanmayan veyahut iPhone dan geçenleri pil memnun edebilir ama bu ve 2019/ 2020 yılında çıkardığı hiçbir cihazın pilinden memnun değilim bu görüşümu redmi note 4x / redmi 5 plus / redmi note 8/ redmi note 9s / redmi note 9 pro ve poco x3 kullanan birisi olarak yaptığımı de belirtmek isterim, pil kullanım senaryosunu da iyi veya kötü olarak belirtmek gerekirse kullandığım cihazları ekleme sırasına bakarak redmi note 8 ve sonrasına kötü öncesine bariz iyi diyebilirim . Farklı pil kullanım senaryosu veya rom önerilerinizi bekliyorum