Soru Poco F6 Pro hakkında düşünceleriniz?

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Samsung S20 FE snapdragon modelinden geçtim bu cihaza. Aslında geçmesem yeriymiş. Kamera onun kadar stabil ve iyi değil. Bu telefonun en güzel yanı hızlı şarj olması ve büyük pili sayesinde ekran süresi. Bunun dışında yazılımsal anlamda ciddi sorunlar var. Örneğin WhatsApp'tan gelen bir bildirimde telefonun üst bölümünde yer alan bildirim ikonları bile mevcut değil. Whatsapp logosu yerine boş, beyaz bir daire var. Yani oyun oynamayacaksanız 30.000TL'ye Xiaomi tarafında da güzel alternatifler var. Gerçekten pişmanım bu cihazı aldığıma.

Bir whatsapp araması alıyorsunuz, sessize almak için ses açma kapama tuşuna basmanız bir işe yaramıyor. Yanlışlıkla son açık uygulama penceresine tıklayıp başka bir uygulamaya geçtiğinizde çağrı hala sesli biçimde çalıyor. Yani aldığınız çağrı öncelikli değil, sanki youtube premiumla bir müzik dinliyorsunuz ve o şarkıyı arka planda oynatiyorsunuz.

Instagram'da reels izliyorsunuz ve bir anda manasız biçimde ekran kararıyor. Bu cihaz ilk gelir gelmez satın aldım, 3 guncelleme aldı bu sorun hala düzelmedi.

Yazılımsal açıdan berbat bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Tek artısı donanımı.

HyperOS diye kıyameti kopardılar. Nedir hocam HyperOS? Uzaya çıktık mı? Ne farkı var MIUI'dan? Bilgilendirilmek istiyorum.

Ayrıca Google Aramalar berbat bir uygulama. Alternatif apk kullanmak yerine x tabanlı iyi ekran süresi veren bir stock ya da custom rom arayışı içerisindeyim.

Şu anda pek bir şey bulamadım muhtemelen bu cihaz pek tercih edilmediğindendir. X6 ya da f6 kadar tercih edildiğini görmedim.

Rom arayisindayım, önerilerinizi bekliyorum. Saygılar
Hocam bir yanlışlık olmasın cihaz bana üzerinde yazılımı ile geldi 15 gündür kullanıyorum bahsettiğiniz sorunların hiçbiri ile karşılaşmadım.

Herkese selamlar bu elektronik gerçekten şans işi herhalde f2 pro kullandım çok şikayet eden vardı 4 sene sıkıntısız kullandım çok şikayet eden vardı o cihazdan da 2 aydır f6 pro kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım hata da görmedim diyebilirim...
Hayırlı olsun hocam, 15 gün önce biz 4 arkadaş aynı gün beraber aldık bu cihazı şu ana kadar sorun raporlayan hiçbir arkadaş olmadı.

arruna

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
F6 Pro
Meslek
Kamu
Konular
11
Merhabalar, şu lanet olası xiaomi reklamları bu cihazda da mevcut mu? Cihazım yd çarşamba günü gelecek, ona göre eu rom kuracağım. Reklam ihtimali canımı sıkıyorda 😌

birkanoztrk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Birkan
Cihazım
S23 Ultra
Konular
7
Merhabalar, şu lanet olası xiaomi reklamları bu cihazda da mevcut mu? Cihazım yd çarşamba günü gelecek, ona göre eu rom kuracağım. Reklam ihtimali canımı sıkıyorda 😌
Geldi mi hocam memnun musunuz?

omerSen

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Note 6 pro
Konular
0
Ben şuan eu son sürümü kullanıyorum telefon akıyor hata görmedim sadece pili su gibi içiyor ısınma globale göre daha çok bu arada direnç kayıtta çıkmış telefona

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Ben şuan eu son sürümü kullanıyorum telefon akıyor hata görmedim sadece pili su gibi içiyor ısınma globale göre daha çok bu arada direnç kayıtta çıkmış telefona
arruna Bu cihazda reklamları kaldırmak için boatware uygulamalarda ki önerilerin tamamını kapatın ve sistem uygulaması olan msa uygulamasını devre dışı bırakın ve adguard uygulamasını cihaza kurun reklam derdi biter...

omerSen Cihaza EU rom'u Custom Rom olarak kurduysanız Battery Guru uygulamasını cihazınıza kurmanızı öneririm batarya sorununu çözmenize yardımcı olacaktır...

arruna

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
F6 Pro
Meslek
Kamu
Konular
11
Geldi mi hocam memnun musunuz?
Merhabalar dostum. Aslında aldığım yerden biraz rötarlı geldi. O zaman zarfında satıcıya "13t pro yollasanız da olur" demiştim ama mesajı görmediler ve bu cihazı gönderdiler. Öncelikle, Samsung A73 ardından bu cihaza geçtim. normalde xiaomi hayatımın ciddi bir bölümünde vardı ancak bu saatten sonra olur mu bilmiyorum. Samsung sonrası her ne kadar iki cihaz arasında donanımsal olarak ciddi bir fark olsa da, bu cihaz bana yazılımın bir cihazda her şey olmasa da çok şey olduğunu teyit ettirdi. Şu bir gerçek oldu benim nezdimde, xiaomi kendini hiç geliştirmemiş yani telefon asla konforlu bir kullanım sağlamıyor ama bu durum, bu cihaza özgü değil, xiaominin genel sorunu bu. Samsung kullanırken telefona hükmedebiliyorum hiç zorlanma yok ama xiaomi cihazlar özellikle dokunmatik konusunda berbat ve misal, temalara giriyorum, bir sekmeye girince dikey itiş yaparken alakasız şekilde sola kayıyor. Yani şu klişeyi söylemek istemesem de, xiaomi pişmanlıkmış. 4-5 cihazını kullanmış biri olarak, kuvvetle muhtemel bu son cihazım olur. Öte yandan üstte de dediğim gibi bir cihazda, donanımsal seçim hemen hemen herkesin ilk üstünde durduğu şey olsa da stabilite, yazılım performansı konusunda bu cihazda sınıfta kaldı. Samsung sonrası evden kızılay çadırına geçmiş hissiyatı verdi desem mübalağa etmiş olmam =) bundan sonra tercihim tekrar samsung olacaktır. iki marka arasında uçurum var. yaw netflix izlerken oynar vaziyette ana ekrana çekerken imanım gevriyor :D bazı uygumalar (trendyol) açarken, uygulama yarısı karanlık halde. bunlar cihazın donanımsal performasından ziyade, tamamıyla xiaominin leş gibi yazılımından kaynaklı. Velhasıl, yineliyoum xiaomi bundan sonra bana uzak olabilir. Sözün özü; memnun muyum? yazılımsal ve dokunmatik konusunda asla hayır :D birazdan ikinci kez rus romu kuracağım. canım sıkıldıkça değişim yapacağım :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

merhabalar dostum. eu romdaydım şu ana kadar, rus romuna geçiyorum şu an. netflixten kapatmadan çıkış zor oluyor, benim için eksi :D ayrıca üstte de yazdığım gibi, trendyol uygulamasına girerken ekranın yarısı karanlık oluyor ama en önemli sorun ekran kilidi varken bildirim gelmiyor eu'da. çok can sıkıcı şeyler, gerçi orijinal romlarda da bildirim görünmüyor. sebebini anlamış değilim. ben kayıtsız aldım kayıt sonu gelince yeni bir cihaz alırım artık o zamana kadar bozmuş olurum ya da bizimkilere veririm diye düşünüyorum :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arruna Bu cihazda reklamları kaldırmak için boatware uygulamalarda ki önerilerin tamamını kapatın ve sistem uygulaması olan msa uygulamasını devre dışı bırakın ve adguard uygulamasını cihaza kurun reklam derdi biter...

omerSen Cihaza EU rom'u Custom Rom olarak kurduysanız Battery Guru uygulamasını cihazınıza kurmanızı öneririm batarya sorununu çözmenize yardımcı olacaktır...
merhabalar sevgili dostum, şu an göçebe gibi rom geçişlerindeyim. kilit ekranı bildirim sorunu ve kontrol merkezi adaptasyon sorunu canımı sıkıyor :D birazdan rus romunda dediklerinizi yapacağım. çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

ramazan özkaya

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ramazan
Cihazım
Mİ A 3
Meslek
esnaf
Konular
49
Poco F6 Pro Wifi 6 ve Wifi 7'yi destekliyor benim evimde ki internet ağım Wifi 6 1gigabit, band aralığı 160mhz'i internet operatörüm desteklesede İphone 14 pro desteklemiyor incelemelerim sonunda Poco F6 Pro'nun Wifi 7 desteklemesi ve bant aralığının 160mhz üzerine çıkabildiğini fark ettim bu cihazı tercih etmemde ki nedenlerden birisi de bu ve internet ağım da Keenetic cihazları kullanıyorum telefonların bir çoğu Wifi 6 desteklese de 160 mhz bant aralığını desteklemediğini gördüm yine büyük bir kısmı bant aralığı 80mhz de kalıyor Poco F6 Pro Wifi 7 desteği sayeside bant aralığını 160mhz üstüne çekebileceğim.
giga bit türknet giga mı hocam vede türknetin modemi var giga bende de f6 pro daha da mı iyi çeker ???

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Njlos78
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
18
2 yıla yakın zamandır Iphone 14 Pro kullandım ve bu süreçte forumdan uzak kaldım, dönüşüm büyük bir ihtimalle Poco F6 Pro 512GB ile olacak ama forumda Poco F6 Pro başlığı bulamadım.
Forum kullanıcılarının Poco F6 Pro hakkında düşüncelerini öğrenmek istedim iyi forumlar.
Teknik Özelliklerini okumuştum, bayağı iyi. Fiyatı ise şu anda 20.000 üzerinde seyrediyor.

ozcifciyusuff

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Note 12 Pro 5g
Konular
15
2 yıla yakın zamandır Iphone 14 Pro kullandım ve bu süreçte forumdan uzak kaldım, dönüşüm büyük bir ihtimalle Poco F6 Pro 512GB ile olacak ama forumda Poco F6 Pro başlığı bulamadım.
Forum kullanıcılarının Poco F6 Pro hakkında düşüncelerini öğrenmek istedim iyi forumlar.
Şahsen ben s24 ultra alırdım Xiaomi alacağıma.

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
giga bit türknet giga mı hocam vede türknetin modemi var giga bende de f6 pro daha da mı iyi çeker ???
Türk Telekom 1000mbps abonesiyim ama modemini kullanmıyorum operatörlerin modemleri berbat benim modemim Keenetic Titan 3200mbps hızı destekliyor Poco F6 Pro'da Wifi 7'yi destekliyor iki cihazda yüksek hızları desteklediği için internette sorun yaşamıyorum...

Teknik Özelliklerini okumuştum, bayağı iyi. Fiyatı ise şu anda 20.000 üzerinde seyrediyor.
fiyat performans ürünü bir cihaz 1 aydan fazladır kullanıyorum sorun yaşamadım bana yetiyor.

Şahsen ben s24 ultra alırdım Xiaomi alacağıma.
Tercih ve bütçe meselesi ancak Samsung'un üst segment cihazlarını yıllarca kullandım, artık Samsung'un hangi cihazı olursa olsun benim en son tercihim

Son düzenleme:
Üst Alt