Merhaba
Skorpi hocam. Mi max 2'yi üç yıldan biraz uzun süre kullandıktan sonra Max serisine ihanet ederek doğrudan 2021-Haziran'da Poco F3'e geçtim. Fiyat ve özellikleri bakımından birkaç telefon belirleyip Poco F3'ün 6/128 gb modeline karar verdim. Telefonu mi max 2'de olduğu gibi global (Türkiye) rom ile kullanıyorum. Biraz üşenmekten biraz da rom değiştirme mevzularına odaklanamamaktan bu rom ile devam ediyorum. Genel olarak telefondan memnunum. Miui'dan sonra Poco Launcher biraz kullanışsız geliyor ama stabil çalışıyor. Uygulamaların liste halinde olması ve ayrıca ana ekrana istenilen uygulamanın widget olarak eklenmesi gereksiz bir özellik. Bunun dışında mi max 2 nin benimle geçirdiği ömrün yarısından sonra sol bileğimde başlayan ağrı Poco F3'e geçtikten sonra yok oldu. Poco F3'ün tedavi edici özelliği de var
Bu arada Mi max 2 hala hayatta ve bir yakınımın kullanımında şu an
Telefonda oyun oynamam ve telefonla yapılabilecek şeylerin çoğunu yaparım. Bu açıdan değerlendirirsem pil performansı olarak mi max 2'ye yakın sürelerde lullanabildiğim çok zaman oldu. Son birkaç haftadır fazla stalk yaptığım için pil performansı düştü ama bir günü çok rahatlıkla çıkarıyorum. Telefonda ısınma, ekran karartma (dimming), donma, takılma gibi sorunları hiç yaşamadım. Sanal sensör nedeniyle telefon görüşmelerinde nadiren ekranın uyanma sorunu oluyor. Kutusundan çıkan 33W'lık adaptör ile şarj süresi 4g, mobil veri gibi bağlantılar açıkken ve telefon kullanılmıyorken 55-60 dakika, aynı durumda mobil veri kapalıyken ve 2g açıkken süre 45-50 dakika oluyor. Temel olarak benim için bu telefonu cazip hale getiren özellikleri ergonomisi ve şarj sistemiydi. Telefonun ekranı, indirme ve yükleme hızları, veri bağlantıları, NFC'si, hoparlörleri, kamerası ve diğer özellikleri oldukça başarılı.