3 tane farklı markanın ne işe yarayacağını çözemiyorum. Geçen sene Poco biraz daha ucuz olarak sunuldu. Oraya kadar anlaşılıyordu.
Şimdi Redmi'yi ayırdılar. Redmi CEO'su Snapdragon 855'li telefon yapacaklarını söyledi.
Burada Redmi ile Poco'yu ne ayıracak belli değil.
Poco adına henüz ısınabilmiş değilim. Lite adı da genellikle pek iyi çağrışımlar yapmıyor bende.
F1'den daha alt sınıfta, Redmi Note sınıfında aslında doldurulabilecek bir boşluk var bence.
Daha ucuz bir alternatif olacaksa, Redmi Note 7'deki cam arka yüzey, 48MP sensör ve hatta 2. kamera gibi fantezilere girmeden, bunun yerine Snapdragon 675 ve ve minimum 4GB RAM ile 150 dolar seviyesine inebilirse etki yaratabilirdi.
RAM burada 3 yerine 4 olmuş, ama 150 dolar seviyesinde Redmi Note 7 varken böyle bir telefonla aynı seviye veya yukarısında gelmenin bir esprisi yok bence. Bunları Poco F1'e bakıp yine şatafatlı bir tasarım yerine fonksiyonel, daha ekonomik bir tercih olacağını düşünerek varsayıyorum.
Diğer hiçbir özelliği bilmiyoruz tabi, ama sadece çipset ve RAM'e bakarak 150$ altı olabilir diye düşünüyorum.
Hatta bunun biraz daha Çin dışı pazarlara yönelik bir marka olacağını düşünürsek, hatta biraz OnePlus'ın hedef alındığını düşünürsek, belki 3 markanın içerisinde en çok fiyat/performanslı olanı olacağını düşünürsek belki özel bir MIUI versiyonu yerine Android One projesini tamamen bu markaya kaydırması daha iyi olacaktır.
Bir de bence artık orta seviyede batarya kapasitesini arttırma vakti geldi. Eskiden 4000 koyduğunda özel olunuyordu. Şimdi bu gayet sıradanlaştı. 5000 koyanlar var. Bence telefonların iç hacmi, telefonları fazla irileştirmeden 6000 alabilecek boyutta. Batarya maliyetleri de tabiri caizse sudan ucuz.