Yardım Pil kullanımında Uyanık Kal bölümü

Ahmetorkay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi mi 8 lit
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
10.2.2
Telefon Modeli
mi 8 lite
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Merhaba Arkadaşlar, Telefondaki uyanık kal kısmını ciddi şekilde pili sömürdüğünü düşünüyorum. Sizde böyle değildir diye umuyorum.

Bunun sebebi ne olabilir.
Ayrıca tüm uygulamaları pil tasarruf modunda kullanıyorum, otomatik başlatma kısmı whatsapp mail vs hariç kapalı hatta çözmek için izinleri de kapattım.

Bunu nasıl çözerim veya bunu tespit edebileceğim bir uygulama var mı? 1 gün zor dayanıyoruz.
şimdiden teşekkürler...

OrcunGurpinar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orçun
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
17
Eğer dediğiniz gibi işe yarayacaksa, %65 ile 4 bck saat aldıgınız ekran süreniz, şimdi 9 saat olmalı :) tamamı ile ise bu kadar aktif kullanmanıza rağmen 12 saat olacaktır. Şimdiye kadar duymadıgım bir ekran süresi. Ben kendi fikrimi söyleyeceğim. Kesinlikle pil göstergersinin bir bugu diye düşünüyorum. Bende mi8 kullanıyorum.. Pil kullanımını kontrol ediyorum, %10 sarjım gitmiş. Google play hizmetleri %4 kullanmıs. 10 dakika sonra tekrar kontrol ediyorum, sarjım %12 azalmış, fakat google play hizmetler, %30 kullanmıs görünüyor.. Yani bi tutarsızlık durumu söz konusu. Bunu sadece google ile değil, anroid sistemi ile de yaşadım.. Ben pil istatistiği veren programın bir bug'u diye düşünüyorum. Yinede 12 13 saat ekran süresi almanız dileğiyle :)
Ben dediğinizi pek anlamadım, arkadaşın gönderdiği fotoğrafta ekran süresi 4,5 saat aldığında %33 şarjı varmış.

Oyla:

Ahmetorkay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi mi 8 lit
Konular
2
Eğer dediğiniz gibi işe yarayacaksa, %65 ile 4 bck saat aldıgınız ekran süreniz, şimdi 9 saat olmalı :) tamamı ile ise bu kadar aktif kullanmanıza rağmen 12 saat olacaktır. Şimdiye kadar duymadıgım bir ekran süresi. Ben kendi fikrimi söyleyeceğim. Kesinlikle pil göstergersinin bir bugu diye düşünüyorum. Bende mi8 kullanıyorum.. Pil kullanımını kontrol ediyorum, %10 sarjım gitmiş. Google play hizmetleri %4 kullanmıs. 10 dakika sonra tekrar kontrol ediyorum, sarjım %12 azalmış, fakat google play hizmetler, %30 kullanmıs görünüyor.. Yani bi tutarsızlık durumu söz konusu. Bunu sadece google ile değil, anroid sistemi ile de yaşadım.. Ben pil istatistiği veren programın bir bug'u diye düşünüyorum. Yinede 12 13 saat ekran süresi almanız dileğiyle :)

Merhabalar, şöyleki benim en büyük problemim sistemini deep sleep moduna geçmemesiydi bu da ciddi şekilde pil harcıyordu. Ekran süresi önemli
ama şöyle bir bilgi vereyim. önceki gün geceden sabah %13 şarjım gitmişti bu sabah %4 gitmişti. Fakat biryerlerde bug olduğuna neredeyse ben de eminim.
Zira dün akşam fazlasıyla kurcaladım telefonu ve buna sebep olan şeyi buldu. INSTAGRAM. telefonu yeni kurdum ve sosyal medya bildirimlerini almıyorum hiç. bunları ayarlayayım derken özellikle instagramla ilgileniyordum. tekrar deep sleep problemi verdi.

instagramı kaldırdım düzeldi. Fakat bug sosyal medya bildirimleri kısmında var. şuan tüm ayarlamaları yaptım, izinleri verdim kısıtlamaları kaldırdım bildirim gelmiyor. FAzla kurcalayınca sorun çıkar diye böyle kabul ediyorum artık. yeni güncellemelerde bakarız artık.
altta grafik karşılaştırmasını paylaşıyorum.%37 şarjım var ve 5.5 saat ekran süresi var. fakat önceden 5 saati zor alıyordum.

ilginize teşekkürler...

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2019-02-27 at 09.05.19.jpeg
    WhatsApp Image 2019-02-27 at 09.05.19.jpeg
    44,3 KB · Görüntüleme: 22
  • WhatsApp Image 2019-02-26 at 08.37.53.jpeg
    WhatsApp Image 2019-02-26 at 08.37.53.jpeg
    42,6 KB · Görüntüleme: 26
Oyla:

Blackelectro

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz Orhan
Cihazım
Xiami mi9t pro
Meslek
Bilgisayar Bileşen
Konular
6
Merhabalar, şöyleki benim en büyük problemim sistemini deep sleep moduna geçmemesiydi bu da ciddi şekilde pil harcıyordu. Ekran süresi önemli
ama şöyle bir bilgi vereyim. önceki gün geceden sabah %13 şarjım gitmişti bu sabah %4 gitmişti. Fakat biryerlerde bug olduğuna neredeyse ben de eminim.
Zira dün akşam fazlasıyla kurcaladım telefonu ve buna sebep olan şeyi buldu. INSTAGRAM. telefonu yeni kurdum ve sosyal medya bildirimlerini almıyorum hiç. bunları ayarlayayım derken özellikle instagramla ilgileniyordum. tekrar deep sleep problemi verdi.

instagramı kaldırdım düzeldi. Fakat bug sosyal medya bildirimleri kısmında var. şuan tüm ayarlamaları yaptım, izinleri verdim kısıtlamaları kaldırdım bildirim gelmiyor. FAzla kurcalayınca sorun çıkar diye böyle kabul ediyorum artık. yeni güncellemelerde bakarız artık.
altta grafik karşılaştırmasını paylaşıyorum.%37 şarjım var ve 5.5 saat ekran süresi var. fakat önceden 5 saati zor alıyordum.

ilginize teşekkürler...
İnstagram i da kaldıracaksak telefonu hiç kullanmayalım daha iyi :) tabi bu kişiye göre değişebilir. Mesela bugün fark ettiğim, dün gece %90 da şarjdan çıkardım. 1 saat pubg oynadım. Şarkım 75 e indi. İstatistiğe baktığımda pubg olması gerektiği gibi açık ara yukarıdaydi. Sabah kalktığımda şarjım 69a inmiş. İstatistiklere baktığımda Google play store pubg i geçmis açık ara. %15 şarjı yiyen pubg, %6 şarj yiyen Google play işlemler. Nasıl pubg i geçebilir? Bu istatistiklere güvenmemek lazım çok stabil çalıştığını düşünmüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İnstagram i da kaldıracaksak telefonu hiç kullanmayalım daha iyi :) tabi bu kişiye göre değişebilir. Mesela bugün fark ettiğim, dün gece %90 da şarjdan çıkardım. 1 saat pubg oynadım. Şarkım 75 e indi. İstatistiğe baktığımda pubg olması gerektiği gibi açık ara yukarıdaydi. Sabah kalktığımda şarjım 69a inmiş. İstatistiklere baktığımda Google play store pubg i geçmis açık ara. %15 şarjı yiyen pubg, %6 şarj yiyen Google play işlemler. Nasıl pubg i geçebilir? Bu istatistiklere güvenmemek lazım çok stabil çalıştığını düşünmüyorum.
Hatta ekran sürem de de bir hata var. Telefonu sabahtan beri sürekli kullanıyorum. En az 2 saat olması gerekirken sadece 1 saat 15 dakika gösteriyor.. Neyse çok takmamaya kadar verdim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-02-27-11-20-54-817_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2019-02-27-11-20-54-817_com.miui.securitycenter.png
    64,5 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_2019-02-27-11-20-40-344_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2019-02-27-11-20-40-344_com.miui.securitycenter.png
    195,7 KB · Görüntüleme: 15
  • Screenshot_2019-02-27-11-21-48-297_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2019-02-27-11-21-48-297_com.miui.securitycenter.png
    49,8 KB · Görüntüleme: 14
Oyla:

Ahmetorkay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi mi 8 lit
Konular
2
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hatta ekran sürem de de bir hata var. Telefonu sabahtan beri sürekli kullanıyorum. En az 2 saat olması gerekirken sadece 1 saat 15 dakika gösteriyor.. Neyse çok takmamaya kadar verdim.
Bence de takma, anladığım kadarıyla xiaomi de kişinin kendisine özel sorunlar oluyor :) eğer bu sorunlarla yaşayabiliyorsan xiaomiden daha iyi telefon yok.
Ben şuan bildirim konusunda sorun yaşıyorum ama kabuledilebilir seviyede ondan dolayı yapacak birşey yok. memnunum...

Oyla:

saidalt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
said
Cihazım
mi8
Konular
0
Arkadaşlar mi8 telefonumun günlerdir çözüm aradığım sürekli uyanık kalma -wakelock- ve şarj aletini bağladığımda bazen şarj olmama problemine çözüm buldum.
Rom değişimleri, temiz kurulumlar denemediğim yöntem, forumlarda okumadığım konu kalmadı diyordum ki bir konu kalmış.
Telefonun uyumamasına neden olan şey şarj soketindeki kirlermiş.
Bir kürdan ve peçete yardımıyla nazikçe soketi temizleyin ve farkı görün.
Anında farketti günlerdir uyumayan telefonum hemen uykuya geçti.
Bu sevinçle çözümü hemen paylaşmak istedim.

#mi8 beklemede pil tüketimi
#mi8 derin uyku problemi
#mi8 batarya tüketim
#mi8 batarya sorunu
#mi8 deep sleep issue
#mi8 battery drain issue
#mi8 full awake
#mi8 battery problem

Oyla:
Üst Alt