Yardım Pil kullanımında Uyanık Kal bölümü

Ahmetorkay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi mi 8 lit
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
10.2.2
Telefon Modeli
mi 8 lite
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Merhaba Arkadaşlar, Telefondaki uyanık kal kısmını ciddi şekilde pili sömürdüğünü düşünüyorum. Sizde böyle değildir diye umuyorum.

Bunun sebebi ne olabilir.
Ayrıca tüm uygulamaları pil tasarruf modunda kullanıyorum, otomatik başlatma kısmı whatsapp mail vs hariç kapalı hatta çözmek için izinleri de kapattım.

Bunu nasıl çözerim veya bunu tespit edebileceğim bir uygulama var mı? 1 gün zor dayanıyoruz.
şimdiden teşekkürler...

OrcunGurpinar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orçun
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
17
Merhaba Sayın cantara konuştuğumuz üzere istediğiniz ekran görüntülerini aldım. dün saat 16:00 da telefon %100 şarjdan aldım. akşam 1:00 civarı %47 da bıraktım sabah 8:00 den %34 te aldım. ekran görüntüleri ektedir.

Arkadaşlar değerlendirebilirseniz sevinirim. Ben uygulamalar kısmındaki androidin (diğer android sisteminden ne farkı var bilmiyorum) deep sleepe sebep olduğunu düşünüyorum.

yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Garantiye verecekseniz bence bir format atın birde böyle deneyin derim ben. Bende hücre beklemede sıkıntısı var o da çok şarj götürüyor benim şarjım 6-7 saat arası gidiyo aslına bakarsanız iyi süreler. Sizinde öyle %30 küsür şarj var 4.5saat ekran süreniz var. Bence yeterli süreler ama uyanık kalması tabikide normal değil

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam sıkıntı yaratan yüklenen bir uygulama değil android sisteminin kendisi...

Dolayısıyla sileceğiniz uygulamalar da çözüm olmayacaktır. Çok büyük ihtimalle haklısınız. Daha önceki telefonunuzdaki yedekleri yüklediğinizde şu an kullanmış olduğunuz telefonla bazı uyumsuzluklara neden oldu. En sağlıklısı bence telefonu sıfırlamanız hatta mümkünse sıfırdan yeni bir rom kurmanız yönünde olacaktır.

Oyla:

Ahmetorkay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi mi 8 lit
Konular
2
Hocam sıkıntı yaratan yüklenen bir uygulama değil android sisteminin kendisi...

Dolayısıyla sileceğiniz uygulamalar da çözüm olmayacaktır. Çok büyük ihtimalle haklısınız. Daha önceki telefonunuzdaki yedekleri yüklediğinizde şu an kullanmış olduğunuz telefonla bazı uyumsuzluklara neden oldu. En sağlıklısı bence telefonu sıfırlamanız hatta mümkünse sıfırdan yeni bir rom kurmanız yönünde olacaktır.

Bu konuda da yardıma ihtiyacım olacak. Zira yanlış birşey yapmak istemiyorum. Fabrika ayarlarına dönmem ve herşeyi manuel kurmam yeterli olacak mı?
Veya nasıl yapmalıyım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Bu konuda da yardıma ihtiyacım olacak. Zira yanlış birşey yapmak istemiyorum. Fabrika ayarlarına dönmem ve herşeyi manuel kurmam yeterli olacak mı?
Veya nasıl yapmalıyım yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Telefonunuzdaki mi hesabını ve google hesabını kaldırın. Ayrıca pin, desen, yüz tanıma vs. gibi tüm şifrelerinizi de kaldırdıktan sonra fabrika ayarlarına dönmeniz şimdilik yeterli olacaktır. Eğer fabrika ayarları sonrasında da düzelmezse beta rom veya fastboot ile yeni rom yüklemesi seçeneklerini düşünebilirsiniz.

Oyla:

Ahmetorkay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi mi 8 lit
Konular
2
Telefonunuzdaki mi hesabını ve google hesabını kaldırın. Ayrıca pin, desen, yüz tanıma vs. gibi tüm şifrelerinizi de kaldırdıktan sonra fabrika ayarlarına dönmeniz şimdilik yeterli olacaktır. Eğer fabrika ayarları sonrasında da düzelmezse beta rom veya fastboot ile yeni rom yüklemesi seçeneklerini düşünebilirsiniz.
Teşekkürler bugün deneyeceğim.

Oyla:

Ahmetorkay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi mi 8 lit
Konular
2
Arkadaşlar, Emeginiz için teşekkür ederim. Tamamen sıfırladım her şeyi yeniden kurdum. ve deep sleep olayı çözüldü. 2.10 dk da 1.10 dk ekran süresi 22 dk konuşma ve kurulum yüklemeler vs derken %13 şarj gitti. %50 lere ulaşınca tekrar yazarım. ilginiz için teşekkür ederim.

Oyla:

OrcunGurpinar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orçun
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
17
Arkadaşlar, Emeginiz için teşekkür ederim. Tamamen sıfırladım her şeyi yeniden kurdum. ve deep sleep olayı çözüldü. 2.10 dk da 1.10 dk ekran süresi 22 dk konuşma ve kurulum yüklemeler vs derken %13 şarj gitti. %50 lere ulaşınca tekrar yazarım. ilginiz için teşekkür ederim.
Hayırlı olsun, uyaık kal kısmında süre düştü mü?

Oyla:

Ahmetorkay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi mi 8 lit
Konular
2
Çok fena düştü Hocam, %89 pil kullanımında 11s 46 uyanık kalan cihaz şimdi %15 kullandım daha 3.dk veriyor. ve cihaz deep sleepe geçiyor ve şarjı yemiyor.şarj %50 artmış görünüyor. denemeleri yapıp paylaşacağım inş. ilgin için çok teşekkür ederim.

Oyla:

Blackelectro

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz Orhan
Cihazım
Xiami mi9t pro
Meslek
Bilgisayar Bileşen
Konular
6
Eğer dediğiniz gibi işe yarayacaksa, %65 ile 4 bck saat aldıgınız ekran süreniz, şimdi 9 saat olmalı :) tamamı ile ise bu kadar aktif kullanmanıza rağmen 12 saat olacaktır. Şimdiye kadar duymadıgım bir ekran süresi. Ben kendi fikrimi söyleyeceğim. Kesinlikle pil göstergersinin bir bugu diye düşünüyorum. Bende mi8 kullanıyorum.. Pil kullanımını kontrol ediyorum, %10 sarjım gitmiş. Google play hizmetleri %4 kullanmıs. 10 dakika sonra tekrar kontrol ediyorum, sarjım %12 azalmış, fakat google play hizmetler, %30 kullanmıs görünüyor.. Yani bi tutarsızlık durumu söz konusu. Bunu sadece google ile değil, anroid sistemi ile de yaşadım.. Ben pil istatistiği veren programın bir bug'u diye düşünüyorum. Yinede 12 13 saat ekran süresi almanız dileğiyle :)

Oyla:
Üst Alt