Yardım Pil kullanımında Uyanık Kal bölümü

Ahmetorkay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi mi 8 lit
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
10.2.2
Telefon Modeli
mi 8 lite
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Merhaba Arkadaşlar, Telefondaki uyanık kal kısmını ciddi şekilde pili sömürdüğünü düşünüyorum. Sizde böyle değildir diye umuyorum.

Bunun sebebi ne olabilir.
Ayrıca tüm uygulamaları pil tasarruf modunda kullanıyorum, otomatik başlatma kısmı whatsapp mail vs hariç kapalı hatta çözmek için izinleri de kapattım.

Bunu nasıl çözerim veya bunu tespit edebileceğim bir uygulama var mı? 1 gün zor dayanıyoruz.
şimdiden teşekkürler...

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Derin uykuya geçmeme sorununun donanımsal olma ihtimali çok düşük.

Şöyle özetleyelim. Cihazınızda bir uygulama var ve bu uygulama cihazınızın derin uykuya geçmesini engelliyor. İlk olarak bu uygulamanın ne olduğunu bulmanız gerekli. Telefonunuzu tamamen şarj ettikten sonra kapatın, bir kaç dakika bekledikten sonra yeniden açın. Daha sonra telefonunuzu normal şekilde kullanmaya başlayın. Bataryanız %50 seviyesinin altına indikten sonra ayarlar pil altında yer alan pil kullanımı bölümünden uygulamalar, donanım ve geçmiş (saat simgesi) bölümlerinden ekran görüntülerini paylaşırsanız cihazınızın uykuya geçmesini engelleyen uygulamayı daha rahat tespit edebiliriz.

Oyla:

Ahmetorkay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi mi 8 lit
Konular
2
Bataryanız %50 seviyesinin altına indikten sonra ayarlar pil altında yer alan pil kullanımı bölümünden uygulamalar, donanım ve geçmiş (saat simgesi) bölümlerinden ekran görüntülerini paylaşırsanız cihazınızın uykuya geçmesini engelleyen uygulamayı daha rahat tespit edebiliriz.
Teşekkür ederim. Dediğinizi yapıp tekrar verileri paylaşacağım. donanımsal olma durumunu başka telefonlar özelinde yurtdışı forumlarda okudum.
gerekirse formatta atabilirim. önce dedikleriniz üzerinde bir çalışma yapayım yarına paylaşırım verileri.

İlginiz için teşekkür ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok geçmiş olsun umarım çözülebilir sorununuz. :(
Teşekkür ederim. Size de zahmet verdim. Başka denemeler de yapacağım sonucu buradan paylaşırım. Telefonu çok beğendiğim için başka birşey düşünmem ama çözmem lazım.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Teşekkür ederim. Dediğinizi yapıp tekrar verileri paylaşacağım. donanımsal olma durumunu başka telefonlar özelinde yurtdışı forumlarda okudum.
gerekirse formatta atabilirim. önce dedikleriniz üzerinde bir çalışma yapayım yarına paylaşırım verileri.

İlginiz için teşekkür ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkür ederim. Size de zahmet verdim. Başka denemeler de yapacağım sonucu buradan paylaşırım. Telefonu çok beğendiğim için başka birşey düşünmem ama çözmem lazım.

Donanımsal olma ihtimali var ancak gerçekten çok düşük. Çok uzun zamandır her hangi bir Xiaomi modelinde denk gelmedim :) Eğer uygulamayı tespit edemezsek ya da müdahale edemeyeceğimiz bir sistem uygulaması ise format yoluna gidebilirsiniz hocam.

Oyla:

Mmseg

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 5
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Garanti en son yapılacak iş bana göre. İlk önce uykuya geçmesini engelleyen bir uygulama var mı onu bulmaya çalışın. Olmazsa daha sonra format atıp denemek lazım. Yine olmazsa rom değiştirme. Daha olmazsa Artık son çare garanti

Oyla:

Ahmetorkay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi mi 8 lit
Konular
2
Donanımsal olma ihtimali var ancak gerçekten çok düşük. Çok uzun zamandır her hangi bir Xiaomi modelinde denk gelmedim :) Eğer uygulamayı tespit edemezsek ya da müdahale edemeyeceğimiz bir sistem uygulaması ise format yoluna gidebilirsiniz hocam.
Bende donanımsal olduğunu hiç düşünmemiştim. forumlarda denk geldi. Hep yazılımsal sorun diye tüm uygulamaların arka planı kısıtlı. whatsapp ve gmail hariç.
şebekeyi bile 3g ye düşürdüm. tüm kısıtlamalar ve yetkiler fazlasıyla engellendi. uygulamaların çoğunu kaldırdım banka uygulamaları kaldı.
asphalt vardı kaldırdım. namaz programı vs hepsi gitti. S6 dan direk geçtim yedekleri de olduğu gibi oradan aktardım.
bu şekilde gelen uygulama var mıdır bilemedim.
o sebeple önce dediklerini yapacağı inş.
Sonra formata bakıp çözeriz. Çözmeyi çok istiyorum çünkü mi 8 lite a hayran kaldım resmen...

Oyla:

Ahmetorkay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi mi 8 lit
Konular
2
Merhaba Sayın cantara konuştuğumuz üzere istediğiniz ekran görüntülerini aldım. dün saat 16:00 da telefon %100 şarjdan aldım. akşam 1:00 civarı %47 da bıraktım sabah 8:00 den %34 te aldım. ekran görüntüleri ektedir.

Arkadaşlar değerlendirebilirseniz sevinirim. Ben uygulamalar kısmındaki androidin (diğer android sisteminden ne farkı var bilmiyorum) deep sleepe sebep olduğunu düşünüyorum.

yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2019-02-26 at 08.37.54 (3).jpeg
    WhatsApp Image 2019-02-26 at 08.37.54 (3).jpeg
    61,7 KB · Görüntüleme: 60
  • WhatsApp Image 2019-02-26 at 08.37.54 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2019-02-26 at 08.37.54 (2).jpeg
    60,8 KB · Görüntüleme: 54
  • WhatsApp Image 2019-02-26 at 08.37.54 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2019-02-26 at 08.37.54 (1).jpeg
    33,6 KB · Görüntüleme: 53
  • WhatsApp Image 2019-02-26 at 08.37.54.jpeg
    WhatsApp Image 2019-02-26 at 08.37.54.jpeg
    46 KB · Görüntüleme: 48
  • WhatsApp Image 2019-02-26 at 08.37.53 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2019-02-26 at 08.37.53 (2).jpeg
    31,6 KB · Görüntüleme: 45
  • WhatsApp Image 2019-02-26 at 08.37.53 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2019-02-26 at 08.37.53 (1).jpeg
    30,8 KB · Görüntüleme: 44
  • WhatsApp Image 2019-02-26 at 08.37.53.jpeg
    WhatsApp Image 2019-02-26 at 08.37.53.jpeg
    42,6 KB · Görüntüleme: 43
Oyla:

Ahmetorkay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi mi 8 lit
Konular
2
En son yüklediğiniz uygulamaların önbellek ve verilerini temizlemeyi denediniz mi?
Merhaba, Bırakın ön belleği kendilerini sildim.
aklımda sadece şu var. s6 dan geçiş yaparken oradaki tüm uygulamaları otomatik geçirdi. oradan gelen uygulamalarda bir sorun olabilir mi diyorum. Ama çoğunlukla banka finans ve google uygulamaları var. sıkıntılı birşey olduğunu zannetmiyorum.

Oyla:

Sakin61

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tolga
Cihazım
Mi Max 3
Meslek
Jeodezi
Konular
3
Merhaba, Bırakın ön belleği kendilerini sildim.
aklımda sadece şu var. s6 dan geçiş yaparken oradaki tüm uygulamaları otomatik geçirdi. oradan gelen uygulamalarda bir sorun olabilir mi diyorum. Ama çoğunlukla banka finans ve google uygulamaları var. sıkıntılı birşey olduğunu zannetmiyorum.

Uygulamanın ne olduğundan ziyade sistemi sürekli meşgul etmesi sorun zaten. Bence kişisel verilerinizi yedekleyip temiz bir kurulum yapmanız gerekli.

Oyla:

Ahmetorkay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi mi 8 lit
Konular
2
aklımda var ama son çare olarak düşünüyorum. zira bir sürü ayar mailler vs vs. tekrar uğraşmak gözümü korkutuyor. diğer arkadaşların da yorumunu rica ediyorum...

Oyla:
Üst Alt